• Informacje na temat:

    paczki z serem i budyniem

Artykuły na temat: paczki z serem i budyniem
  • Składniki na 18 porcji: Ciasto: 1/2 szklanki mąki, 10 dag masła, 3 łyżki cukru, 1 jajko. Masa serowa: 70 dag mielonego sera, 3 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szklanki śmietany 18%, 10 dag gorzkiej czekolady, po 1 paczce budyniu czekoladowego i waniliowego, 20 dag bakalii. Polewa: po 1 tabliczce czekolady deserowej i białej.

  • Urlop od wyrzeczeń

    ...i owocami: 324 kcal Porcja tiramisu, kremówki: 570 kcal Drożdżówka z budyniem: 296 kcal Zwykle desery starasz się dawkować z umiarem, by utrzymać szczupłą sylwetkę. Ale podczas wakacji mówisz(...): 350-500 kcal Zapiekanka z serem i pieczarkami: 867 kcal Zamiast obiadu często decydujemy się na szybkie przekąski w postaci zapiekanek, hamburgerów, hot dogów, frytek. Nie ma w nich żadnych...

Przepisy na temat: paczki z serem i budyniem
  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    ...podpieczoną masę kasztanową. Żółtka ucieramy z cukrem i miodem, a następnie mieszamy masę z serem mascarpone. Białka ubijamy na pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie(...), napowietrzając mikserem na wysokich obrotach. Dość gęste ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Formujemy pączki w natłuszczonych olejem rękach (dzięki temu ciasto nie będzie kleić się do dłoni), odstawiamy do...

  • Słodkie tradycje, czyli co wiemy o tłustym czwartku

    ...w najszybszym tempie to zazwyczaj klasyczne - nadziewane konfiturą różaną, budyniem lub z nutką adwokata. Żeby móc powiedzieć "ale słodko!" każdy oczywiście otulony jest lukrową polewą lub obsypany...

  • ...g wiórek. Wymieszać łyżką - nie mikserem. Wyjąć sernik z pieca i nałożyć na wierzch, zapiekać około 15 min.

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...świeżych ogórków, cebuli i pomidorów, warzywną -posypaną serem, zimową - z pieczonej papryki i znakomitą sałatkę z jarzyn marynowanych ( salata de murături asortate). W niektórych restauracjach możemy również natrafić na salatę de varză murată - surówkę z kiszonej kapusty. Na deser Rumuni polecają papanaşi - wielkie pączki ze słodkim serem, polane kwaśną śmietaną i konfiturami, naleśniki z konfiturami...