• Informacje na temat:

    papryczki faszerowane

Artykuły na temat: papryczki faszerowane
  • Odetnij górę papryczek, nożykiem delikatnie wytnij gniazda nasienne, tak by nie naruszyć ścianek. Opłucz. Papryczki lekko obgotuj w wodzie z solą. Odsącz i wystudź. Serki utrzyj z 2–3 ząbkami czosnku, odrobiną ziół i solą (nadzienie musi być nieco przesolone, aby po zamarynowaniu nie straciło smaku). Wstaw je na chwilę do lodówki. Masą serową faszeruj papryczki i układaj je...

  • ...większym talerzu. Na połówkach tostów rozkładaj faszerowane serem papryki. Od razu podawaj na stół jako przystawkę. Faszerowane papryczki możesz również umieścić w słoikach, zalać olejem...

  • Skład na 4 porcje: ● 2 większe bakłażany ● 300 g mięsa mielonego ● 4 duże pomidory ● 200 g żółtego sera do zapiekania ● 4 ząbki czosnku ● 2 średnie cebule ● kawałek papryczki chili ● zioła prowansalskie, pieprz, sól ● olej do smażenia.

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag filetów z łososia, olej, 1 ząbek czosnku, 2 szalotki, 6-8 krewetek tygrysich, 1 papryczka chili, kawałek świeżego imbiru, 1 duży gotowany ziemniak, 50 ml kremówki, kolendra, 1 łyżka orzeszków piniowych.

  • Składniki: 18 daktyli (świeżych lub suszonych), 10 dag sera z niebieską pleśnią, 9 orzechów włoskich, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka naturalnego płynnego miodu, 1 łyżka octu winnego 3natka do dekoracji, świeżo mielony pieprz

  • Składniki: • bakłażan • 30 dag mielonego mięsa • 3 średnie ziemniaki • czerwona cebula • 2 ząbki czosnku • pół pora • papryczka chili • 15 dag żółtego sera • łyżka przecieru pomidorowego • łyżka ostrego keczupu • sól • pieprz • olej • przyprawa do chili con carne.

  • Składniki (4 porcje): ● cebula cukrowa ● 3 ząbki czosnku ● papryczka chili ● 500 g mielonej wołowiny ● 6 papryk ● 250 ml sosu pomidorowego ● 500 ml bulionu wołowego ● łyżka sosu sojowego ● 150 g ryżu ● 1/2 szklanki czerwonej fasoli ● 1/2 szklanki kukurydzy ● 100 g żółtego sera ● olej.

  • Warzywa faszerowane

    Faszerowane ziemniaki Składniki na 4 porcje : 4 duże ziemniaki, 1/2 cukinii, 1 pomidor, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 2 łyżki oleju, 4 plastry żółtego sera, 1 łyżka masła, sól, pieprz(...) st. C przez ok. 40 min. Posypać listkami oregano. Ogórki faszerowane ryżem Składniki na 12 porcji: 6 ogórków, 3/4 szklanki ryżu, 10 dag tartego żółtego sera, papryka żółta, 1/2 cukinii...

  • Składniki dla 4 osób: 2 awokado • 15 dag krewetek • 2 pomidory • 2 melony lub 2 jabłka • pół puszki kukurydzy • szczypiorek • olej • ostra czerwona papryczka • ząbek czosnku • sól • pieprz.

  • Składniki na 2 porcje: ■ duża cukinia ■ 30 dag wołowiny ■ awokado ■ 15 dag sera feta ■ papryczka chili ■ 2 ząbki czosnku ■ mała cebula ■ słodka mielona papryka ■ majeranek ■ rozmaryn ■ sól ■ pieprz ■ 2 łyżki oleju ■ szczypiorek ■ bazylia.

Wideo na temat: papryczki faszerowane
  • Kuchnia inspirowana wakacjami

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" ekspertka kulinarna Anna Starmach i uczestniczka "Ugotowanych" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania zainspirowane kulinarnymi wspomnieniami z wakacji. Przedstawiły przepis na szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, faszerowane papryczki pimientos, smażony makaron z krewetkami i wołowiną oraz wątróbki drobiowe w sosie z sherry. - Wspominam wakacje

Przepisy na temat: papryczki faszerowane
  • Faszerowane papryczki na przyjęcie

    ..., bazylii, kilka gałązek tymianku olej lub oliwa Przygotowanie: 1. Odetnij górę papryczek, nożykiem delikatnie wytnij gniazda nasienne, tak by nie naruszyć ścianek. Opłucz. Papryczki lekko obgotuj(...) lodówki. 2. Masą serową faszeruj papryczki i układaj je warstwami w słoikach. Do słoików wrzuć jeszcze po ząbku czosnku oraz gałązki tymianku, listki oregano i bazylii. Całość zalej gorącym olejem. Dolej...

