• Informacje na temat:

    pasta rybne

Artykuły na temat: pasta rybne
  • Składniki na 4 porcje: ● pół szkl. ryżu ● 40 dag łososia ● 10 dag mrożonego szpinaku ● 4 tortille ● szalotka ● 3 ząbki czosnku ● po łyżeczce curry i słodkiej papryki ● 4 suszone pomidory ● pół łyżki łagodnej pasty paprykowej ● sól ● ocet jabłkowy ● oliwa ● przyprawa do ryby ● pół limonki.

  • Składniki: 500 g filetu z białej ryby (np. dorsza, mintaja), 2 łyżki czerwonej pasty curry (np. Tao Tao), 2 łyżki listków świeżej kolendry, drobno posiekanych, łyżka oleju, 4 bułki do burgerów, dowolne świeże kiełki, np.: groszku, brokułu, rzodkiewki, ogórek, pokrojony w plasterki, dymka ze szczypiorem, słodki sos chilli.

  • Kanapka z kotlecikiem rybnym i konfiturą z cebuli

    Oto przepis na pyszne danie rybne według Karola Okrasy.

  • Składniki: pół op. makaronu cannelloni, 10 wędzonych szprotek, pół wędzonej makreli, 2 ogórki kiszone, 2 jajka, majonez, strąk czerwonej papryki, kawałek papryczki chili, sól, pieprz.

  • ...1. Wafelek ryżowy posmaruj pastą z łososia. Nakryj drugim wafelkiem. Połóż na nim trochę pikantnej pasty z makreli, przykryj kolejnym wafelkiem. 2. Trochę dowolnej pasty rybnej włóż do szprycerki i udekoruj wierzchy torcików. 3. Połóż listek zielonej sałaty lub czerwonej kapusty albo cykorii. Dobór past do smarowania jest całkowicie dowolny. Torciki będą bardziej kolorowe...

  • Składniki na 4 porcje: Do pasty rybnej: 15 dag wędzonej makreli, kilka gałązek koperku, 2/3 szkl. gęstej śmietany, 2 łyżki startego chrzanu. Do pasty twarogowej: 20 dag twarożku, po kawałku papryki czerwonej, żółtej, zielonej, 1 korniszon, 2 dymki, kilka oliwek, sól, pieprz.

  • Pasta rybna z piklami Podstawą może być oczyszczona ze skóry i ości ryba wędzona (np. makrela) albo osączona ryba z puszki (np. tuńczyk). Rybę rozdrobnij widelcem i wymieszaj z odrobiną kwaśnej śmietany – masa zyska kremową konsystencję. Przypraw pieprzem. Najlepszymi dodatkami do pasty rybnej są drobno posiekane konserwowe: ogórki, papryka, cebulka, pieczarki oraz czosnek. Pasta jajeczno...

  • Kanapeczki z pastą rybną po 2.  roku

    Przygotowanie: Rybę obierz ze skóry, oczyść dokładnie z ości, a następnie zmiksuj z białym serem. Do masy rybnej dodaj umyty i drobno posiekany szczypiorek, pokrojone w kosteczkę ogórki (najpierw odsącz je z soku) oraz przecier pomidorowy. Całość skrop odrobiną soku z cytryny. Powoli wlej jogurt naturalny i wymieszaj masę ponownie, by miała gładką konsystencję. Podawaj z jasnym lub ciemnym...

  • Kanapki z pastą rybną po 2. roku

    ...1. Rybę obierz ze skóry, oczyść starannie z ości, a następnie dokładnie zmiksuj z białym serem. 2. Do masy rybnej dodaj umyty i drobno posiekany szczypiorek, pokrojone w kosteczkę ogórki (najpierw odsącz je z soku) oraz przecier pomidorowy. Całość skrop odrobiną soku z cytryny. 3. Powoli wlej jogurt naturalny i wymieszaj masę ponownie, by miała gładką konsystencję. 4. Podawaj z jasnym lub...

  • Gulasz z łososia i białej kapusty

    W rybnej postaci smakuje jeszcze lepiej.

Wideo na temat: pasta rybne
  • Kuchnia pełna konserw

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski przygotował smaczne i zdrowe potrawy bazując na konserwach rybnych. Zaproponował takie dania jak: pieczone ziemniaki z mięsem i sardynkami, pastę z makreli z rukolą i chrupkami z chleba czy zupę krem z buraków z zapuszkowanymi śledziami. (Dzień Dobry TVN/x-news)

Przepisy na temat: pasta rybne
  • Sycące curry rybne

    Sposób przygotowania Na średnim ogniu rozgrzej w rondlu oliwę. Dodaj cebulę i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj pastę curry i smaż 1-2 minuty. Mieszaj co jakiś czas. Wrzuć zieloną paprykę oraz fasolę i zamieszaj tak, by pasta pokryła warzywa. Smaż przez 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając. Wlej bulion i zagotuj. Zmniejsz ogień i dodaj mleko kokosowe, sos rybny i sok z limonki. Dodaj rybę i delikatnie...

  • Jak odmienić smak kanapek? Sekret tkwi w pastach i smakowym maśle

    ...potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pasty rybne, jajeczne, czy warzywne nabiorą wyjątkowego smaku, dzięki ziołom i przyprawom. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i od tego, co akurat(...) dopraw czosnkiem, pieprzem i solą. Z przygotowanej masy uformuj walec, zawiń go w folię spożywczą i odstaw do lodówki. Masło podawaj z ulubionym pieczywem. Pasta z fasoli Sposób przygotowania...

  • Tartinki rybne z jajkiem

    Makrela na małych kromkach bagietki może być superdaniem na domówkę!

  • Smażony bób z czerwoną pastą curry

    ..., 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki tajskiej pasty curry, 1 łyżkę sosu rybnego lub jasnego sosu sojowego oraz 2 łyżki wody. Na początku, jeśli używamy świeżego bobu, należy go obrać i wrzucić na ok. 2 minuty do...

  • ​Norweski pudding rybny

    Trochę inny sposób na rybę.

  • Kąski w ostrym sosie

    Pomysł na obiad dla osób preferujących ostre potrawy

  • Kolorowe warzywa w paście curry

    Dla miłośników przyprawy curry

  • Zupa tom yum - ulubione danie kuchni tajskiej Pascala Brodnickiego

    ..., kolendra czy bazylia. Ulubionym daniem kuchni azjatyckiej kucharza jest tajska zupa tom yum, którą przygotowuje się na wywarze krewetkowym. "Można też użyć wywaru warzywnego lub rybnego" - zaznacza...

  • Karol Okrasa poleca tajskie curry

    Nie ma to jak curry ze świeżymi warzywami na wiosnę! Tak przynajmniej uważa Karol Okrasa. Mistrz kuchni powrócił właśnie z Tajlandii i poleca tamtejsze curry do mięsa i ryb.

  • Przepis na bezglutenową zupę kokosową

    ...kokosowego, 200 ml bulionu warzywnego, 3 łyżki oleju ryżowego (lub słonecznikowego), 3 łyżki sosu rybnego oraz sok z połowy limonki. Gdy zaopatrzymy się już we wszystkie niezbędne składniki...

Dyskusje na temat: pasta rybne
  • Re: Pasta z makreli

    Taką pastę robię od lat i jest wyśmienita. Polecam.Można zmienić proporcje, np. odrobinę mniej sera. Pasty rybne może nie wyglądają apetycznie, ale są smaczne i zdrowe.