• Informacje na temat:

    papryka faszerowana na zimę

Artykuły na temat: papryka faszerowana na zimę
  • ...teraz na straganach. Z nadzieniem Faszerowana papryka to danie czasochłonne, ale pyszne. Wybierz kilka ładnych, dużych papryk, przekrój je na dwie części w 3/4 wysokości i usuń gniazda nasienne...

  • Jaglane odkwaszenie, wzmocnienie i rozgrzewka przed zimą

    Kasza jaglana jest jedną z najstarszych kasz! Ostatnio wróciła do łask i jest... bardzo modna. Nie bez powodu! Mogą ją jeść osoby z wieloma problemami zdrowotnymi, bo łagodzi dolegliwości, a także dodaje energii.

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...poziom cukru we krwi. TRENING NAPRZEMIENNY: Jeśli przez całą zimę nie jeździłaś na rowerze, zacznij od półgodzinnej przejażdżki, kilka razy w tygodniu. Jadąc, zmieniaj tempo jazdy: przez 5 minut...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    - My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny i bloger Krakowski Makaroniarz.

  • Spod " Ascolany " dziennik ogrodowo- codzienny

    ...zaczyna kwitnac, kiedy jej macierzysta roslina ma juz  nasiona.   Obok stoi wiadro z papryka do  faszerowania. To moja robota na dzisiejsza kolacje. Bedzie z sosem pieczarkowym tym razem.  Papryka przygotowana. Czas wziac sie za robienie farszu.  Coz na " chleb " trzeba zapracowac. G zjezda  do Ascoli a ja zostaje na gospodarstwie.  Macham spracowana...

  • ...paprykę faszerowaną.. a resztę.. zrobię sos do spagetti na zimę do słoików. Wczorajsze badanie niczego nowego nie wniosło. Serce całe zdrowe nie dziurawe. Pani doktor kazała szukac nadal... ale...

Przepisy na temat: papryka faszerowana na zimę
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...mazurek, ale polukrowany na fioletowo i ozdobiony... świeżymi fiołkami! Lubię nowinki, ale cenię także tradycję. Moja gęś faszerowana w sosie z jarzębiny zajęła pierwsze miejsce w konkursie...