• Informacje na temat:

    papryczki w occie

Artykuły na temat: papryczki w occie
  • Składniki: 0,5 kg papryki , 3 ząbki czosnku, szklanka octu winnego, po łyżeczce gorczycy, soli i ziół prowansalskich, 2 łyżki cukru, papryczka chili, 3 cebule, 3 liście laurowe.

  • Rodzaje octu. Jaki do czego używać?

    Podpowiadamy, jak go dobrać i czym przyprawić, by pasował do mięs, warzyw, marynat oraz sosów.

  • Skladniki: 1 i 1/2 kg żeberek, 2 papryczki chili, sól, pieprz, 3 łyżki cukru, 6 łyżek czerwonego octu winnego, 5 gałązek tymianku, 7 łyżek keczupu, 7 łyżek musztardy, 5 łyżek oleju, szczypta mielonej ostrej papryki.

  • Składniki: 5 kg czerwonej papryki,2 kg bakłażanów, 2 główki czosnku,4 papryczki chili, pół szklanki oliwy, ocet z białego wina, ocet balsamiczny, sól...

  • Brukselka z boczkiem  w sosie

    Składniki na 6 porcji: • kilogram brukselki • sól • 2 ząbki czosnku • ostra papryczka • 20 dag surowego boczku • 2 łyżki octu winnego • 2 łyżki cukru.

  • ..., oliwką, kawałkami papryczki oraz cytryny i natką pietruszki. Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: łatwe.

  • Składniki: 0,5 kg pomidorków koktajlowych, papryczka chili, ząbek czosnku, szklanka octu winnego, 3 liście laurowe, 2 łyżki cukru, łyżeczka ziaren gorczycy, soli i ziół prowansalskich.

  • Składniki na 5 porcji: • 1 duży pęczek natki pietruszki (ok. 10 dag liści) • 3/4 szklanki oliwy z oliwek • 4 duże ząbki czosnku • sól i pieprz do smaku • ocet balsamiczny; opcjonalnie: • świeże oregano • ostra papryczka chili

  • Składniki na 6 porcji: ● duży pęczek natki pietruszki (ok. 10 dag liści) ● 3/4 szklanki oliwy z oliwek ● 4 duże ząbki czosnku ● sól ● pieprz czarny świeżo mielony z młynka ● ocet balsamiczny. Opcjonalnie: ● świeże oregano ● mała ostra papryczka chili.

  • Składniki: ok. 2 kg podgrzybków • 3 średnie cebule • 2 szklanki octu 10% • 7 szklanek wody • 3 łyżeczki soli • 6 łyżeczek cukru • mała papryczka chili • po łyżce gorczycy i ziela angielskiego • 5 liści laurowych .

Przepisy na temat: papryczki w occie
  • Pikantny kurczak z papryczkami jalapeno

    Sposób przygotowania: Udka z kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Cebulę i czosnek siekamy, a papryczki kroimy w paski. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy z dodatkiem octu, oliwy i przypraw. Tak przygotowanym sosem polewamy kurczaka. Następnie pieczemy go w piekarniku...

  • Zdrowie na talerzu: Papryczki chili

    Pikantne zdrowie Papryczki chili wykazują lecznicze właściwości i korzystnie wpływają na nasz organizm. Obecna w nich kapsaicyna wspomaga przemianę materii, dlatego szczególnie poleca się ją(...) ostrych smaków. Pyszny duet: Pepperoni i łosoś Składniki: 3 marynowane papryczki peperoni, np. marki Kuhne 2 łyżki śmietany 150 g wędzonego łososia 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki...

  • Nadziewane pakieciki z papryczką i chili

    Doskonałe na elegancki obiad.

  • Żeberka opiekane z papryczkami chili

    Składniki: 1 i 1/2 kg żeberek 2 papryczki chili sól, pieprz 3 łyżki cukru 6 łyżek czerwonego octu winnego 5 gałązek tymianku 7 łyżek keczupu 7 łyżek musztardy 5 łyżek oleju szczypta mielonej ostrej papryki Przygotowanie: Papryczki umyj i drobno posiekaj. Wlej do garnka zimną wodę, dodaj sól, pieprz, cukier, ocet winny, papryczki i liście tymianku. Do przygotowanej zalewy włóż...

  • Sałatki z octem jabłkowym dla odchudzających się

    Ocet jabłkowy jest ceniony ze względu na to, że sprzyja odchudzaniu. Sprawdź, jak wprowadzić go do swojej diety!

  • Jajka na cebulowym chili

    Składniki: 8 jajek, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 0,5 kg cebuli, 2 łyżki miodu, 2 papryczki chili, 3 łyżki octu winnego, 3 łyżki masła, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, olej, szklanka wywaru.

  • Żeberka z chili i tymiankiem

    Składniki: 1500 g żeberek wieprzowych, 2 papryczki chili, sól i pieprz czarny mielony, 3 łyżki cukru, 6 łyżek czerwonego octu winnego, 5 gałązek świeżego tymianku, 7 łyżek łagodnego ketchupu, 7 łyżek musztardy, 5 łyżek oleju, szczypta mielonej papryki chili, świeże warzywa do dekoracji.

  • Składniki na 6-8 słoików: 1000 g niewielkich czerwonych i żółtych pomidorów; 2 główki czosnku; 4 papryczki chili; roztwór octu spirytusowego (według uznania 1 część octu na 2 albo na 3 części wody); olej roślinny; cukier, sól do smaku.

  • Składniki: 1,5 kg papryki czerwonej, 250 gram cebuli, 4 małe ostre papryczki, 1 łyżka stołowa soli, 1/4 szklanki octu 10 proc., pól szklanki wody.

  • Zupa paprykowo-pomidorowa

    Składniki na 4 porcje: 30 dag pomidorków koktajlowych, 1 czerwona papryka, 500 ml bulionu warzywnego, 1 cebula, 2 łyżki oliwy, sól, 4 morele, 1 łyżka miodu, 1 mały pęczek bazylii, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki octu jabłkowego, 1 papryczka chili.