• Informacje na temat:

    papryka faszerowana szpinakiem

Artykuły na temat: papryka faszerowana szpinakiem
  • Składniki dla 4 osób: 6 ziemniaków • 10 dag masła • 100 ml mleka • jajko • 2 papryki • 30 dag szpinaku • ząbek czosnku • kilka łyżek śmietany • 2 łyżki orzeszków ziemnych • olej • sól • pieprz.

  • Składniki: 2 papryki, 45 dag szpinaku , 2 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, łyżka soku z cytryny, łyżka startego parmezanu, sól, pieprz,4 łyżki orzeszków piniowych, oliwa do posmarowania formy. Piure ziemniaczane: 1 kg ziemniaków, pół szklanki mleka, sól, 2 łyżki masła

  • ...myję, przecinam wzdłuż, wydrążam środki. Przygotowane tak łódeczki faszeruję szpinakiem. Kuleczki sera mozzarella osączam z zalewy, wtykam je w nadzienie. Każdą paprykową łódeczkę zawijam w folię...

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Faszerowanie to świetny sposób, by wykorzystać dary lata i przy tym dobrze się najeść.

  • ...1. Natkę umyć, drobno posiekać. Papryki umyć, 4 przygotować do faszerowania, odcinając górę i delikatnie wycinając gniazda nasienne. Dwie pokroić w kostkę. Całe papryki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 5 minut, wyjąć. 2. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z dokładnie umytym szpinakiem. Zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Osobno na...

  • Składniki: 2 piersi z kurczaka • 30 dag mrożonego szpinaku • 4 ząbki czosnku • 1 łyżka masła klarowanego • garść orzechów włoskich • 10 dag koziego sera • pół łyżeczki czerwonej papryki • zioła prowansalskie • sól • pieprz.

  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki...

  • Składniki na 10 porcji: ■ 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ■ jajko ■ kajzerka ■ mała cebula ■ 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ■ mielona papryka ostra. Farsz: ■ 6 pomidorów suszonych w zalewie ■ 20 dag mrożonego szpinaku ■ 15 dag sera feta ■ 2 ząbki czosnku ■ gałka muszkatołowa ■ sól ■ pieprz. Dekoracja: ■ pomidorki koktajlowe i bazylia.

  • Składniki na 2 porcje: 2 sprawione makrele, 30 dag świeżego szpinaku, 5 dag sera feta, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, ½ strąka czerwonej papryki, 1 łyżka posiekanych orzechów piniowych lub włoskich, ½ cytryny, 4 łyżki masła, sól, pieprz.

  • Ze szpinakiem i jajkiem

    ...1. Natkę umyć, drobno posiekać. Papryki umyć, 4 przygotować do faszerowania, odcinając górę i delikatnie wycinając gniazda nasienne. Dwie pokroić w kostkę. Całe papryki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 5 minut, wyjąć. 2. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z dokładnie umytym szpinakiem. Zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Osobno na reszcie oleju podsmażyć...

Przepisy na temat: papryka faszerowana szpinakiem
  • Papryka faszerowana różnościami

    Szybkie i sycące danie

  • Kurczak faszerowany szpinakiem

    Proste, a jak smakuje!

  • Papryka na kobiercu

    Aby zrobić pyszną faszerowaną paprykę nie musisz być Mater Chefem!

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...fasolami, rzepą pokrojoną w słupki.  Papryka faszerowana 1. Ugotuj ryż w osolonym wrzątku. Na rozgrzanym oleju zrumień posiekaną cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, cały czas rozdrabniając je(...). Każdy plaster cukinii posmaruj szpinakiem, ułóż sałatę, pomidory i papryki, zepnij wykałaczkami. Podawaj z jogurtem czosnkowym i tostami z żółtym serem. Brokuły pod beszamelem Sposób...

  • Pieczarki z serem

    ...kilkoma pieczarkami, duszone warzywa, np. cukinia z papryką lub ziemniaki smażone z boczkiem albo różne kasze zasmażane z warzywami, np. marchewką lub szpinakiem. Czas przygotowania: ok. 40 minut...

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    ...warzywa. Mogą nań trafić: papryka, bakłażan, cukinia, szparagi, kalafior, brokuły i bataty. Dobrym pomysłem jest faszerowanie warzyw. Spróbujmy upiec paprykę nadziewaną kaszą kuskus i serem feta lub bataty nadziane szpinakiem i suszonymi pomidorami. Pamiętajmy, że warzywa, takie jak kalafior, brokuły, upieką się znacznie szybciej, jeśli podzielimy je na mniejsze kawałki. Doskonale grillują się...

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ...pleśniowy typu lazur, wymieszany z posiekanymi orzechami włoskimi nada wyjątkowego smaku grillowanym połówkom gruszki. Farszem z sera feta lub mozzarelli oraz szpinakiem, czosnkiem i cebulką możemy również...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...mazurek, ale polukrowany na fioletowo i ozdobiony... świeżymi fiołkami! Lubię nowinki, ale cenię także tradycję. Moja gęś faszerowana w sosie z jarzębiny zajęła pierwsze miejsce w konkursie(...), i z małżami, dla fanów ekstrawagancji. Są też potrawy, które darzę specjalnym sentymentem, np. zapiekane ziemniaki ze szpinakiem i boczkiem, które przygotowałam na swoją pierwszą randkę. - Lubię...

  • Co na świąteczny obiad?

    .... 2. Przygotować farsz: cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła. Wymieszać z metką, posiekaną natką, jajkiem, rozmrożonym szpinakiem. Doprawić solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Jagnięcinę naciąć(...) mięsa mielonego, - 4 jajka na twardo, 1 jajko surowe, - sól, pierz, papryka, 3 łyżki smalcu, - łyżka cebulki prażonej, 1 kostka bulionowa, - majeranek, - 3 łyżki bułki tartej, - papryka konserwowa...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    Kuchnia libańska pieści zmysły zapachem cynamonu i kardamonu, głaszcze podniebienie smakiem świeżej mięty i kolendry.