• Informacje na temat:

    panierka do sznycli

Artykuły na temat: panierka do sznycli
  • Składniki na 4 porcje: 1 owoc mango, 3 łyżki masła, 2 łyżki przyprawy curry w proszku, 5-6 łyżek mąki, 100 ml soku z mango, 100 ml bulionu warzywnego, 100 ml mleka kokosowego, sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru, 200 g ryżu, 4 sznycle z indyka (po ok. 15 dag każdy), 1-2 jajka, 50 g bułki tartej, 50 g wiórków kokosowych, olej kokosowy do smażenia, czipsy kokosowe do dekoracji (ewentualnie).

  • Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.

  • Sznycle w migdałowej panierce

    1. 50 g sera ścieramy na tarce o dużych oczkach, obrany czosnek kroimy w plasterki, migdały siekamy na mniejsze kawałki, doprawiamy pieprzem i solą, miksujemy....

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag schabu bez kości, 2/3 szkl. tartej bułki,1/2 szkl. mąki, 1 jajko, 4 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 2 łyżki mleka, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, 4 plasterki cytryny, kilka listków botwinki do dekoracji

  • Składniki na 6 porcji: 1 kg ziemniaków, 60 dag schabu bez kości, 2 pęczki rzodkiewek, 3 jajka, 2 łyżki mąki, 3 łyżki posiekanych ziół (natki, koperku, tymianku), po 2 łyżki oleju i masła, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze filety z kurczaka (po ok. 15 dag każdy), 1 jajko, 1 łyżka mąki pszennej, 2 tosty, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 pęczek szczypiorku, 3 dag żółtego sera typu parmezan, 2 łyżki klarowanego masła, garść rzeżuchy, sól, pieprz; Sałatka: po 25 dag zielonej i żółtej fasolki szparagowej, 3 kolorowe pomidory, 2 dymki, 2–3 łyżki soku cytrynowego, 1 łyżeczka miodu, 3 łyżki oleju, sól, pieprz

  • ●pierś z kurczaka ●sól, czerwona papryka (słodka i ostra) ●jajko ●mleko ●mąka i ziarno sezamu do panierki ●olej do smażenia

  • Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z piersi indyczej, po 3 łyżki miodu płynnego, musztardy sarepskiej i sosu sojowego, 2 jajka, 4 łyżki mąki, po 5 dag płatków migdałowych i bułki tartej, sól, papryka słodka, pieprz czarny świeżo mielony, olej do smażenia.

  • Składniki na 4 porcje: 4 plastry wieprzowiny (schabu, ew. chudej łopatki albo karkówki), 1 mały ząbek czosnku, 1 jajko, 10 dag słonych precli (ew. krakersów z cebulą albo paluszków z solą), 1-2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki oleju, sok z 1/2 cytryny, ziołowa przyprawa do mięsa wieprzowego, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag mortadeli, 60 dag ziemniaków, 60 dag selera, 200 ml mleka, 2 łyżki masła, 4 cebule, 3 łyżki mąki, 6 łyżek oleju, 200 ml bulionu warzywnego, 100 ml białego wina, 2 łyżki śmietany, 4 łyżki soku z limonki, 10 dag wędzonego boczku, 20 dag zielonego groszku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Przepisy na temat: panierka do sznycli