• Informacje na temat:

    paczki smazone na patelni

Artykuły na temat: paczki smazone na patelni
  • Tradycyjne pączki z dżemem

    ...oprószoną mąką. Przykryj je i pozostaw w cieple do podwojenia objętości (około 20-25 minut). W głębokiej patelni lub garnku rozgrzej olej. Musi być gorący, ale nie wrzący, bo inaczej pączki...

  • ...1. Wątróbkę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na cienkie plastry. 2. Na patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz płomień i wrzuć podroby. Smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowe dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Zdejmij z patelni. 3. Z umytych jabłek oderwij ogonki i wydrąż gniazda nasienne. Potnij je w plastry, po czym podsmaż na tłuszczu po wątróbce. Gdy owoce...

  • Hiszpańskie pączki

    ...pieczenia wytnij kwadraty o boku 10 cm. Posmaruj je olejem. Na każdy kwadrat szprycą wyciskaj kółka ciasta o średnicy 6-7 cm.   3. Na głębokiej patelni albo w rondlu rozgrzej olej do temp. ok. 180

  • ...❶ Ryż paraboliczny ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. ❷ Soczewicę przepłucz, zalej letnią wodą i odstaw na minimum godzinę. Następnie przecedź ją, wrzuć do garnka i gotuj około 40 minut. Pod koniec dopraw łyżeczką soli. ❸ Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na roztopionym oleju kokosowym. ❹ Po chwili dorzuć namoczone wcześniej rodzynki...

  • .... Z papieru do pieczenia wytnij kwadraty o boku 8 cm. Posmaruj olejem. Wyciśnij na nie z ciasta okręgi. Olej rozgrzej na patelni, włóż ciastka papierkiem do góry. Po chwili zdejmij papier, usmaż z obu...

  • ...wystygną posypać cukrem pudrem. Prażoki Składniki: szklanka mąki; szklanka osolonej wody; słonina. Szklankę mąki prażymy na suchej, rozgrzanej patelni aż do momentu, kiedy będzie złocista. Dolewamy(...) i smażymy ją na patelni. Okraszamy nią później prażoki. Masz swój przepis na pyszne, tłustoczwartkowe potrawy? Podziel się z innymi! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się! A jakie pączki lubisz...

  • Składniki: • 2 woreczki brązowego ryżu • 2 łyżki oleju słonecznikowego • paczka warzyw na patelnię • pierś kurczaka • ostra papryka w proszku • zioła prowansalskie • sól • pieprz...

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu (białego lub brązowego), 1 paczka mrożonych warzyw na patelnię „po włosku”, 15 dag pomidorków cherry, 3 łyżki oliwy, 250 ml mleka 3,2 proc., 20 dag sera topionego z ziołami, świeże zioła – bazylia, oregano, natka pietruszki, sól morska, pieprz świeżo mielony, gałka muszkatołowa.

  • Składniki na 4 porcje: • 2 paczki ryżu • podwójny filet kurczaka • 4 jaja • marchew • czerwona papryka • 2 cebule • 10 pieczarek • przyprawa do chińszczyzny • olej do smażenia • 6 grzybków mun • sól • pieprz • słodka mielona • sos sojowy...

  • ..., a następnie dodaj mascarpone oraz łososia. Całość delikatnie podgrzej, po czym zdejmij z ognia. ❹ Do składników na patelni dołóż ugotowany już makaron oraz pokrojone na pół pomidorki. Danie wymieszaj...

Przepisy na temat: paczki smazone na patelni
  • Sposób na bakaliowego pączka

    ...w soku pomarańczowym. Następnie całość przekładamy na patelnię. Dodajemy cukier, czekamy aż sok odparuje, a cukier się skarmelizuje, dodajemy szczyptę chilli. Odstawiamy do wystygnięcia.  Z wyrośniętego...

  • Pączki z powidłami z suszonych moreli

    ...całość przekładamy na patelnię. Dodajemy cukier, czekamy aż woda odparuje, a cukier się skarmelizuje. Odstawiamy do wystygnięcia. 3. Z wyrośniętego ciasta formujemy kuleczki. Układamy na stolnicy...

