• Informacje na temat:

    papryka faszerowana serem w oleju

Artykuły na temat: papryka faszerowana serem w oleju
  • Faszerowana papryka

    Posyp papryki dymką i startym żółtym serem.

  • Papryka faszerowana

    Składniki na 4 porcje: • 100 g ryżu • 2 łyżki oleju • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 30 dag mięsa mielonego • szczypta ostrej papryki • 1 łyżeczka słodkiej papryki • sól i pieprz • 4 czerwone papryki • 25 dag sera żółtego • 3 łyżki natki pietruszki.

  • Przygotowanie: ➊ Papryki umyj, przetnij wzdłuż na pół i oczyść z gniazd nasiennych. ➋ Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, po czym wymieszaj z serem i przyprawami. ➌ Umieść przygotowany farsz w wydrążonych paprykach. ➍ Na wierzchu umieść plastry pomidora i skrop je oliwą...

  • ...❶ Papryki żółte (w zastępstwie mogą być także czerwone) umyj, przetnij wzdłuż na pół i dokładnie wydrąż z gniazd nasiennych. ❷ Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj ostrym nożem. Posyp solą i odłóż na chwilę, by zmiękła i pozbyła się goryczki. Następnie zeszklij ją na rozgrzanym oleju i odstaw do ostygnięcia. ❸ Tak przygotowaną cebulkę połącz z mielonym białym serem, jogurtem naturalnym...

  • Składniki dla 4 osób: 4 papryki • 30 dag ciecierzycy • 30 dag pieczarek • 30 dag sera gouda • słodka czerwona papryka • 3 łyżki oleju 1/2 puszki kukurydzy • zioła prowansalskie • sól • pieprz.

  • ...z przepisem podanym na opakowaniu. Ser feta rozgnieć widelcem. 2. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, zeszklij posiekaną cebulę. Włóż mielone mięso, smaż aż się zrumieni. Następnie dodaj koncentrat(...) wody, papryki skrop olejem. Piecz 40 -50 minut. Na 10 min przed końcem pieczenia, posyp papryki startym żółtym serem. Do farszu możesz dodać posiekane orzechy włoskie. Przygotowanie (bez czasu...

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże dojrzałe czerwone papryki, 1 zielona papryka, 10 dag ryżu, 1 i 1/2 szklanki bulionu, 3 łyżki pokrojonych w plasterki czarnych oliwek, 2 cebule, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 papryczka chili, mały słoiczek ajvaru (przecieru-pasty z papryki i bakłażana), sól, pieprz, 20 dag startego żółtego sera, cukier, olej.

  • ...patelni, w niewielkiej ilości oleju, usmaż mięso. Po 5 minutach dodaj koncentrat pomidorowy, mielone papryki i duś całość jeszcze 3 min. 3. Gdy mięso wystygnie, dodaj do niego ryż, cebulę oraz(...) minut przed końcem pieczenia, papryki posyp startym żółtym serem. Po upieczeniu paprykę udekoruj koperkiem i podawaj ze świeżym pieczywem lub ziemniakami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 40

  • ...1. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj drobno pokrojone pieczarki. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. 2. Ugotowany pęczak połącz z warzywami i natką pietruszki. Wymieszaj. 3. Gotowy farsz nałóż do przekrojonych na pół papryk, wierzch posyp startym serem. Zapiecz w piekarniku.

  • Składniki na 4 sztuki:: 4 średnie kalarepki, 2 młode cebulki ze szczypiorem, 1 mała czerwona papryka, 1-2 ząbki czosnku, 20 dag piersi z kurczaka, 150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego, 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 proc., 5 dag sera żółtego, 1 łyżeczka masła, olej do smażenia, sól, pieprz.

Przepisy na temat: papryka faszerowana serem w oleju
  • Faszerowana papryka

    ...4 duże plasterki żółtego sera 2 łyżki oleju sól, pieprz mielona ostra papryka kilka gałązek świeżego oregano do dekoracji Przygotowanie: 1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mielone mięso. Smaż razem przez 10 minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia. Masę lekko przestudź. 2. Do mięsnej masy dodaj posiekane oliwki. Potem wbij jajko i dołóż musztardę...

