• Informacje na temat:

    pasta z makreli i papryki

Artykuły na temat: pasta z makreli i papryki
  • Składniki na 4 porcje: Do pasty rybnej: 15 dag wędzonej makreli, kilka gałązek koperku, 2/3 szkl. gęstej śmietany, 2 łyżki startego chrzanu. Do pasty twarogowej: 20 dag twarożku, po kawałku papryki czerwonej, żółtej, zielonej, 1 korniszon, 2 dymki, kilka oliwek, sól, pieprz.

  • ...1. Jajka ugotuj na twardo, posiekaj. Z makreli wyjmij ości, pokrój na kawałki. Ogórki, kukurydzę, paprykę, szczypior i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę. 2. Śmietanę wymieszaj z jogurtem i przyprawami. Wszystkie składniki pasty wymieszaj, dodaj sos śmietanowo-jogurtowy. Całość wymieszaj. Kładź na kromki chleba...

  • ...majonezu i łyżkę masła śmietankowego. Wszystko wymieszaj, posól. 2. Na kromce chleba świetnie smakuje też pasta rybna. Możesz ją zrobić np. z wędzonej makreli albo halibuta. Ryby dokładnie oczyść z ości. Wymieszaj z koperkiem, przypraw szczyptą słodkiej papryki, pieprzem, zagęść majonezem. 3. Jeśli jesteś miłośniczką awokado, podaj je w formie pasty na kanapce. Warzywo obierz, następnie miąższ...

  • Składniki: 25 dag masła, po 30 dag mąki i wędzonej makreli, sól, pieprz, kilka zielonych oliwek faszerowanych papryką, 1 cytryna, koperek.

  • ...zbyt gęsta – dodaj śmietany. Dopraw solą i pieprzem, posyp szczypiorkiem, podawaj na świeżym chlebie. Możesz przygotować też wersję kolorową: wówczas do pasty dodaj 1/2 czerwonej papryki i 90 g koncentratu pomidorowego, całość zmiksuj. Ciekawą wersją jest też pasta rybna na bazie słodkawej ricotty z dodatkiem chrzanu. • 10 minut • dla 4 osób • cena ok...

  • SKŁADNIKI: • 150 g wędzonej makreli • 2 awokado • 2 serki śmietankowe (250 g) • pęczek szczypiorku • 1/2 czerwonej papryki • łyżka soku z cytryny • sól i pieprz • gruboziarnisty pieprz cytrynowy • 2 bagietki pełnoziarniste.

  • Składniki: 12 mini wafelków ryżowych, opakowanie pasty z łososia, puszka pikantnej pasty z makreli, ogórek konserwowy lub kiszony, natka pietruszki, sałata lub czerwona kapusta do dekoracji.

  • Pasta rybna z piklami Podstawą może być oczyszczona ze skóry i ości ryba wędzona (np. makrela) albo osączona ryba z puszki (np. tuńczyk). Rybę rozdrobnij widelcem i wymieszaj z odrobiną kwaśnej śmietany – masa zyska kremową konsystencję. Przypraw pieprzem. Najlepszymi dodatkami do pasty rybnej są drobno posiekane konserwowe: ogórki, papryka, cebulka, pieczarki oraz czosnek. Pasta jajeczno...

  • Pasty do kanapek - przepisy

    Dodając do serka ulubione składniki, przygotujesz pasty w różnych smakach. Świetna jest np. wędzona makrela z posiekaną cebulką i ogórkami kiszonymi. Polecam też pastę z twarogu, zielonej papryki(...) z zalewy). Masę wymieszaj z oliwą z oliwek – dodaj jej tyle, by powstała łatwa do rozsmarowania pasta. Tapenadę przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Jak pasztet Zostało ci z obiadu trochę smażonej...

  • Składniki: pół op. makaronu cannelloni, 10 wędzonych szprotek, pół wędzonej makreli, 2 ogórki kiszone, 2 jajka, majonez, strąk czerwonej papryki, kawałek papryczki chili, sól, pieprz.

Przepisy na temat: pasta z makreli i papryki
  • Pasta z makreli i bryndzy - jeden ze smaków dzieciństwa Mateusza Gesslera

    Mateusz Gessler będąc w wieku uczestników programu "Masterchef junior", którego był jurorem, jeszcze nie gotował, za to bardzo lubił jeść. Jednym ze smaków jego dzieciństwa - w którym znajdowała się kuchnia polska i francuska - jest pasta z makreli i bryndzy.

  • Ekspresowa pasta rybna

    .... Jeśli jest zbyt gęsta - dodaj śmietany. Dopraw solą i pieprzem, posyp ziołami, podawaj na świeżym chlebie. 2. Możesz przygotować też wersję kolorową: wówczas do pasty dodaj 1/2 czerwonej papryki i 90 g koncentratu pomidorowego, całość zmiksuj. Ciekawą wersją jest też pasta rybna na bazie słodkawej ricotty z dodatkiem chrzanu.

  • Pasty do kanapek - przepisy

    ...z posiekaną cebulką i ogórkami kiszonymi. Polecam też pastę z twarogu, zielonej papryki i natki. Jajeczna Aby ją przyrządzić, musisz jak najdrobniej posiekać jajka ugotowane na twardo i dodać do nich(...) też dodać kilka suszonych pomidorów osączonych z zalewy). Masę wymieszaj z oliwą z oliwek – dodaj jej tyle, by powstała łatwa do rozsmarowania pasta. Tapenadę przypraw solą, pieprzem i czosnkiem...