• Informacje na temat:

    papier do pieczenia na mięso

Artykuły na temat: papier do pieczenia na mięso
  • Składniki na ok. 30 sztuk: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, 1 jajko, 1 żółtko, 40 ml oleju, 250 ml ciepłego mleka, 3 dag świeżych drożdży, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru Na farsz: 40 dag gotowanego mięsa (np. z rosołu), 2 ugotowane marchewki, 1 ugotowana pietruszka, 1 cebula,1 jajko, olej do smażenia, sól, pieprz Ponadto:1 jajko, papier do pieczenia...

  • ...odparuj szpinak. Dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek i przypraw całość gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ostudź. ➌ Mięso rozłóż na papierze do pieczenia. Uformuj prostokąt o grubości ok. 2 cm. Rozsmaruj na nim szpinak, umieść osączone pomidory suszone i pokrojony w kostkę ser. Zwiń roladę, owijając ją papierem do pieczenia. ➍ Przełóż potrawę do naczynia żaroodpornego i piecz 50

  • To całkiem nowa alternatywa dla tradycyjnej pieczeni rzymskiej. Mięso łączymy ze smakowitymi dodatkami i owijamy... w kratkę z wędzonego boczku! Rolada jest pyszna, wilgotna i pięknie prezentuje się na stole.

  • ...1 Do garnuszka wlej wodę, włóż masło, rozpuść na małym ogniu. Dodaj mąkę, delikatnie wymieszaj, wystudź. Dodawaj po jajku, cały czas energicznie mieszając. Szprycą wykładaj kulki ciasta na papier do pieczenia. Piecz w 200°C przez 25 minut. 2 Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, smaż 20 minut. Gotowe, zimne ptysie przekrój...

  • ...na około 60 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem do pieczenia, wsyp suchą fasolę. Piecz 15 min w temp. 180°C, usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze 10 min.  2. Cebulę drobno posiekaj. Szpinak zblanszuj (1-2 min) w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mięso mielone oraz...

  • Pieczeń z farszem  w trzech kolorach

    ..., wstawiam ją do lodówki. 2 Na suchej patelni odparowuję szpinak. Dodaję zmiażdżony czosnek, przyprawiam gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Studzę. 3 Masę mięsną rozkładam na papierze do pieczenia, formując prostokąt (grubość ok. 2 cm). Na środku rozkładam szpinak, osączone, przekrojone pomidory i rozdrobnioną fetę. Robię roladę, owijając ją papierem do pieczenia i podwijając pod spód boki. 4 Roladę...

  • .... Doprawiamy pieprzem, połową posiekanej papryczki chili, musztardą i solą, dokładnie mieszamy. 3. 1/4 mięsnej masy odkładamy, z pozostałej formujemy kulę, którą kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso formujemy w krąg o średnicy podstawy kalafiora. Stawiamy na nim ugotowane warzywo. Z korony wyciągamy 3–4 różyczki, a miejsca po nich uzupełniamy odłożoną mięsną masą. Wierzch...

  • Pieczeń rzymska z jajkami

    Przygotowanie: Bułki namoczyć, gdy zmiękną - odcisnąć. Cebulę obrać i posiekać. Ziemniak zetrzeć na tarce z drobnymi otworami. Ugotować na twardo 4 jajka. Mięso...

  • ..., zrobić w środku rowek, i włożyć w niego obrane jajka ugotowane na twardo, zalepić starannie. 3. Wysoką brytfannę lub naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia. Papier posmarować olejem(...) 1. Bułki namoczyć, gdy zmiękną – odcisnąć. Cebulę obrać i posiekać. Ziemniak zetrzeć na tarce z drobnymi otworami. Ugotować na twardo 4 jajka. 2. Mięso...

  • Z mielonego mięsa

    ...na stolnicę i jeszcze raz wyrobić. Przez folię spożywczą lub papier do pieczenia rozwałkować na gruby płat. Na mięsnym płacie rozłożyć nadzienie z cukinii i ciasno zrolować. Roladę wygładzić(...), mieszając. Dołożyć mięso mielone. Smażyć dalej na dużym płomieniu, aż ładnie się zrumieni. Wówczas oprószyć całość solą i pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy i pomidorowy sok. Wymieszać. Gotować...

Przepisy na temat: papier do pieczenia na mięso
  • PIECZONA ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

    Sposób przygotowania Jajka lekko ubijamy, dodajemy jogurt grecki oraz starty ser żółty Gouda Serenada, mieszamy, a następnie wykładamy równomiernie na blachę (22 x26) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 17-20 minut w 160 (z termoobiegiem) , wyjmujemy, delikatnie odrywamy papier i odwracamy. Lekko studzimy. Filet z kurczaka kroimy na plastry (kotlety), rozbijamy...

