• Informacje na temat:

    papryk marynowana z musztardą

Artykuły na temat: papryk marynowana z musztardą
  • Składniki: 1 i 1/2 kg schabu, 4 duże czerwone cebule, 3 łyżki oleju; marynata: 3 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka miodu, 3 ząbki czosnku, 2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki sosu worcester, 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 1 łyżka suszonego majeranku, 2 łyżeczki suszonego tymianku, 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu, 2 łyżki octu winnego, 4-6 łyżek oleju...

  • ...● karkówka (1 kg) ● szklanka jasnego piwa ● łyżka płynnego miodu ● łyżka musztardy ● sól, pieprz, papryka słodka (do smaku) ● przyprawa korzenna ● olej ● dowolna sałatka jako dodatek...

  • Składniki na 6-8 porcji: Szaszłyki: 80 dag polędwicy wołowej, 4 cebule, po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, papryka, cząber rozmaryn, szałwia, oliwa. Sos: 330 ml jogurtu greckiego, 2 zielone ogórki , 2 ząbki czosnku, 1 łyżka majonezu, po 1 łyżce koperku i mięty, sól.

  • Składniki:  6 plastrów chudej wołowiny  papryka marynowana czerwona  6 łyżek ostrej musztardy (może...

  • Składniki: 2 kg świeżych śledzi, pół szklanki octu 7-proc., po łyżeczce soli i cukru, słoik marynowanych grzybków (300 ml – mogą być pieczarki), 6 dużych cebul, pieprz ziołowy, ostra i słodka papryka, musztarda, sok z kilku cytryn, kilka łyżek oliwy.

  • Składniki dla 4 osób: bochenek chleba • 2 czerwone papryki • 2 żółte papryki • 2 cukinie • 20 dag szynki z indyka • 20 dag grzybków marynowanych • 4 łyżki ostrej musztardy • sól • pieprz...

  • Marynowany schab i żeberka z chili

    Doskonałe z grillowaną papryką i pomidorami.

  • Żeberka marynowane z chili i tymiankiem

    Składniki: 1500 g żeberek wieprzowych, 2 papryczki chili, sól i pieprz czarny mielony, 3 łyżki cukru, 6 łyżek czerwonego octu winnego, 5 gałązek świeżego tymianku, 7 łyżek łagodnego ketchupu, 7 łyżek musztardy, 5 łyżek oleju, szczypta mielonej papryki chili, świeże warzywa do dekoracji.

  • Składniki na 6 porcji : 1 pęczek włoszczyzny, 1 duża cebula, 1 słoik (370 ml) marynowanej czerwonej papryki, 6 plastrów wołowiny zrazowej (po 15 dag każdy), 6 łyżeczek ostrej musztardy, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, suszony tymianek, 1 łyżeczka bulionu w proszku, 1,25 kg brukselki, gałka muszkatołowa, tymianek do dekoracji.

  • Tatarski Pokrój w kosteczkę 1 duży korniszon, 5 marynowanych pieczarek, 2 marynowane cebulki perłowe oraz kawałek marynowanej czerwonej papryki. Dodaj...

Przepisy na temat: papryk marynowana z musztardą
  • Marynowany schab i żeberka

    Doskonałe z grillowaną papryką i pomidorami.

  • Zimne sosy do wędlin

    Tatarski Pokrój w kosteczkę duży korniszon, 5 marynowanych pieczarek, 2 marynowane cebulki oraz kawałek marynowanej papryki. Dodaj roztarty ząbek czosnku, 1 łyżkę musztardy i 7 łyżek gęstego majonezu. Wymieszaj. Przypraw pieprzem i cukrem. Czosnkowy Przeciśnij przez praskę 4 ząbki czosnku. Wymieszaj je z 6 łyżkami jogurtu i 4 łyżkami gęstego majonezu. Przypraw do smaku.

