• Informacje na temat:

    papryczki faszerowane serkiem

Artykuły na temat: papryczki faszerowane serkiem
  • Odetnij górę papryczek, nożykiem delikatnie wytnij gniazda nasienne, tak by nie naruszyć ścianek. Opłucz. Papryczki lekko obgotuj w wodzie z solą. Odsącz i wystudź. Serki utrzyj z 2–3 ząbkami czosnku, odrobiną ziół i solą (nadzienie musi być nieco przesolone, aby po zamarynowaniu nie straciło smaku). Wstaw je na chwilę do lodówki. Masą serową faszeruj papryczki i układaj je...

  • Roladki śledziowe faszerowane pesto z orzechów włoskich podawane na chipsie jabłkowym z sosem holend

    Roladki śledziowe faszerowane pesto z orzechów włoskich podawane na chipsie jabłkowym z sosem holenderskim z miodową nutką to delikatna i prosta w przygotowaniu przystawka idealnie łącząca słodkie i kwaskowe smaki z wyrazistym smakiem ryby.

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Przygotowanie: Szpinak posiekaj, podsmaż i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. ó Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj...

  • Kwiaty, które na pewno ci zasmakują

    ...pod nimi wysuszoną trawę lub karton.  Wspaniale smakują faszerowane, np. serkiem z suszonymi pomidorami lub ryżem.  Zobacz także:

  • Papryka

    ...oliwą z oliwek z dodatkiem czosnku i kaparów, jako przystawkę albo przekąskę. Może być bazą zupy kremu (wyborna z czosnkiem i serkiem mascarpone) lub pasty do pieczywa. Do pieczenia idealna będzie...

Przepisy na temat: papryczki faszerowane serkiem
  • Faszerowane papryczki na przyjęcie

    ..., bazylii, kilka gałązek tymianku olej lub oliwa Przygotowanie: 1. Odetnij górę papryczek, nożykiem delikatnie wytnij gniazda nasienne, tak by nie naruszyć ścianek. Opłucz. Papryczki lekko obgotuj(...) lodówki. 2. Masą serową faszeruj papryczki i układaj je warstwami w słoikach. Do słoików wrzuć jeszcze po ząbku czosnku oraz gałązki tymianku, listki oregano i bazylii. Całość zalej gorącym olejem. Dolej...