• Informacje na temat:

    papryka do mięs

Artykuły na temat: papryka do mięs
  • Papryka

    ...smak mięsa. Jest też bardzo zdrowa, bo surowa papryka ma pięć razy więcej witaminy C niż cytryna. Po oczyszczeniu może być oryginalną, jadalną miseczką na dip czy sałatkę z ryżu lub kaszy. Pieczenie(...) najpopularniejsza z papryk - odmiana Bell. Słodka i mięsista może być czerwona, pomarańczowa, żółta, fioletowa, kremowa czy zielona. Bell warto dodawać do sosów, sałatek, lecza, gulaszu, a także...

  • Składniki: 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 30 dag kwaszonej kapusty, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, mielona słodka i ostra papryka, 1/2 pęczka natki, 4 czerwone papryki, 250 ml bulionu, 2 łyżki śmietany kremówki, 200 ml mleka...

  • ...1. Cebulę i czosnek obierz, papryczkę chili przetnij wzdłuż i oczyść z nasion. Pokrój na mniejsze części i wszystko zblenduj na pastę. Wymieszaj z mięsem i zostaw na noc w lodówce. 2. Zetnij górę papryk, środek wydrąż i posól. 3. Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso, aż zmieni kolor na szary. Dopraw solą i pieprzem, dodaj sos pomidorowy...

  • Papryka faszerowana mięsem

    ...●4 papryki ●200 g soczewicy ●cebula ●pieprz, sól ●100 g mielonego mięsa, np. z indyka ●2 pomidory ●kulka sera mozzarella ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●ząbek czosnku ●2 łyżki masła ●tymianek, bazylia, słodka i ostra mielona papryka...

  • Składniki: 1 chili, 40 dag mielonego mięsa, 15 dag sera typu camembert, olej do smażenia, 4 bułki do burgerów, 1 czerwona cebula, kilka liści sałaty masłowej, pół słoiczka żurawiny do mięs, 4 plastry sera żółtego, sól, pieprz, słodka papryka...

  • ..., koncentratem, mięsem, cebulą z czosnkiem, podsmażyć na łyżce oleju. Papryki umyć, z 4 ściąć czapeczki, wydrążyć, 2 skroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać do farszu, doprawić. Wypełnić papryki mięsem z warzywami. Piec ok. 25-35 min w 175°C. Nasza rada Danie podawaj polane sosem z tahini, czyli z pasty sezamowej, roztrzepanej z wodą i sokiem z cytryny Przygotowanie: ok. 65 minut...

  • Papryka faszerowana mielonym mięsem

    ...1. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podrumienić na patelni na 1 łyżce oleju, oprószyć przyprawami. 2. Zioła umyć, posiekać, wymieszać z odcedzoną cieciorką, pomidorami z zalewą, koncentratem, mięsem, cebulą z czosnkiem, podsmażyć na łyżce oleju. Papryki umyć, z 4 ściąć czapeczki, wydrążyć, 2 skroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać do farszu, doprawić. Wypełnić papryki mięsem...

  • To warzywo wszechstronne. Jemy je na surowo w sałatkach czy na ciepło: grillowane, gotowane, duszone, zapiekane. Oczywiście można ją marynować lub robić z niej aromatyczne pasty do mięs.

  • ...●8 białych lub żółtych podłużnych papryk ● 400 g mięsa miel., np. z indyka ● 100 g ryżu ● jajko ● olej ● domowa przyprawa typu wegeta, czosnek, majeranek, papryka ● pęczek koperku, natka. SOS: ● słoiczek domowego przecieru pomidorowego (jeśli nie masz – łyżka koncentratu) ●mąka, śmietana ●bazylia.

  • Skład na 4 porcje: ● po 2 duże papryki czerwone i żółte ● 400 g mięsa mielonego ● jajo ● 75 g suszonych pomidorów ● olej ● 75 g bułki tartej ● 150 g sera feta ● ząbek czosnku ● sól i pieprz do smaku ● 1/2 pęczka natki pietruszki...

Wideo na temat: papryka do mięs
  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych

  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze

  • Przepis na chili con carne

    Chili con carne to wyborna potrawka, która wbrew pozorom nie pochodzi z kuchni meksykańskiej, a... amerykańskiej! W Stanach jest niezwykle popularna jako codzienne, szybkie danie, które można dostać w niemal każdym barze szybkiej obsługi. Chili con carne to przepyszne połączenie ostrej papryki, cebuli, czosnku, pomidorów i mielonego mięsa, niekiedy również fasoli i kukurydzy, a wszystko

Przepisy na temat: papryka do mięs
  • Bakłażany z mięsem i papryką

    Zamiast klasycznego drugiego dania, latem fajnie podać coś lekkiego i taniego. Warzywa sezonowe z mięsem, serem i ryżem – to jest to!

  • Papryka z mięsem

    Składniki: ●4 papryki ●200 g soczewicy ●cebula ●pieprz, sól ●100 g mielonego mięsa, np. z indyka ●2 pomidory ●kulka sera mozzarella ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●ząbek czosnku ●2 łyżki masła ●tymianek, bazylia, słodka i ostra mielona papryka Przygotowanie: 1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180ºC. Oczyść papryki, zetnij górę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę...

