• Informacje na temat:

    pałki ostro słodkie

Artykuły na temat: pałki ostro słodkie
  • Składniki na 16 porcji: 6 pałek z kurczaka, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, olej, po 2 łyżeczki słodkiej i ostrej papryki oraz kminu rzymskiego, sól, szczypta chili, natka pietruszki.

  • SKŁADNIKI: ● 800 g pałek z kurczaka ● 2 łyżki oliwy ● 1 łyżka sosu sojowego ● łyżka miodu ● 2 ząbki czosnku ● sól ● pieprz ● 1 łyżeczka słodkiej papryki ● szczypta ostrej papryki ● szczypta rozmarynu.

  • Składniki:1 kg pałek kurczaka, pół kg pieczarek, mała cebula, pół szklanki mąki, 2 łyżki papryki słodkiej, sól, pieprz, olej Przygotowanie: Z pałek wyjmij kości, przypraw solą i pieprzem. Połowę pieczarek posiekaj, resztę pokrój w plastry, cebulę w piórka. Posiekane pieczarki i cebulę usmaż na oleju. Osól. Farszem napełnij pałki, obtocz w mące z papryką, smaż 3 min z każdej...

  • ...1. Pałki umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, słodką i ostrą papryką. Odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce. 2. Cebulę pokrój w piórka, ząbki czosnku na pół. Pałki, cebulę i czosnek ułóż w formie. Skrop olejem i maggi. Piecz 40 min w 190°C. Mozzarellę pokrój na kawałki, ułóż pomiędzy pałkami. Piecz 15 min. Czas przygotowania 70 min, ilość porcji...

  • ZRAZIKI: pół kg mięsa wieprzowego z łopatki, sól, pieprz, oliwa. FARSZ I: 20 dag mielonej wieprzowiny, 15 dag boczku wędzonego, 5 ogórków kiszonych, cebula, ząbek czosnku, sól, pieprz. FARSZ II: 20 dag mięsa z piersi kurczaka, czerwona papryka, cebula, sól, pieprz. PAŁKI KURCZAKA: 6 pałek z kurczaka, 70 dag surowej kiszonej kapusty, 4 łyżki majonezu, 3 łyżki pikantnego keczupu, przyprawa do...

  • Składniki na 4 porcje: 4 pałki kurczaka, 4 ziemniaki, 2 cebulki ze szczypiorem, 15 dag mrożonego groszku, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego tymianku, olej do smażenia, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, 15-20 dag ugotowanych brokułów, sól, pieprz, listki bazylii do dekoracji...

  • Składniki na 4 porcje: 4 pałki z kurczaka, 500 ml bulionu drobiowego z kostki, 25 dag ryżu do paelli lub arborio, 2 papryki (czerwona i żółta), 1 duża cebula, 10 dag groszku mrożonego, 2 ząbki czosnku, 1 pęczek dymki, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, szczypta szafranu.

  • Udka w glazurze

    Składniki na 8 sztuk: 8 udek z kurczaka (pałki), 4 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy Dijon,1 łyżka ostrej musztardy, 1 łyżka octu winnego, 4 łyżki oleju rzepakowego, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka sosu sojowego, ½ łyżeczki pieprzu ziołowego, ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, 2-3 gałązki świeżego rozmarynu, 1 średnia cebula.

  • Składniki na 4 porcje: 4 porcje kurczaka (np. podudzia, bioderka, piersi, pałki), 4 duże brzoskwinie, ½ szklanki wytrawnego białego wina, 3 łyżki miodu, 3 łyżki soku brzoskwiniowego albo pomarańczowego, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka rodzynek, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, olej, sól, pieprz...

  • Kurczak z warzywami

    Składniki na 4 porcje: 4 pałki kurczaka, 4 ziemniaki, 2 cebulki ze szczypiorem, 15 dag mrożonego groszku, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego tymianku, olej do smażenia, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, 15-20 dag ugotowanych brokułów, sól l pieprz, listki bazylii do dekoracji. Przygotowanie Pałki kurczaka opłucz pod...

Przepisy na temat: pałki ostro słodkie
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...: czekolada, puszka słodkiego mleka skondensowanego, słoik marmolady, 10 dag marcepanu Przygotowanie: 1. Marcepan pokrój w kosteczkę. Miękkie masło utrzyj na puch. Ucierając dodawaj po kawałku marcepan(...) w piekarniku 180 st. C. 4. Zamkniętą puszkę z mlekiem skondensowanym włóż do dużego garnka z gorącą wodą i gotuj na wolnym ogniu około 3-4 godziny. Lekko przestudź. Ostrożnie otwórz i ciepłym kajmakiem...