• Informacje na temat:

    papryka faszerowana serem do sloika

Artykuły na temat: papryka faszerowana serem do sloika
  • Składniki na 4 porcje: 4 duże dojrzałe czerwone papryki, 1 zielona papryka, 10 dag ryżu, 1 i 1/2 szklanki bulionu, 3 łyżki pokrojonych w plasterki czarnych oliwek, 2 cebule, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 papryczka chili, mały słoiczek ajvaru (przecieru-pasty z papryki i bakłażana), sól, pieprz, 20 dag startego żółtego sera, cukier, olej.

  • Składniki: 4 plastry antrykotu wołowego, sól, 1 łyżeczka suszonego imbiru, 1 czerwona papryka, 8 plastrów żółtego sera, 4 plastry szynki, mąka, olej do smażenia, 1 cebula, bulion wołowy, 4 łyżki tartego chrzanu...

  • Składniki: • 500 g papryki ostrej (chili lub lekko słodkiej czereśniowej) • 200 g sera typu feta • 250 g twarożku • ok. 5 ząbków czosnku (wedle uznania) • sól • świeże zioła: garść oregano, bazylii, kilka gałązek tymianku • olej lub oliwa

  • Skład na 4 porcje: ● po 4 czerwone i żółte papryki ● 400 g mieszanego mięsa mielonego ● 125 g ryżu długoziarnistego ● mały słoik oliwek faszerowanych papryką ● 1 pomidor ● 1 cebula ● 2 ząbki czosnku ● 3 łyżki przecieru pomidorowego ● pół szklanki bulionu ● 2 łyżki oleju rzepakowego ● 200 g sera feta ● 1/2 pęczka natki pietruszki ● sól, pieprz do smaku

  • To nie jest propozycja tylko dla wegetarian. Szaszłyki z sera, kabaczka, brokułów, oliwek i ziół będą smakować wszystkim!

  • Można je zapiekać, dusić, faszerować.... Znakomicie komponują się z mięsem, serem i innymi warzywami. Dzięki temu łatwo przygotujesz z nich pyszne, i za każdym razem inne danie na rodzinny obiad.

  • ...większym talerzu. Na połówkach tostów rozkładaj faszerowane serem papryki. Od razu podawaj na stół jako przystawkę. Faszerowane papryczki możesz również umieścić w słoikach, zalać olejem...

  • Czerwona, żółta, zielona

    Sezon na paprykę w pełni. Zrób z niej wyśmienite dania! Inspiracje czerp z Bałkanów, Meksyku czy Węgier - tam papryka jest królową kuchni.

  • Obiad u Greka

    Te dania nie obejdą się bez owczego sera i gęstego naturalnego jogurtu.

  • Patison na talerzu

    ..., ale sosem winegret polej dopiero tuż przed podaniem. Patisony nadziewane serem Składniki na 4 porcje: 1/2 kg małych patisonów, 2 łyżki mieszanych siekanych ziół, np. natki pietruszki, majeranku, tymianku, bazylii, oregano, koperku, 30 dag białego sera trzykrotnie mielonego, sól, pieprz, ostra papryka w proszku, gałązki koperku do dekoracji. Ponadto: szprycka cukiernicza lub pergamin...

Przepisy na temat: papryka faszerowana serem do sloika