• Informacje na temat:

    papryka faszerowana w sosie kurczak

Artykuły na temat: papryka faszerowana w sosie kurczak
  • Składniki na 4 sztuki: 1 strąk papryki czerwonej, 1 strąk papryki pomarańczowej, 20 dag sera mozzarella (kula w zalewie), 8 dag makaronu (np. kolanka, muszelki), 10 dag piersi z kurczaka, 15 dag pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki zielonego pesto, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Faszerowany kurczak

    Składniki: 1 kurczak (ok. 1,5 kg), pieprz, 1 szkl. czerwonej kapusty, ocet, 50 dag mięsa mielonego, jajko , po 2 łyżki pestek słonecznika, rodzynek i żurawiny, pieprz, sól, papryka, czosnek...

  • Składniki na 4-5 porcji: 1 kurczak (ok. 1,5 kg), 1 łyżka słodkiej mielonej papryki, 10 dag ryżu, ½ łyżeczki kurkumy, 1 średnia marchewka, 1 mała pietruszka, 2 gałązki selera naciowego, 1 mała cebula, 4 łyżki oleju, ¼ szklanki bulionu, sól, pieprz.

  • Kurczak (cały), 40 dag pieczarek, 4 łyżki oleju, 3 łyżki orzechów włoskich, posiekanych, 2 łyżki keczupu, pęczek natki, żółtko, jajko, czerstwa bułka, mleko, łyżka ostrej papryki, łyżka ziół prowansalskich, łyżeczka rozmarynu, 50 ml wina białego wytrawnego, sól, pieprz, tłuszcz.

  • Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki papryki, 15 dag ryżu, 1 mała cebula, 10 dag gotowanego lub pieczonego kurczaka, 5 dag suszonej żurawiny, ½ łodygi selera naciowego, 1-2 łyżki orzechów włoskich, ½ pęczka posiekanej natki pietruszki, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka miodu, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz.

  • Składniki: kurczak (ok.1,5 kg), sól, keczup, papryka, przyprawa do gyrosa, czosnek, masło. Farsz: zmielone mięso z kurczaka, 50 dag wieprzowego mielonego mięsa, pół puszki kukurydzy, 2 jajka, marchew, natka, czerwona papryka, 2-3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki majonezu, łyżka musztardy stołowej, sól, pieprz, papryka...

  • Kurczak faszerowany kaszą i wątróbką

    Składniki na 6 porcji: 1 kurczak o wadze ok. 1,3 kg, 1 szkl. kaszy gryczanej niepalonej, 40 dag pieczarek, 15 dag wątróbek drobiowych, 1 średnia cebula, 1 jajko, 4 łyżki masła, 2 łyżki białego wytrawnego wina, 3 główki czosnku + 2 ząbki, po 1 łyżeczce mielonej papryki słodkiej i ostrej, tymianku, majeranku, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy lub oleju z pestek winogron.

  • Składniki dla 4 osób. Roladki: 2 podwójne piersi kurczaka • 20 dag szpinaku • 10 dag sera feta • ząbek czosnku • łyżeczka masła klarowanego • pół szklanki mąki • olej • sól • pieprz. Sos: 1 kg pomidorów • garść świeżej bazylii • szczypta słodkiej papryki w proszku • łyżka masła • 5 dag serka topionego śmietankowego • sól • pieprz.

  • Składniki: kurczak, cebula, 30 dag kiełbasy, puszka białej fasoli, pół szkl. suszonych pomidorów w oliwie, 500 ml bulionu, sól, pieprz, mielona papryka, świeży tymianek, czosnek, cytryna, oliwa.

  • Składniki na 4 porcje: cały kurczak, 10 dag boczku, 10 dag grzybów, 10 dag wątróbek drobiowych, cebula, sól, pieprz czarny mielony, majeranek natka pietruszki, 4 bułki, 150 ml mleka, 3 łyżki masła, 3 jajka ugotowane na twardo, 2 pomidory, 2 papryki, 4 łyżki oliwy.

Przepisy na temat: papryka faszerowana w sosie kurczak
  • Warzywa faszerowane

    ...parmezanem. Podawaj na zimno. Dyniowe kule Składniki: 2 małe dynie pierś z kurczaka cebula 4 łyżki śmietany 20 dag śmietankowego serka topionego puszka kukurydzy pęczek szczypiorku olej 2 garście kiełków z buraka ćwikłowego szczypta ostrej czerwonej papryki pół łyżeczki rozmarynu sól pieprz Przygotowanie: 1. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę...

  • Proste dania na cały tydzień

    ...2 szklanki wody z dodatkiem soli i masła. Odstaw. Pierś kurczaka, paprykę, marchewkę i miąższ bakłażana pokrój w kostkę, usmaż.  2. Wydrążone bakłażany wypełnij farszem. Do środka włóż kaszę, kurczaka, warzywa. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C. Z pomidorów zdejmij skórkę, duś z pokrojoną w kostkę cebulą i migdałami. Sosem polej zapiekankę.  Naleśniki z selerem naciowym 1. Mąkę...

  • Potrawy na cały tydzień

    ..., duś. Faszeruj tortille.  Szaszłyki z kurczakiem Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka opłucz, osusz. Pokrój na małe kawałki, oprósz solą i pieprzem, posyp tymiankiem, oregano, miętą...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...innego jak tłusty rosół zagęszczany mąką i pszenną i masłem. Do popularnych potraw południowych należy ardei umpluţi - papryka faszerowana mieloną wieprzowiną, ryżem i przyprawami(...) dodaje się baraninę). Można je spotkać przyrządzone podobnie jak w Polsce - w liściu kapusty, ale kiszonej, albo też na sposób bałkański - w liściu winorośli. Oba rodzaje dusi się w sosie pomidorowym. Dla...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ...bez? Jeśli w menu pojawiają się dania mięsne, to jest to przede wszystkim grillowana baranina, kurczak lub kulki z mielonego mięsa. Popularne są również dania faszerowane. Miłośnicy potraw mięsnych...

  • Kuchnia turecka

    Tureckie dania składają się przede wszystkim z mięsa i świeżych warzyw, takich jak bakłażan (patlcan), ogórek (salatlk), dynia (kabak), papryka (biber) i wreszcie pomidor (domates), ziemniak (patates(...) grillowane na ruszcie (zgara) albo przygotowane jako kebab. Do tego dochodzi jeszcze pieczony kurczak (kzarm tavuk), a na wybrzeżu ryba (balk) pod wieloma postaciami. Jest kilka podstawowych przysmaków...