• Informacje na temat:

    panierki do karpia

Artykuły na temat: panierki do karpia
  • Karp w panierce  cytrynowej

    ..., panieruję w mące. 2. Jajka roztrzepuję z piwem, maczam w nich dzwonka ryby, obtaczam w bułce wymieszanej ze startą skórką z dwóch cytryn. Otrząsam rybę z nadmiaru panierki. 3. Dzwonka układam(...) min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 6 porcji To moja propozycja na świątecznego karpia pieczonego. W ten sposób przygotowany jest pyszny i chrupiący. Agata Skiba z Łabędziowa...

  • ...●1,5 kg karpia ●szklanka bułki tartej ●2 jajka ●3 łyżki mąki ● 2 łyżki tłuszczu ●sól ●do dekoracji i doprawienia: cytryna i płatki migdałów...

  • Składniki na 6 porcji: 1 i 1/2 kg karpia, 1 szklanka bułki tartej, 1 duża cytryna, 2 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, 10 dag masła, sól, 1 łyżka oleju, 1 kg ziemniaków. Do dekoracji kilka gałązek koperku, orzechy włoskie, smażone plasterki cytryny, paseczki skórki cytrynowej.

  • ...1. Ryby oczyść z łusek, umyj i osusz. Pokrój w dzwonka o grubości 1,5 cm. Oprósz je solą i pieprzem. Cebule obierz i pokrój w cienkie półtalarki. W szklanym naczyniu ułóż warstwę cebuli, a na niej kawałki ryby przełożone resztą cebuli. Całość skrop sokiem z cytryny. Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij porcje karpia, oczyść...

  • Składniki na 6 porcji: 6 dzwonek karpia, 6 łyżek posiekanych orzechów włoskich (ew. ziemnych niesolonych), 1/3 szkl. drobno startego parmezanu, 1 łyżka skórki otartej z cytryny, szczypta słodkiej papryki, 1/3 szkl. tartej bułki, 2-3 łyżki mąki pszennej, 2 duże jajka, sól, pieprz cytrynowy lub biały, 6 łyżek oleju rzepakowego, 2 łyżki masła klarowanego.

  • Składniki: ok. 1 kg pokrojonego w dzwonka karpia ●2/3 szkl. bułki tartej ●3 łyżki zmielonych orzechów włoskich ●2 łyżki zmielonych płatków owsianych ●2 jajka ●mąka ●sól ●olej ●cytryna...

  • Składniki: 1,5 kg karpia ●szkl. bułki tartej ●2 jajka ●3 łyżki mąki ●łyżka masła ●sól ●łyżka oleju ●cytryna (do doprawienia i dekoracji) ●opiekane ziemniaki jako dodatek...

  • Przygotowanie: Wyfiletuj karpia. Do tego będzie potrzebny długi, cienki i bardzo ostry nóż. Odetnij najpierw głowę. Zaczynając od strony brzucha, zdejmujemy mięso z ości, dochodząc do kręgosłupa. Odetnij kręgosłup, tak aby filet trzymał się na skórze grzbietu. Staraj się jej nie uszkodzić. Skrop karpia cytryną i olejem, posyp solą, natrzyj zmiażdżonym czosnkiem. Odłóż na kilka...

  • Święta inaczej

    ...grzybowej, nałóż sobie najmniejszy kawałek karpia i maksimum dwa pierogi dla smaku. Zadbaj też, by oprócz tradycyjnych dań na świątecznym stole nie zabrakło produktów zawierających błonnik, który ułatwia...

  • Jak zdrowo świętować Boże Narodzenie?

    ...zmiany receptury i sposobu przygotowania uczynią te i inne propozycje świąteczne zdrowymi, pożywnymi i nadal smacznymi. Jak zatem odchudzić Święta? 1. Zamiast smażonego karpia podaj karpia przygotowanego w piekarniku. Dzięki temu nie tylko "odchudzisz" rybę, lecz także poznasz jej prawdziwy unikalny smak. Dobrym dodatkiem będą podprażone na suchej patelni migdały. Wigilijnego karpia możesz też...

Przepisy na temat: panierki do karpia
  • Karp smażony w migdałowej panierce

    Ciężko wyobrazić sobie bez niego Święta! W każdej postaci jest po prostu pyszny! Co powiecie na smażonego karpia w chrupiącej panierce z płatkami migdałowymi…?

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    ..., może warto nieco “odchudzić” karpia i przygotować go na słodko i na parze? Taki właśnie przepis na karpia na słodko w galarecie znajdziemy w kolekcji “Przy wigilijnym stole” dostępnej na platformie...

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    ..., może warto nieco “odchudzić” karpia i przygotować go na słodko i na parze? Taki właśnie przepis na karpia na słodko w galarecie znajdziemy w kolekcji “Przy wigilijnym stole” dostępnej na platformie...

  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    ...tłuszczu jest w stanie pokryć zapotrzebowanie kaloryczne na całą kolację. Radziłabym karpia piec albo podawać w galarecie. Na niektórych stołach pojawia się też ryba po grecku, która pod względem...

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    Ryby i owoce morza są niskokaloryczne, lekkostrawne, smaczne. I zdrowe. Ale czy zawsze? Oto przegląd popularnych opinii na temat ryb i owoców morza.

Dyskusje na temat: panierki do karpia
  • Re: Jak przechować i smażyć karpia

    Ja karpia pokrojonego w dzwonki mocze kilka godzin w mleku i brzydki zapach znika,a do panierki dodaje rozdrobnione platki kukurydziane i karp jest soczysty i chrupiacy. Smacznego!