  • Papryki faszerowane kaszą kuskus

    ...5 minut. Umyj i posiekaj liście kolendry. Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, połącz z przygotowaną kaszą, dodaj kolendrę, wędzoną paprykę, kurkumę, ostrą paprykę. Całość przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. 2. Przygotowaną kaszą napełniaj połówki papryki, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem. Na ruszcie rozłóż folię aluminiową, posmaruj cienką warstwą...

  • Kabaczek faszerowany

    Składniki dla 4 osób: kilka małych kabaczków 20 dag pieczarek 10 dag kaszy jaglanej czerwona papryka pomarańczowa papryka łyżka drobno posiekanej natki pietruszki cebula dymka(...) wskazówek na opakowaniu. Kabaczki, jeśli małe, wydrąż, duże pokrój na długie odcinki, wydrąż. 2. Pieczarki podsmaż na oleju, dodaj cebulę i papryki. Smaż, aż warzywa zmiękną. Dodaj kaszę, natkę pietruszki...

  • Faszerowane kąski

    .... Dociśnij brzegi mięsa, by dobrze się skleiły. 2. Kotlety ostrożnie panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano. Podawaj np. z mieszanką zielonych...

  • Ziemniaki faszerowane

    ...z dymki,posiekaną paprykę, przeciśnięty czosnek i nieco miąższu z wydrążonych ziemniaków. 2. Cebulki dymki pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj i wymieszaj z przyprawami i oregano. Masą wypełnij ziemniaczane miseczki, posyp utartym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut.Posyp szczypiorkiem. Podawaj gorące.

  • Faszerowane pieczarki

    Składniki: 8 dużych pieczarek 20 dag kiełbaski chorizo pół papryki 20 dag sera mozzarella 1 łyżka oleju natka pietruszki słodka czerwona papryka w proszku sól pieprz Przygotowanie: 1 Pieczarki umyj, odetnij nóżki. Chorizo, paprykę, nóżki pieczarek pokrój w kostkę, ser pokrój w grubą kostkę lub zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj. 2 Rozgrzej na patelni olej i podsmaż farsz...

  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    ..., 1 jajko, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 100 g sera żółtego (opcjonalnie), kilka gałązek natki pietruszki, odrobinę oleju. Z patisonów odcinamy "czapeczki" i łyżeczką wydrążamy środki. Mięso podsmażamy na oleju, do niego, po chwili dodajemy posiekane pieczarki, paprykę i cebulę. Do podsmażonych i wystudzonych składników dodajemy później ryż i roztrzepane jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami...

  • Faszerowana papryka

    Składniki na 4 porcje: 8 kolorowych papryk, 1 chili , 1 cebula, 1 pomidor, 20 dag pieczarek, 40 dag mięsa mielonego, 10 dag ryżu, 8 łyżek startego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, koncentrat pomidorowy, mielona papryka, sól, pieprz.

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    ...oleju, aby odparowała z nich woda, a następnie przestudź. Jarzębinę suszoną (ok. 1 łyżki) zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na 20 minut. Gdy pieczarki ostygną, wymieszaj je z serem żółtym, bułką(...) z papryką i łyżką oleju. Pieczeń podawaj na ciepło (pokrój ją na porcje tuż przed nałożeniem na talerz, gdy już nieco przestygnie) z sosem z pieczenia oraz z ziemniakami z wody.

  • Parówki faszerowane

    Składniki na 2 porcje: - 4 parówki, - 4 plastry wędzonego boczku, - 4 plasterki żółtego sera, - ogórek, pomidor, - mielona, słodka papryka, - słoiczek majonezu, - słoiczek keczupu, - łyżka oleju Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić na dość szerokie plastry, zeszklić na oleju. Parówki obrać ze skórki, naciąć wzdłuż. Do nacięcia włożyć po kawałku sera żółtego. Każdą parówkę owinąć...