• Informacje na temat:

    papryka nadziewana fetą w oliwie

Artykuły na temat: papryka nadziewana fetą w oliwie
  • Składniki na 6 porcji: 2 średnie czerwone cebule, 10 dag szpinaku, 15 dag sera typu feta, 10 dag tłustego twarogu, 6 podłużnych strąków czerwonej papryki, 5 dag posiekanych migdałów, sól, pieprz, oliwa.

  • ...i cynamonem. Papryki umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Nadziać je farszem, owinąć folią aluminiową i zapiekać w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Podawać posypane fetą. Przygotowanie...

  • Składniki: 10 dag szpinaku, 2 czerwone cebule, 15 dag sera feta, 10 dag tłustego serka homogenizowanego, pieprz, 60 dag podłużnej czerwonej papryki, oliwa z oliwek, 10 dag posiekanych migdałów. Przygotowanie:

  • Składniki (na 4 porcje): 50 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 mała cebula, 1 jajko, 5 łyżek bułki tartej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 10 dag sera typu feta, 2–3 łyżki oleju, sól, pieprz. Do sałatki: 2 papryki, 1 ogórek sałatkowy, 2–3 pomidory, 2 małe cebule, 2 ząbki czosnku, 3–4 łyżki jasnego octu winnego, 1 łyżeczka suszonego oregano, 4–5 łyżek oliwy, po 2 łyżki oliwek czarnych i zielonych.

  • Oba sery wymieszaj z przyprawami i ziołami. Każdej papryczce odetnij górę. Usuń nasiona, opłucz i lekko obgotuj. Jeśli chcesz, aby papryka była mniej pikantna, obgotuj ją dwa razy. Ostudzone papryczki wypełnij masą serową. Do słoików włóż po ząbku czosnku i ułóż paprykę. Całość zalej gorącą oliwą. Zakręć. Podawaj jako przystawkę.

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Faszerowanie to świetny sposób, by wykorzystać dary lata i przy tym dobrze się najeść.

  • Składniki: 5 podłużnych czerwonych papryk, 10 dag szpinaku, 2 czerwone cebule, 15 dag sera feta, 10 dag tłustego serka homogenizowanego, oliwa, pieprz, garść migdałów

  • Szaszłyki serowo-warzywne

    Składniki: 40 dag sera (np. oscypek, camembert, feta z solanki), większa cukinia lub 2 mniejsze, 2 żółte papryki, 2 cebule cukrowe, 8 jednakowych pieczarek oliwa, sól, pieprz, tymianek

  • Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie, 20 dag sera halloumi lub oscypka (niewędzonego), 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 cytryna, ½ łyżeczki ostrej papryki, 2 łyżki posiekanej surowej mięty

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...wymieszaj z ogórkiem pokrojonym w kostkę, kiełkami i oliwą. Napełnij farszem listki cykorii, zjedz z chlebem posmarowanym masłem. Wtorek: Papryka nadziewana Składniki: średnia papryka, 6 łyżek(...), dodaj porwane listki bazylii. Pomidory pokrój i podsmaż na oliwie. Wlej jajka na patelnię, posól. Niedziela: Grahamka z pastą z tuńczyka Składniki: 50 g odsączonego tuńczyka, filecik anchovies...

Przepisy na temat: papryka nadziewana fetą w oliwie
  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    ...warzywa. Mogą nań trafić: papryka, bakłażan, cukinia, szparagi, kalafior, brokuły i bataty. Dobrym pomysłem jest faszerowanie warzyw. Spróbujmy upiec paprykę nadziewaną kaszą kuskus i serem feta lub...

  • Sałatka z kuskusu i pomidorów

    Lekkie potrawy na upalne dni.

  • Fingerfood na karnawałowe przyjęcie!

    Składniki na 10 porcji: 1 czerstwa bułka 2 cebule 100 g suszonych pomidorów w oliwie 100 g oliwek nadziewanych papryką 500 g metki 500 g mieszanego mięsa mielonego 2 łyżki...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...z gładzicy, - 2 łyżki soku z cytryny, - pieprz, - 25 g parmezanu, - 4 kawałki suszonych pomidorów w oliwie, - 5 gałązek bazylii, - cienko obrana skórka z jednej cytryny, - 200 ml bulionu rybnego(...) oleju, - 50 g roszponki, - biały pieprz, - papryka suszona do dekoracji Przygotowanie: Łososia pokroić na duże kostki, posolić i skropić sokiem z cytryny. Limonkę pokroić na cząstki. Łososia...