• Informacje na temat:

    pasta wielkanocna

Artykuły na temat: pasta wielkanocna
  • Składnikina 4 porcje: ● 4 jajka ● 10 dag serka kanapkowego śmietankowego lub jogurtowego ● 4 szprotki w oleju ● sól ● biały pieprz ● curry; Dekoracja: ● ziarna czarnego pieprzu ● kawałki marchewki ● koperek

  • Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w Wielką Niedzielę z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    Cieplejsze, wiosenne dni, zielone pąki na drzewach, czy rozkwitające żonkile to pierwsze zwiastuny zbliżającej się wiosny, ale także i Świąt Wielkanocnych. Ten radosny czas pełen spotkań z najbliższymi kojarzymy z tradycyjnymi, pysznymi potrawami. Nie wyobrażamy sobie przecież, aby na świątecznym stole zabrakło białego barszczu bądź żurku, jajek w majonezie czy kolorowych mazurków. Zanim jednak zasiądziemy do uroczystych, wielkanocnych specjałów, czekają nas jeszcze, równie przyjemne, wspólne...

  • Jakie potrawy wielkanocne podawać dziecku

    ...7-miesięczny brzdąc, natomiast całe jajko nie zaszkodzi 11-miesięcznemu smykowi. Tymczasem w trakcie świąt zwykle zajadamy się jajkami faszerowanymi ciężkostrawnymi pastami z dodatkiem majonezu lub...

  • Wielkanocne potrawy ze Śląska

    ...białek możesz dekoracyjnie ponacinać. Wydrążone żółtka utrzyj z masłem i chrzanem (powinno go być tyle, by pasta nie była za ostra i zbyt rzadka). Dopraw solą i pieprzem. Wydrążone białka napełnij(...). A Ciasto wyłóż do formy, nakryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie nałóż masę serową (połącz dokładnie składniki) i kruszonkę. Piecz przez 50 minut. Wielkanocna szołdra...

  • Wielkanocne przysmaki

    ...na twardo, może spróbować już 7-miesięczny brzdąc, a całe jajko nie zaszkodzi zdrowemu, 11-miesięcznemu smykowi. Jednak na wielkanocnym stole zwykle goszczą jaja faszerowane ciężkostrawnymi pastami...

  • Domowy sposób na Ajvar

    Ajvar to najczęściej wybierana pasta warzywna w słonecznej Chorwacji, jak również smak wakacji towarzyszący wspomnieniom tych, którzy mieli okazję chociaż raz odwiedzić Bałkany.

  • Z mielonym twarogiem, którego nie zużyłaś np. do wielkanocnego sernika, możesz przygotować dużo dań – od przekąsek aż po sycące dania obiadowe.

  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    Szef kuchni restauracji Amber Room – Robert Skubisz - zdradza swoje autorskie przepisy na wielkanocne potrawy.

  • Jajka podane na kilka sposobów

    Może główny bohater wielkanocnego stołu pojawi się w nowych szatach? Możesz je faszerować, podawać w sosie, w sałatce czy w galarecie – zawsze będą wyśmienite!

Przepisy na temat: pasta wielkanocna
  • Wielkanocne kanapki

    Proste i smaczne!

  • Wielkanocne jajka

    Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w święta z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Zielone jajka wielkanocne

    Propozycja na świąteczne śniadanie.

  • Agnieszka Kręglicka radzi jak odmienić wielkanocne potrawy

    ...interesującym smaku, wiosenna pasta, która może być położona na jajkach" - opisuje. Jeśli zastanawiamy się, z czym zestawić same jajka, jak je podać inaczej, nie tylko z nieśmiertelnym majonezem...

  • 3 pomysły na jajka faszerowane

    Szukasz nowych pomysłów na dania wielkanocne? Chcesz odświeżyć swoje menu, aby nie podawać bliskim wciąż tego samego? Sprawdź nasze przepisy na jajka faszerowane.

  • Jajka na świątecznym stole

    ...ugotowanych na twardo, - pasta łososiowa (z tubki), - średni słoiczek koreczków helskich, - sól, pieprz, - 5 cieniutkich plastrów wędzonego łososia, - kapary (mały słoiczek), - 2 cytryny, 2 łyżki majonezu...

  • Sezon na kiełki

    ...wiedzieć Najbardziej popularne są kiełki fasoli mung oraz wielkanocna rzeżucha. Prócz nich w sklepach znajdziesz też wykiełkowane nasiona rzodkiewki, lucerny, pszenicy, soczewicy, grochu, brokułu...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...de viniete - pasta z bakułażanów. Pasterskie specjały Mamałydze ( mămăligă, przyrządzanej na gęsto z mąki kukurydzianej ) należy się osobne miejsce. W Polsce pięknie nazywana "słońcem na talerzu...