• Informacje na temat:

    papryczki faszerowane zapiekane

Artykuły na temat: papryczki faszerowane zapiekane
  • Składniki: • 2 średnie cukinie • cebula • 2 ząbki czosnku • 4 pomidory • papryczka chili • pół kg mięsa mielonego z indyka • sól • pieprz • słodka papryka • świeża bazylia • oliwa do smażenia • kulka sera mozzarella.

  • Składniki: 18 daktyli (świeżych lub suszonych), 10 dag sera z niebieską pleśnią, 9 orzechów włoskich, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka naturalnego płynnego miodu, 1 łyżka octu winnego 3natka do dekoracji, świeżo mielony pieprz

  • Składniki: • bakłażan • 30 dag mielonego mięsa • 3 średnie ziemniaki • czerwona cebula • 2 ząbki czosnku • pół pora • papryczka chili • 15 dag żółtego sera • łyżka przecieru pomidorowego • łyżka ostrego keczupu • sól • pieprz • olej • przyprawa do chili con carne.

  • Skład na 4 porcje: ● 2 większe bakłażany ● 300 g mięsa mielonego ● 4 duże pomidory ● 200 g żółtego sera do zapiekania ● 4 ząbki czosnku ● 2 średnie cebule ● kawałek papryczki chili ● zioła prowansalskie, pieprz, sól ● olej do smażenia.

  • ...w temperzaturze 180°C. Papryki faszerowane podawaj na ciepło z pozostałym ajvarem. Czy wiesz, że… Pasta paprykowa ajvar to bałkański przecier z pieczonej słodkiej papryki, bakłażana i (ewentualnie...

  • Skład na 6 porcji: ● 6 dużych ziemniaków ● 300 g grzybów, np. kurek ● 1 cebula ● 2 łyżki masła lub oliwy ● 1 jajko ● 100 g żółtego sera do zapiekania ● papryczka chili ● szczypiorek ● natka pietruszki ● sól i pieprz

  • Składniki: 12 ziemniaków średniej wielkości łyżka oleju puszka kukurydzy (lub ugotowana mrożona kukurydza) 3/4 szklanki startego sera 1/4 szklanki gęstej śmietany 2 dymki, posiekane papryczka chilli, drobno posiekana (bez pestek) 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz.

  • Skład na 4 porcje: ● po 2 średnie żółte i czerwone papryki ● 600 g mielonego mięsa mieszanego ● 1 cebula ● 1 papryczka chili ● 3 ząbki czosnku ● 1 jajko ● sól i pieprz czarny mielony ● bułka tarta według potrzeby ● 250 ml śmietany kremówki ● 150 ml wywaru warzywnego

  • BAKŁAŻAN FASZEROWANY CZARNYM RYŻEM

    ...i kuchni meksykańskiej polecam dodanie ostrej papryczki chilli do farszu!

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Przygotowanie: Szpinak posiekaj, podsmaż i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. ó Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj...

Przepisy na temat: papryczki faszerowane zapiekane