• Informacje na temat:

    papryka faszerowana z czym podawać

Artykuły na temat: papryka faszerowana z czym podawać
  • Składniki na 6 porcji: • papryka czerwona, zielona i żółta • pół kg mielonego mięsa wołowego • mały pęczek natki pietruszki • sól • pieprz • olej.

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże dojrzałe czerwone papryki, 1 zielona papryka, 10 dag ryżu, 1 i 1/2 szklanki bulionu, 3 łyżki pokrojonych w plasterki czarnych oliwek, 2 cebule, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 papryczka chili, mały słoiczek ajvaru (przecieru-pasty z papryki i bakłażana), sól, pieprz, 20 dag startego żółtego sera, cukier, olej.

  • Składniki na 4 porcje: 2 zielone i 2 czerwone papryki. Nadzienie: czerwona papryka, papryka chili, cebula, pomidor, 20 dag pieczarek, 30 dag mielonego mięsa, 3 łyżki tartej bułki, 4 łyżki startego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, łyżka koncentratu pomidorowego, mielona papryka, mielony kminek, sól, pieprz. Sałatka: sałata lodowa, pokrojony w plastry ogórek, kilka...

  • Faszerowane cebule

    W faszerowanych warzywach najfajniejsze jest to, że można je przygotować znacznie wcześniej i wstawić do piekarnika tuż przed obiadem. Wówczas mocniej przechodzą smakiem, więc wychodzi im to na dobre. Cebulki faszerowane soczewicą są lekkie i pożywne zarazem. Wyglądają ślicznie w swoich małych kapeluszach. Możesz faszerować je, czym tylko chcesz, ale dodatek kwaśnych pomidorów w farszu dobrze...

  • Z dwóch pomidorów odetnij górę i wydrąż miąższ, zostawiając 1–centymetrowy brzeg. Trzeciego pomidora pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć posiekaną cebulę. Duś, aż się zeszkli, po czym dodaj kawałki cukinii oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 3 minuty, po czym na patelnię dodaj surowy ryż. Po 15 minutach dołóż...

  • Składniki: • kilogram schabu bez kości • pół kg jabłek, np. szarej renety • pół szklanki rodzynek • 2 łyżki masła • 2 łyżki bułki tartej • sól • pieprz • cukier • 2 łyżki majeranku • słodka papryka w proszku • olej...

  • ...teraz na straganach. Z nadzieniem Faszerowana papryka to danie czasochłonne, ale pyszne. Wybierz kilka ładnych, dużych papryk, przekrój je na dwie części w 3/4 wysokości i usuń gniazda nasienne(...) z bagietką. Dostępna też zimą Lubisz paprykę? Możesz ją podawać do obiadu przez cały rok, wystarczy ją zamarynować. Samą lub z ogórkiem, czosnkiem i cebulą. Warzywa pokrój i czekaj przez godzinę, aż...

  • ...każdego składnika. Do skrzydełek wkładam po 2 słupki sera, papryki i ogórka, po czym każde spinam wykałaczkami. 3. Przygotowuję ciasto naleś- nikowe: wszystkie skład- niki przekładam do miski, dolewam...

  • ...1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, po czym pokrój na plastry. Każdy z nich natrzyj solą oraz pieprzem, owiń folią spożywczą i odłóż na 10 minut. Po tym czasie rozbij lekko kotlety drewnianym tłuczkiem. 2. Umyte jabłko obierz ze skóry i potnij w drobną kostkę razem z cebulą. Orzechy włoskie i szczypior posiekaj ostrym nożem. 3. Składniki farszu dokładnie wymieszaj...

  • ...naczyniu. Zapiekać w temp. 170 st. C przez około 20 minut. Pod koniec posypać startym żółtym serem. Danie podawać od razu. Porcja - 240 kcal Czas przygotowania: 45 minut Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Przepisy na temat: papryka faszerowana z czym podawać
  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    Są trochę zapomniane, obok popularnych na naszym stole cukinii czy bakłażanów. Niesłusznie. Patisony są smaczne i nadają się do wielu dań i zapiekanek. A poza tym, wyglądają jakby rosły w foremkach do babek. Patisony zapiekane z mięsem będą i dekoracyjne, i smaczne.

  • ...naczyniu. Zapiekać w temp. 170 st. C przez około 20 minut. Pod koniec posypać startym żółtym serem. Danie podawać od razu. Porcja - 240 kcal Czas przygotowania: 45 minut Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Wigilia po włosku

    ..., a także czerwona papryka faszerowana pastą z tuńczyka. Jako pierwsze danie króluje z kolei flagowy przysmak Włoch, czyli makaron. Podaje się go z rybami, frutti di mare, z sosem pomidorowo – tuńczykowym...

  • Smaczny przepis na hiszpański wieczór

    Podstawą wieczoru w hiszpańskim stylu są przekąski na bazie oliwek. Są one bardzo popularne w Hiszpanii, kraju będącym największym producentem oliwek na świecie. Oliwki charakteryzują się uniwersalnym smakiem, który sprawia, że można je podawać na tysiąc sposobów w zależności od dania, okazji, gustu czy... humoru. Najprostszą formą tapas, czyli przekąsek, są hiszpańskie oliwki podawane bez...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...innego jak tłusty rosół zagęszczany mąką i pszenną i masłem. Do popularnych potraw południowych należy ardei umpluţi - papryka faszerowana mieloną wieprzowiną, ryżem i przyprawami(...), spożywaną ze wspólnego naczynia, okraszoną niczym więcej jak tylko kawałkami sera ( telemei), masłem i śmietaną; tak przyrządzoną mamałyge serwuje się w każdej restauracji. W Siedmiogrodzie posmakować można...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    Kuchnia libańska pieści zmysły zapachem cynamonu i kardamonu, głaszcze podniebienie smakiem świeżej mięty i kolendry.

  • Kuchnia chorwacka

    ...sałatka ( pomidory, ogórki, papryka, kapusta, biała kapusta, przyprawione oliwą z oliwek oraz octem winnym ). Potrawa, którą można zjeść tylko na wyspach Hvar, Korčula, Brač, to vitalac - danie(...) i wieprzowiny. Można również spróbować tam ostrego gulaszu, dania regos ( kilka gatunków mięsa z makaronem ) czy fiš- papryka ( z różnymi gatunkami ryb ). Typową dla tych terenów potrawą jest wędzona...

  • Jajka na świątecznym stole

    ...ugotowanych na twardo, - 6 łyżek majonezu, - pół pęczka natki pietruszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - szczypta szafranu, pół łyżeczki curry, - sól, biały pieprz, - papryka żółta i czerwona, - pomidor, bazylia. Przygotowanie: Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, po czym przetrzeć je przez sitko. Natkę drobno posiekać. Majonez połączyć z żółtkami i podzielić na...

  • Kuchnia turecka

    Tureckie dania składają się przede wszystkim z mięsa i świeżych warzyw, takich jak bakłażan (patlcan), ogórek (salatlk), dynia (kabak), papryka (biber) i wreszcie pomidor (domates), ziemniak (patates(...) - czymś w rodzaju domofonu i zamawia herbatę, która dostarczana jest w ciągu 2 - 3 min. Przeważnie po zjedzeniu obiadu w restauracji lub lokancie, jeśli spodobaliśmy się właścicielowi (dużo...