-
Informacje na temat:
pasty do chleba
-
...1. Jajka ugotuj na twardo, posiekaj. Z makreli wyjmij ości, pokrój na kawałki. Ogórki, kukurydzę, paprykę, szczypior i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę. 2. Śmietanę wymieszaj z jogurtem i przyprawami. Wszystkie składniki pasty wymieszaj, dodaj sos śmietanowo-jogurtowy. Całość wymieszaj. Kładź na kromki chleba...
-
●250 g białej fasoli (z puszki) ●kilka ząbków czosnku (w zależności od upodobań) ●szczypta chili w proszku ●pół świeżej papryczki chili ●kilka ziaren sezamu (opcjonalnie) ●kilka ziaren siemienia lnianego (opcjonalnie) ●pęczek szczypiorku lub natki pietruszki ●2 łyżki soku z cytryny ●3 łyżki oliwy z oliwek ●sól, pieprz.
-
Składniki: ugotowana marchewka, pietruszka, seler (mogą być z rosołu lub bulionu) – przestudzone ●1/3 szkl. przecieru pomidorowego (najlepiej domowego, ale może być również kupny) ●1/2 słoika osączonych suszonych pomidorów ●opcjonalnie garść orzechów nerkowca ●bazylia ●sól ●ksylitol (szczypta – do posłodzenia zamiast cukru) ●1-2 łyżki oleju ●pomidor i natka do dekoracji.
-
-
●2 szklanki zielonego groszku (mrożonego lub z puszki) ●1-2 ząbki czosnku ●2 łyżki majonezu (może być także wegański) ●sól, szczypta cukru i świeżo mielony pieprz ●opcjonalnie inne ulubione przyprawy lub świeże zioła ●listki rukoli, koperek i plasterki rzodkiewki do dekoracji
-
-
Jeśli lubisz ostry smak, do pasty twarożkowej możesz dodać kawałek posiekanej papryczki chili.
-
...majonezu i łyżkę masła śmietankowego. Wszystko wymieszaj, posól. 2. Na kromce chleba świetnie smakuje też pasta rybna. Możesz ją zrobić np. z wędzonej makreli albo halibuta. Ryby dokładnie oczyść z ości. Wymieszaj z koperkiem, przypraw szczyptą słodkiej papryki, pieprzem, zagęść majonezem. 3. Jeśli jesteś miłośniczką awokado, podaj je w formie pasty na kanapce. Warzywo obierz, następnie miąższ...
-
...w maleńką kosteczkę. Ser wymieszaj z osączoną z soku rzodkwią, szczypiorkiem, połową pomidorów, solą i pieprzem. Pastę kładź na kromki chleba, posyp szczypiorkiem i pomidorami. Czas: około 1,5 godziny...
-
Składniki na 12 sztuk: Na pastę z awokado: 2 dojrzałe awokado, 10 dag sera feta, garść rukoli, 1 łyżki siekanej natki pietruszki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz biały. Na pastę z łososia: 25 dag wędzonego łososia, 30 dag białego sera, 1 mała cebula, 2 łyżeczki pikantnego keczupu, 1 łyżeczka soku z cytryny. Ponadto: 9 kromek chleba tostowego, majonez, ziarna sezamu, sól, pieprz.
-
-
-
W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski przygotował smaczne i zdrowe potrawy bazując na konserwach rybnych. Zaproponował takie dania jak: pieczone ziemniaki z mięsem i sardynkami, pastę z makreli z rukolą i chrupkami z chleba czy zupę krem z buraków z zapuszkowanymi śledziami. (Dzień Dobry TVN/x-news)
-
-
-
-
Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender, odrobina masła i przypraw, aby zmieniły się w idealne na upały, aromatyczne pasty do pieczywa. Dowiedz się, jak je przygotować.
-
.... Chleb zawiera węglowodany złożone, które są wolno trawione i stopniowo uwalniają energię do organizmu. Co to oznacza? Uwzględnienie w diecie chleba z mąki pełnoziarnistej i na zakwasie zmniejsza(...). Zamiast masła wystarczy użyć pasty z roślin strączkowych, a kaloryczne sery zastąpić chudym nabiałem. Nie musisz całkowicie wykluczać pieczywa z diety, wystarczy abyś zachowała umiar i rozsądek. Pieczywo...
-
-
-
-
Jak wyglądały początki pierwszego sandwicha? O powstaniu prototypu współczesnych kanapek możemy mówić w Średniowieczu, kiedy między kawałki chleba wkładano mięso i warzywa, a następnie maczano w gęstych sosach, które miały nadać daniu nieco więcej smaku. Średniowieczni notable wyjadali nadzienie, a chleb traktowali jako opakowanie do dania. Co działo się z resztkami chleba? Najpierw...
-
-
sprobuje zrobic sobie taka paste:2 duze serki topione smietankowe wynieszaj z nieduza iloscia drobna startego sera zoltego dodak pokrojony szczypiorek i rzodkiewke niczym nie i druga to:kilka rodzai kielbasy ok 3-5 tak ok po 10 dag zmiel w maszynce z 1 mala cebula i pozniej wymieszaj z 2 lyzkami majonezy i 2 lyzkami masla naprawde rewelacja- nie musisz juz nawet chleba marowac maslem tylko
-
-
i jakiejś pasty. O północy jakieś ciepłe danie spotka się zapewne z dużym entuzjazmem, więc coś w stylu barszczu i krokietów albo jednogarnkowego chili con carne będzie jak najbardziej OK, w wersji wegetariańskiej można zrobić ratatouille :) Zaopatrz się też w dużą ilość chleba i żółtego sera, bo zawsze komuś może się zachcieć zwykłych grzanek z piekarnika :)
-
-
-
-
kakao które mnie trzyma do 10 tej, później w pracy kanapka z czym chcę, a jak jestem w domu robię pasty z jajej, sera z dodatkami. Na obiad niestety moje kochane kobietki po 40 stce jadamy tylko jedno danie a jeśli dwa to bez ziemniaków, ryżu lub makaronów. Podwieczorek to co lubię, jogurt, albo kanapka, czasem bułka drożdźowa na kolację jeśli waga jest ok. czyli te 61 kg zjadam 2 kromki chleba
-
-
rp q Do bogatego_emigranta: Na serio myslisz ze tylko za granica mozna zarobic 10 tys? Ja zostalem w kraju i wyciagam duzo wiecej niz ty, a pracuje w necie pare godzin dziennie. Dzialam glownie tu: delphos.p,l bardzo duzo ludzi tak zarabia ale sie z tym nie obnosza malala kozlow glosik glioza dwoila konnym kosmos nagial kleska chciwy doliny dosiac glosno kujemy drucik krzemu chybki
-