• Informacje na temat:

    pasta z wędzonych makreli

Artykuły na temat: pasta z wędzonych makreli
  • ...1. Jajka ugotuj na twardo, posiekaj. Z makreli wyjmij ości, pokrój na kawałki. Ogórki, kukurydzę, paprykę, szczypior i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę. 2. Śmietanę wymieszaj z jogurtem i przyprawami. Wszystkie składniki pasty wymieszaj, dodaj sos śmietanowo-jogurtowy. Całość wymieszaj. Kładź na kromki chleba...

  • SKŁADNIKI: • 150 g wędzonej makreli • 2 awokado • 2 serki śmietankowe (250 g) • pęczek szczypiorku • 1/2 czerwonej papryki • łyżka soku z cytryny • sól i pieprz • gruboziarnisty pieprz cytrynowy • 2 bagietki pełnoziarniste.

  • Przygotowanie 30 min • Porcja 70 kcal • Koszt porcji około 0,80 zł • Przepis na 8 porcji. 1. Usuwam ości z makreli, mięso rozdrabniam widelcem. 2. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram. Ogórki, jajka na twardo oraz cebulę kroję w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszam. 3. Przyprawiam, dodaję musztardę i majonez. Pastę podaję z pieczywem. Ewelina podpowiada Zamiast...

  • Pasta z makrelą i twarożkiem

    Składniki na 4 porcje: Do pasty rybnej: 15 dag wędzonej makreli, kilka gałązek koperku, 2/3 szkl. gęstej śmietany, 2 łyżki startego chrzanu. Do pasty twarogowej: 20 dag twarożku, po kawałku papryki czerwonej, żółtej, zielonej, 1 korniszon, 2 dymki, kilka oliwek, sól, pieprz.

  • Składniki: 25 dag masła, po 30 dag mąki i wędzonej makreli, sól, pieprz, kilka zielonych oliwek faszerowanych papryką, 1 cytryna, koperek.

  • ...• 1 średnia wędzona makrela (lub puszka wędzonych sardynek w oleju) • 250 g twarogu wiejskiego • 1 łyżka śmietany lub mleka • 1/2 cebuli • szczypiorek do posypania • sól, pieprz...

  • Pasta z makreli

    ...posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia. Zobacz inne przepisy Magdy Gessler: Pulpety z ryb mazurskich Tatar ze śledzia...

  • Składniki: 8 pomidorów, 25 dag białego sera, kostka bryndzy, wędzona makrela, łyżka majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, pół cebuli, szczypiorek, sól, pieprz.

  • ...majonezu i łyżkę masła śmietankowego. Wszystko wymieszaj, posól. 2. Na kromce chleba świetnie smakuje też pasta rybna. Możesz ją zrobić np. z wędzonej makreli albo halibuta. Ryby dokładnie oczyść z ości(...) rozgnieć widelcem w miseczce. Wlej łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko wymieszaj, ale nie miksuj. Można też dodać pokrojoną rzodkiewkę, pasta będzie pyszna!

  • Pyszne pasty do kanapek

    Pasta rybna z piklami Podstawą może być oczyszczona ze skóry i ości ryba wędzona (np. makrela) albo osączona ryba z puszki (np. tuńczyk). Rybę rozdrobnij widelcem i wymieszaj z odrobiną kwaśnej śmietany – masa zyska kremową konsystencję. Przypraw pieprzem. Najlepszymi dodatkami do pasty rybnej są drobno posiekane konserwowe: ogórki, papryka, cebulka, pieczarki oraz czosnek. Pasta jajeczno...

Przepisy na temat: pasta z wędzonych makreli
  • Pasta z jajkiem i makrelą

    Składniki: wędzona makrela cebula czerwona 3 korniszony 2 jajka łyżeczka pieprzu ziołowego łyżeczka musztardy łyżka majonezu sól Przygotowanie: 1. Usuń ości z makreli, mięso rozdrobnij widelcem. 2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Ogórki, jajka na twardo oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki zmieszaj. 3. Przypraw, dodaję musztardę i majonez. Pastę...

  • Ekspresowa pasta rybna

    Składniki: 1 średnia wędzona makrela (lub puszka wędzonych sardynek w oleju) 250 g twarogu wiejskiego 1 łyżka śmietany lub mleka 1/2 cebuli zioła do posypania sól, pieprz(...) i 90 g koncentratu pomidorowego, całość zmiksuj. Ciekawą wersją jest też pasta rybna na bazie słodkawej ricotty z dodatkiem chrzanu.

  • Pasty do kanapek - przepisy

    ...też dodać kilka suszonych pomidorów osączonych z zalewy). Masę wymieszaj z oliwą z oliwek – dodaj jej tyle, by powstała łatwa do rozsmarowania pasta. Tapenadę przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Pasta jak pasztet Zostało ci z obiadu trochę smażonej wątróbki? Albo mięso z gotowania wywaru? Świetnie! Zmiksuj je w blenderze lub przepuść przez maszynkę. Połącz z zeszkloną na maśle posiekaną cebulą...

  • Przygotowanie: Z makreli wędzonej oddziel samo mięso, wymieszaj na jednolitą masę z drobno pokrojonymi ogórkami konserwowymi i cebulką, dodaj łyżkę majonezu i przyprawy. Doskonale smakuje z pieczywem, krakersami lub w wersji light z sałatą lub innymi warzywami. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Bułka z awanturką

    Awanturka to pasta na bazie twarogu i ryby. Jest smaczna, prosta w przygotowaniu i niedroga.

  • Biszkopty serowe

    Sposób przygotowania Ser żółty trzemy na drobnych oczkach,  dodajemy jajka, jogurt grecki, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy - wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Smażymy niewielkie placuszki/ biszkopty na rozgrzanej, natłuszczonej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. - pastą z makreli (ser biały grecki owczy + wędzona ryba , sól, pieprz, świeży szczypiorek) - pastą...

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...niskokalorycznym, podobnie jak prażynki czy chipsy krewetkowe. Nie powinno się zbyt często jadać także ryb konserwowanych w oleju (znacznie zdrowsze są te w sosie własnym) i wędzonych. Zawierają one...