  • Pomidory faszerowane mielonym mięsem

    ...wypełnij farszem. Przykryj wierzchem. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. Podawaj jako danie obiadowe do ziemniaków(...)Sposób przygotowania 1. Pomidory umyj, osusz. Odetnij wierzchołki i delikatnie wydrąż środki. Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj mielone mięso i całość smaż około 20

  • Minipizze z mięsem

    Sposób przygotowania 1. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, przypraw solą, pieprzem i suszonym oregano. Smaż 15 minut, dodaj ketchup wymieszaj. Ciasto rozwiń, delikatnie rozwałkuj, przekrój w poprzek, dzieląc na trzy części. 2. Na płaty ciasta kładź farsz, posyp startym serem, zwiń w rulon, pokrój w plastry. Ślimaczki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...

  • Pikantna rolada z mielonym mięsem

    Sposób przygotowania 1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż półkę piekarnika papierem do pieczenia. 2. Rozgrzej łyżkę oliwy na patelni i podsmaż na niej cebulę (2-3 minuty). Dodaj orientalne przyprawy i płatki chilli. Wymieszaj i smaż przez chwilę. Dodaj mielone mięso i smaż, mieszając, 4-5 minut. Usuń tłuszcz, który się wytopił,następnie dodaj jarmuż, żurawiny i orzechy. Przypraw do smaku...

  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    .... Nałóż na nie farsz, zlep. Pierogi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ew. posmaruj je żółtkiem), piecz 30 min w 180ºC.(...) i zagnieć, nakryj i odstaw. 2. Mięso opłucz, zalej wodą. Dodaj marchewkę, pietruszkę, jedną cebulę, ziele i liść. Gotuj na ok. 1,5 godz., aż mięso będzie miękkie. Ostudź. Mięso pokrój i zmiel...

  • Dlaczego smażenie i pieczenie na pergaminie jest zdrowsze?

    ...1. Na patelni: wykładamy ją papierem do pieczenia, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, rozgrzewamy (2 min na średnim ogniu) i kładziemy np. sznycle z piersi z indyka obtoczone w przyprawach. Smażymy 5 min (jeśli sznycle mają 2 cm grubości). Plusy: zdrowszy i mniej kaloryczny posiłek oraz... czysta patelnia.  2. W piekarniku: zawijamy natarte przyprawami mięso w pergamin nasmarowany oliwą (wystarczy kilka...

  • Ziemniaki pieczone z cytrynowym kurczakiem

    ...świeży tymianek sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Połącz dwie łyżki oleju, słodką paprykę, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatą natrzyj umyte mięso, odstaw na godzinę do lodówki. Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, przypraw solą, pieprzem, polej pozostałym olejem, wymieszaj. Cebule i sparzoną cytrynę pokrój w cienkie plastry.2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia...

  • Pieczone ziemniaki z koperkiem

    Składniki: 8 dużych ziemniaków 4 łyżki oleju koperek tymianek sól pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Do miseczki wsyp pieprz, sól, tymianek, 3 łyżki oleju, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki zanurzaj w miseczce z olejem i przyprawami, układaj na papierze. Wierzch posyp koperkiem. Gdy ułożysz wszystkie, wstaw do rozgrzanego...

  • Pierożki faszerowane mięsem mielonym

    ...czosnek i ziele angielskie i trzymaj na patelni przez minutę. Dodaj wcześniej podsmażone mięso mielone i przecier pomidorowy. Wymieszaj i odstaw. Ułóż prostokątne kawałki ciasta francuskiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym z 4 kawałków połóż po 3 łyżki nadzienia. Farsz nakładaj tak, by z dwóch stron zostało 3 cm wolnego ciasta. Zawiń narożniki tak, by pierożki miały kształt...

  • Paszteciki z mięsa mielonego

    ...każdym kawałku ciasta układać wałeczki z mięsa, zawinąć je i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w 225 st. C 40 minut. Po 25 minutach pieczenia posmarować żółtkiem zmieszanym ze...

Dyskusje na temat: papier do pieczenia na mięso
  • Re: Domowe pasztety

    kilka całych jajek, gałkę muszkatołową, imbir. Przekładam masę do formy wysmarowanej, lub na papier do pieczenia i piekę w temp.180 stopni do zrumienienia wierzchu.(...), selera i cebulę. Wszystko w garnku /najlepiej teflonowym/ zalewam wrzącą wodą, zagotowuję i gotuję na małym ogniu około 4 godzin, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Wtedy na spód garnka wkładam