  • Nie masz ani czasu, ani nic w lodówce? Głód zaspokoi sałatka SOS

    ..."Zdarzają się takie dni, kiedy w lodówce nie mam prawie nic. Tę sałatkę robię w chwilach, gdy muszę wyczarować danie z tego, co akurat znajdę w kuchni. W mojej spiżarni zawsze mam marynowaną paprykę(...) ani czasu, ani nic pod ręką. Składniki potrzebne do jej przygotowania to: 3 ziemniaki, 1/2 pęczka szczypiorku lub kolendry, 2-3 marynowane papryki, kiszony ogórek, 1/2 cebuli, 2 łyżki ziaren...

  • Jak przyrządzić pysznego tatara?

    ...". "Do zwykłej musztardy sarepskiej dodajemy odrobinę słodkiej mielonej papryki i odrobinę miodu lipowego. Wołowina lubi odrobinę słodyczy" - dodaje ekspert. - Cebuli dajemy dosyć sporo. To jest cebula...

  • Smakowite danie z mięsem i grzybami

    ...w kostkę. Podsmaż na tłuszczu ze smażenia grzybów. Wrzuć świeże zioła, dopraw słodką i ostrą papryką, kurkumą, pieprzem ziołowym. Wlej 1/2 szkl. bulionu wymieszanego z sokiem pomidorowym. Dodaj grzyby(...)).   Strogonow po polsku Sposób przygotowania 1. Mięso umyj i osusz. Pokrój w kostkę. Wołowinę skrop cydrem, wieprzowinę natrzyj musztardą i solą. Pieczarki umyj i oczyść, pokrój na kawałki...

  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    ...obierz, posiekaj, wymieszaj z bulionem, octem, musztardą i olejem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Zalewę doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, gotuj 3 minuty. 2. Ziemniaki odcedź, osącz(...) ziemniakami. Sałatkę przypraw. Przed podaniem udekoruj ją odłożoną natką. Kolorowa z ogórkami i papryką Składniki: 80 dag ziemniaków 1/2 ogórka sałatkowego 5-6 korniszonów po 1/2 strąka czerwonej...

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ...grillowego, ale to również okres bogactwa warzywno-owocowego. W związku z tym warto wrzucić na ruszt sezonowe przysmaki z ogródków. Na grillu świetnie sprawdzą się szparagi, bakłażan, cukinie czy papryki(...) charakteru wybranym potrawom. Pokruszoną fetę możemy wykorzystać jako farsz do pieczonego pomidora lub papryki - wystarczy dodać do niego zioła, czosnek i szczypiorek. Z kolei pokruszony serek...

  • Smaczny przepis na hiszpański wieczór

    ..., anchois, papryką, tuńczykiem, orzechami laskowymi, migdałami, serem czy szynką. Dzięki różnym nadzieniom możemy w prosty i szybki sposób zaoferować gościom kilka wersji tapas. Ciekawą propozycją są także(...) z kozim serem Składniki: 150 g hiszpańskich czarnych oliwek 100 g koziego sera 50g  marynowanej pieczonej czerwonej papryki (można użyć też zwykłej papryki marynowanej) Orzechy włoskie Kminek...

  • Przepiórcze jajeczka

    Składniki: - 30 przepiórczych jajeczek, - łyżka słodkiej mielonej papryki, - łyżka mielonego kolorowego pieprzu, - 20 dag majonezu, - mała cebulka, - 2 korniszony, - 2 łyżki marynowanych grzybków, - natka, - łyżka pokrojonej w kosteczkę, - papryki konserwowej, - paski marynowanej papryki i wąsy szczypiorku do dekoracji, - sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1. Zapeklować szynkę...

  • Boczek pieczony w piwie

    Składniki: - 1 kg chudego boczku, - 2 łyżki majeranku, - 3 ząbki czosnku, - 3 łyżki musztardy francuskiej, - 1 cytryna, - sól, pieprz, - 3 łyżki oliwy, - 1 łyżka ostrej papryki, - 1 szklanka piwa Przygotowanie: Boczek dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą, dodać olej, musztardę, majeranek, sok z cytryny, pieprz i paprykę. Sporządzoną...