  • Faszerowane papryki

    Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

  • Wrzeciona z papryką

    Przyrządzając ulubione danie bliskich, wystarczy część mięsa zastąpić kolorowymi jarzynami, by tradycyjne mielone stały się lżejsze, zdrowsze i... jeszcze smaczniejsze!

  • Pieczeń z papryką

    Sposób przygotowania Szynkę opłucz, wytrzyj do sucha. Czosnek przeciśnij przez praskę. W mięsie wytnij kieszeń. Wymieszaj 3 łyżki oliwy z czosnkiem. Mięso posyp solą i pieprzem. Natrzyj oliwą z czosnkiem. Odłóż na 2 godziny w chłodne miejsce. Papryki i chili oczyść z pestek. Opłucz, osusz. Chili posiekaj, a strąki papryki potnij w grubsze paski. Do kieszonki w mięsie włóż ok. 2/3 papryki. Szynkę...

  • Faszerowana papryka

    Składniki: 4 papryki 30 dag mięsa mielonego z indyka pół szklanki kaszy kuskus 20 dag pieczarek 2 cebule 20 dag żółtego sera olej pół pęczka natki pietruszki pół łyżeczki(...) szklanką wody, odstaw na 5 minut. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, pieczarki, smaż, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj mięso, przypraw słodką papryką, solą i pieprzem, smaż 15 minut. Mięso zdejmij...

  • Papryka faszerowana

    Z mięsem mielonym i warzywami.

  • Papryka z mięsem i ryżem

    Składniki: 20 dag ryżu 4 papryki 2 cebule 3 ząbki czosnku 5 dużych pieczarek 50 dag mielonego mięsa jajko łyżeczka majeranku 2 łyżeczki tymianku pół łyżeczki słodkiej(...) w kostkę, dodaj do cebuli, duś. Dodaj mięso, smaż 15 minut. W misce wymieszaj ryż, pieczarki, mięso, jajko, przyprawy, połącz składniki. 2. Papryki umyj, przekrój wzdłuż, usuń gniazda nasienne. Napełnij...

  • Gulasz pikantny z papryką

    Sposób przygotowania 1. Kostki bulionowe rozpuść w 3 szklankach wrzątku. Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, pokrój na kawałeczki. Chili oczyść z pestek, strączek posiekaj. Mięso opłucz, osusz, ew. potnij na mniejsze kawałki.  2. W garnku rozgrzej olej, wrzucić kawałeczki mięsa. Mieszając, smaż je...

  • Mozaika z kolorową papryką

    Sposób przygotowania 1. Bułeczki namocz. Cebule obierz, jedną posiekaj, a pozostałe pokrój w plasterki. Papryki oczyść, strąki opłucz, potnij na kawałeczki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj papryki. Smaż kilka minut. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem.  2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśnięte bułki, cebulę z papryką, jajka i keczup. Masę...

Dyskusje na temat: papryka do mięs
  • Re: potrzebuje dobrego przepisu na duuuzy posiłek ;)

    ja w takich okolicznościach przyrządzam tzw.pieczyste.kupuje różne gatunki mięs np karkówkę,szynkę,żeberka(z dużą ilością mięsa),golonkę.wszystko w dużych kawałkach doprawiam dzień wcześniej(papryka słodka,sól,pieprz,wegeta),wkładam do rękawa foliowego oczywiście tak żeby mięsa wymagające dłuższego pieczenia były w osobnym rękawie,wrzucam do środka kilka liści laurowych i ziele

  • Re: Ulubiona potrawa zagraniczna!

    w przyparwach (pieprz,czosnek suszony,papryka słodka i ostra, liśc laurowy i ziele angielskie) i zasypuje duuuuuużą ilością soli niejodowanej. Potem stoi 3-4 dni w temperaturze pokojowej, a potem 4-5 tygodni(...) jadłam ją pierwszy raz, a barszczyk jest znany u nas. Najlepiej znajdź przepis w necie, bo tam dużo różnych składników, rodzajów mięs i nie pamiętam teraz. Wyszła pyszna-nawet trochę za gęsta, bardziej

  • Re: co to znaczy kochać

    najlepsze z kiełbasą i papryką w farszu :D zamiast kiełbasy można dać boczek, papryka jest opcjonalna, czasami dawana jest marchewka... ale ja wolę zaprezentowany model :) (wolałem... :P ) A ogóreczek konserwowy gdzie??? z ta połowicznością to troszkę inny kierunek :) Unikam większości mięs... ale nie kurczaków... tym nie mogę darować... Udka i piersi... (¬‿¬) ...uwielbiam :D Udka i piersi

  • Re: Błyskawiczne dania z ziemniaków

    pasta rodem z chorwacji i węgier - główny składnik to papryka i bakłażan - nadaje się do mięs, serka , lub smarowania chlebka . Może być łagodna lub pikantna . Bardzo smakowita :)