• Informacje na temat:

    papryka zielona faszerowana

Artykuły na temat: papryka zielona faszerowana
  • Składniki na 6 porcji: • papryka czerwona, zielona i żółta • pół kg mielonego mięsa wołowego • mały pęczek natki pietruszki • sól • pieprz • olej.

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże dojrzałe czerwone papryki, 1 zielona papryka, 10 dag ryżu, 1 i 1/2 szklanki bulionu, 3 łyżki pokrojonych w plasterki czarnych oliwek, 2 cebule, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 papryczka chili, mały słoiczek ajvaru (przecieru-pasty z papryki i bakłażana), sól, pieprz, 20 dag startego żółtego sera, cukier, olej.

  • Papryka faszerowana

    Składniki na 4 porcje: • 100 g ryżu • 2 łyżki oleju • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 30 dag mięsa mielonego • szczypta ostrej papryki • 1 łyżeczka słodkiej papryki • sól i pieprz • 4 czerwone papryki • 25 dag sera żółtego • 3 łyżki natki pietruszki.

  • Składniki: zielona cukinia l czerwona papryka, 3 ząbki czosnku, cebula, pół szklanki kukurydzy i zielonego groszku l oliwa, 10 dag fasolki szparagowej, suszona bazylia, słodka i ostra papryka, sól, pieprz...

  • Papryka

    ...smak mięsa. Jest też bardzo zdrowa, bo surowa papryka ma pięć razy więcej witaminy C niż cytryna. Po oczyszczeniu może być oryginalną, jadalną miseczką na dip czy sałatkę z ryżu lub kaszy. Pieczenie(...) najpopularniejsza z papryk - odmiana Bell. Słodka i mięsista może być czerwona, pomarańczowa, żółta, fioletowa, kremowa czy zielona. Bell warto dodawać do sosów, sałatek, lecza, gulaszu, a także...

  • Składniki na 4 porcje: • po 2 zielone i czerwone papryki • szklanka kaszy kuskus • po 2 łyżki zielonych i czarnych oliwek • pomidor • ogórek • łyżka posiekanej natki • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki oleju • sok z cytryny • sól

  • Smaczne i sycące danie zamiast tradycyjnego obiadu. Na lato – idealne!

  • Składniki: 12 bardzo dużych pieczarek, mała cukinia, 30 dag fileta z kurczaka, mała papryka zielona, mała papryka czerwona, 20 dag sera żółtego, 20 dag boczku wędzonego, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz, bazylia.

  • Składniki na 2 porcje: ● bakłażan ● paczka ryżu długoziarnistego ● 2 marchwie ● 10 pieczarek ● po pół papryki czerwonej i zielonej ● sól ● pieprz ● świeże zioła (bazylia, tymianek, oregano, rozmaryn) ● oliwa z oliwek

  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki...

Przepisy na temat: papryka zielona faszerowana
  • Bakłażany z mięsem i sosem

    Składniki: 2 średnie bakłażany, 50 dag mielonego mieszanego mięsa; cebula; jajko; po 1 czerwonej i zielonej papryce; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; olej; 3 ząbki czosnku; szklanka kuskusu ; natka pietruszki; tymianek; chili; łyżka miodu; sól, pieprz; 2 szkl. jogurtu naturalnego; 2 gałązki mięty.

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...innego jak tłusty rosół zagęszczany mąką i pszenną i masłem. Do popularnych potraw południowych należy ardei umpluţi - papryka faszerowana mieloną wieprzowiną, ryżem i przyprawami...

Dyskusje na temat: papryka zielona faszerowana
  • Re: Czerwona, żółta, zielona

    hit na koniec lata redaktorzyno?/ a od kiedy to papryka jest warzywem letnim?? w naszej szerokosci geografocznej najlepsza jest we wrzesniu ..a to juz jesien... jako faszerowana jest super nawet w pazdzierniku