• Informacje na temat:

    papryka faszerowana filetem

Artykuły na temat: papryka faszerowana filetem
  • 1 ząbek czosnku, 1 słoik (53 ml) kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 1 dag filetów z sardeli w oliwie, 10 łyżek oliwy, 1-2 łyżeczki białego octu winnego, 1 cytryna szczypta cukru, 4 czerwone podłużne papryki (po 15 dag każda), 8 gałązek tymianku, 60 dag filetów z łososia (bez skóry), sól, pieprz

  • Składniki na 6 porcji: ● 3 kolorowe papryki ● podwójny filet z piersi kurczaka ● 2 torebki ryżu basmati ● 10 dag sera pleśniowego ● 10 dag zielonych oliwek ● 3 szklanki bulionu drobio wego ● 2 ząbki czosnku ● 2 łyżki oleju ● sól ● pieprz ● bazylia.

  • Filet z indyka faszerowany serem feta, migdałami i żurawiną

    Składniki na 8 porcji: 1,2 kg fileta z piersi indyka, 20 dag sera feta, 10 dag migdałów bez skórki, 5 dag suszonej żurawiny, po 2 gałązki natki pietruszki i bazylii, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy, sok wyciśnięty z cytryny, zioła prowansalskie, sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, brokuły jako dodatek, świeża żurawina do dekoracji.

  • Skład na 6 porcji: ● 1,2 kg fileta z piersi indyka ● sól, pieprz ● sok z cytryny ● szałwia suszona ● pęczek natki ● łyżka miodu ● łyżeczka słodkiej mielonej papryki ● 200 g pieczarek ● pęczek natki ● 150 g żółtego sera ● jajko ● 2 łyżki bułki tartej ● olej

  • 1 ząbek czosnku, 1 słoiczek (ok. 53 ml) kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 10 dag filetów z sardeli (anchois), 9-10 łyżek oliwy, sól, pieprz, cukier, 1 łyżeczka octu winnego, 4 podłużne czerwone papryki (np. słodka odmiana ramiro), 2 cytryny, 8 gałązek tymianku, 60 dag filetu z łososia.

  • Składniki: 12 bardzo dużych pieczarek, mała cukinia, 30 dag fileta z kurczaka, mała papryka zielona, mała papryka czerwona, 20 dag sera żółtego, 20 dag boczku wędzonego, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz, bazylia.

  • Składniki na 4 porcje: papryczka chili, natka pietruszki, garść czarnych oliwek, sól, pieprz czarny mielony, 60 dag filetów z łososia, oliwa, posiekana natka pietruszki do dekoracji. Sos: 2 żółtka, sok z połowy cytryny, 3 łyżki rozgrzanego masła.

  • Składniki na 8 porcji: 1,2 kg filetu z piersi indyka, 20 dag pieczarek, 1 pęczek natki, 15 dag żółtego sera, sól, 2 łyżki bułki tartej, szałwia, 1 jajko, pieprz, olej, miód, sok z cytryny, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki.

  • Składniki: 4 większe pomidory, łyżka masła, 3 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, sól, 25 dag piersi z kurczaka, szklanka mleka , żółta papryka, pół łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu, łyżka orzeszków pinii, 2 łyżki tartego parmezanu, pieprz, zielone zioła do dekoracji. Przygotowanie:

  • Składniki: 9 jabłek, mały filet z piersi kurczaka, 60 dag wątróbki drobiowej, 15 dag sera żółtego, cebula, 2 duże ząbki czosnku, pół kostki masła, sól, pieprz, majeranek, ostra mielona papryka.

Przepisy na temat: papryka faszerowana filetem
  • Papryka faszerowana różnościami

    Szybkie i sycące danie

  • Faszerowane warzywa

    Papryka z kurczakiem 4 papryki 20 dag czerwonej soczewicy 10 dag ryżu 2 pomidory 40 dag ugotowanych filetów z kurczaka 20 dag żółtego sera 1/2 szkl. bulionu warzywnego 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki masła chili w proszku pieprz sól Przygotowanie: 1. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj soczewicę...

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Zdrowa kuchnia na lato

    ...przepis, który jednocześnie nie jest banalny i zadowoli wybrednych smakoszy. Papryka Warzywa są przede wszystkim źródłem wielu witamin, głównie A i C, a także błonnika i składników mineralnych(...) z najsmaczniejszych z nich jest właśnie czerwona papryka. Ma ona oryginalny i wyraźny smak, a odpowiednie przyprawy dodadzą jej jeszcze większej pikanterii. Należy do czołówki warzyw zawierających witaminę C. Jest...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...mięsa mielonego, - 4 jajka na twardo, 1 jajko surowe, - sól, pierz, papryka, 3 łyżki smalcu, - łyżka cebulki prażonej, 1 kostka bulionowa, - majeranek, - 3 łyżki bułki tartej, - papryka konserwowa(...) w 3 łyżkach gorącej wody. Polać gotową pieczeń. Odstawić jeszcze na 5-10 min do piekarnika. Gotową ostudzić. Wyjąć z formy podawać udekorowaną grzybkami i marynowaną papryką. Rolada faszerowana...