  • Makaron po chińsku - przysłała Blabla

    Potrawa bardzo prosta, najlepiej smażona w woku, ale może być też na patelni. Przyrządzanie Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki. Najlepiej wcześniej je przyprawić roztartym czosnkiem, papryką(...) makaron sojowy, powinien w nim zostać 3-4 minut. Odcedzamy i dodajemy do reszty potrawy. Na patelni trzeba go pokroić na mniejsze nitki, a potem wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku...

  • Święto pączków i faworków

    ...ciasto nie przykleja się do stolnicy). Z ciasta wykrawać krążki. Każdy naciąć na brzegu w 4 miejscach. Następnie formować wiatraczki W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz. Na gorący wrzucać porcjami...

  • Tofu - niby bez smaku, ale jakie uniwersalne

    Dymek.Choć niektórym tofu może nie smakować, gdyż wydaje im się ono bezpłciowe, Dymek przekonuje, że wystarczy je odpowiednio przyprawić, by nadać mu smaku. - Tofu samo wyjęte z paczki nie jest zbyt smaczne(...) obsmażone w sosie. - Kroimy tofu, dajemy na patelnie i smażymy chwilę z jednej, potem z drugiej strony. W międzyczasie, w szklance łączymy np. sos sojowy, paprykę ostrą lub wędzoną lub chili albo...

  • Smaczny poranek dla Niej i dla Niego

    ...· 2 łyżki mleka · Ulubione owoce Przygotowanie: W wysokiej patelni roztopić masło. W międzyczasie, w dużej misce zmieszać razem jajka i mleko. Zamoczyć paski chleba w przygotowanej wcześniej mieszance, a następnie obtoczyć je w płatkach. 3-4 kawałki chleba kłaść jednocześnie na patelnię i smażyć do momentu, w którym pieczywo  nabierze złocistobrązowej barwy i stanie się chrupiące...

  • Dwa pomysły na sycące dania z makaronu

    ...sosu ostrygowego, 3 łyżki curry lub przyprawy garam masala; Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, na którym podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy posiekaną cebulę dymkę (odkładamy na później jej posiekany szczypior) i imbir, cały czas mieszając. Po chwili na patelnię wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka, smażymy go aż lekko się zabrązowi. Wlewamy sos sojowy...

  • Kotleciki indycze z zasmażanymi buraczkami

    Składniki na 4 porcje: - 50 dag mielonego mięsa indyczego, - 1/2 cebuli, - sól, pieprz, szczypta majeranku, - olej do smażenia, - szklanka bułki tartej, jajko, - 1,5 paczki obgotowanych(...) dłońmi formować małe kotleciki, panierować w pozostałej mące i układać na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć na złoto z obu stron (ok. 15 min). W garnuszku stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć nie...

  • Przepisy na tłusty czwartek

    ..., rozgrzanej patelni aż do momentu, kiedy będzie złocista. Dolewamy szklankę wrzącej wody z solą. Mieszamy dokładnie aż pozbędziemy się grudek i powstanie jednolite ciasto. Podgrzewamy około 30 minut na płytce pod przykryciem. W międzyczasie kroimy drobno słoninę i smażymy ją na patelni. Okraszamy nią później prażoki. FB.init("be2d9ea5de58b6e642c19b316009e709"); Kobieta INTERIA.PL on Facebook...

  • Sola w sosie pomarańczowym

    Składniki na 4 porcje: - 80 dag filetów z soli (lub innej ryby np. dorsza), - sól, pieprz, cukier, - 1/2 paczka natki, 1 pomarańcza, - 2 łyżki oleju, 3 łyżki mąki, - 4 łyżki schłodzonego masła, - 1 łyżka kaparów Przygotowanie: 1. Rybę opłukać, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Natkę opłukać, posiekać. Sparzyć pomarańczę. Otrzeć skórkę, wycisnąć sok. Na dużej patelni rozgrzać olej...