  • Faszerowane papryki

    Sposób przygotowania Mięso mieszamy z posiekaną natką i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Gotową mieszanką napełniamy papryczki. Smacznego!

  • 3 pomysły na jajka faszerowane

    Szukasz nowych pomysłów na dania wielkanocne? Chcesz odświeżyć swoje menu, aby nie podawać bliskim wciąż tego samego? Sprawdź nasze przepisy na jajka faszerowane.

  • Faszerowana kalarepa

    Pomysł na zdrowy obiad.

  • Warzywa faszerowane

    Zwykłe ziemniaki czy dynia staną się niezwykłym daniem, jeśli nafaszerujesz je różnymi pysznościami, które podpowie ci fantazja.

  • Szpinakowa szynka wieprzowa

    Szynka faszerowana.

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    ...sprawdzą się w roli deseru. Na grill możesz również wrzucić kukurydzę, domowej roboty bułeczki, faszerowane pieczarki oraz pokrojonego w plastry oscypka. Do pieczywa przygotuj własnej roboty masło...

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    Faszerowane szynką i żółtym serem: Składniki: 4 kotlety schabowe (po ok. 15 dag każdy) 80 dag młodych ziemniaków 20 dag groszku cukrowego 10 dag suszonych pomidorów w oliwie 6 łyżek octu owocowego 10 dag żółtego sera 4 plasterki szynki (gotowanej albo dojrzewającej) 2 jajka 15 dag bułki tartej 4 łyżki oleju 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz cukier, rozmaryn...

  • Ziemniaczane szaszłyczki

    Pomysłowe koreczki na karnawałowe przyjęcie.

  • Co na świąteczny obiad?

    ...w cienkie plasterki. Przysmażyć na oleju na złoto-brązowy kolor. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem (nie zaszkodzi też odrobina majeranku i kminku). 3. Strączek papryczki chili rozkroić wzdłuż, usunąć nasionka, strączek pokroić w cienkie plasterki. Gotową kiełbasę ułożyć na półmisku. Ozdobić cebulką. Posypać papryczką chili. Udekorować, całym strączkiem papryczki. Podawać z chrzanem lub...

Dyskusje na temat: papryczki faszerowane
  • Re: Potrawy wegetariańskie na eleganckie przyjęcie

    Jeśli przekąski to rolada z wędzonego łososia faszerowana serem ricotta z koperkiem, albo tartaletki ze szpinakiem z serem feta. Generalnie potrawy z dodatkiem szpinaku, fety, ryb ze wskazaniem na łososia, owoców morza itp. Żaden wegetarianin nie je ryb ani owoców morza, na litość boską!... Ale tartaletki z warzywnymi nadzieniami, faszerowane serem papryczki, zawijaski z cukinii to bardzo dobry

  • Re: Faszerowane papryczki na przyjęcie

    @ Marek, nie mususz się tak wysilać przecież to nie dla siebie (ciebie) robisz tylko jak w tytule "fuszerowane papryczki na przyjęcie" najeźdźców-uchodźców. Potrawa nie musi też specjalnie ładnie wyglądać, ważne żyby była paląca (wsypać 1 opakowanie chilli) w przewodzie pokarmowym, a zwłaszcza wylotowej śluzówki na jego samym zakończeniu i wymagała hospitalizacji na OIOM-ie.

  • Re: Faszerowane papryczki na przyjęcie

    ser gorącym olejem ? Co za bzdura. Niedość, że skwaśnieje to jeszcze zrobi się wiórowaty.Należy zalać zimną oliwą i mocno doprawić solą bo zalewa wyciągnie cały smak. Tak samo z czosnkiem - nie 3 a 6-8 ząbków czosnku, żeby było go czuć. Można dodać na dno sloika przed zalaniem oliwą jakies zioła np. prowansalskie albo oregano - będzie ładniej wyglądać.

  • Re: Papryka nadziewana kaszą

    A na zdjęciu papryczki faszerowane ryżem z pieczrkami.