• Informacje na temat:

    pasty jajeczne do chleba

Artykuły na temat: pasty jajeczne do chleba
  • Składniki na 4 sztuki: 4 jajka ugotowane na twardo, 5 rzodkiewek, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka musztardy, 1 pęczka posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, 8 kromek chleba.

  • ...majonezu i łyżkę masła śmietankowego. Wszystko wymieszaj, posól. 2. Na kromce chleba świetnie smakuje też pasta rybna. Możesz ją zrobić np. z wędzonej makreli albo halibuta. Ryby dokładnie oczyść z ości. Wymieszaj z koperkiem, przypraw szczyptą słodkiej papryki, pieprzem, zagęść majonezem. 3. Jeśli jesteś miłośniczką awokado, podaj je w formie pasty na kanapce. Warzywo obierz, następnie miąższ...

  • Bosacka: Kto nie smaruje, ten nie je

    Chleb, mazidło, nóż i śniadanie gotowe już. Dziś o prostych, a jakże zdrowych smarowidłach do chleba.

  • Muszelki, nitki, uszka

    ...ogniu i wrzuć na nią okruchy chleba. Smaż 4-5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż chleb się zrumieni. Dodaj chilli, czosnek, skórkę z cytryny, sól, pieprz i duś minutę. Zdejmij z kuchenki. Na...

  • ...1 Jajka umyj, włóż do zimnej wody. Gotuj 10 minut od zagotowania. Zalej je bardzo zimną wodą i odstaw na 15 minut. Obierz. Posiekaj drobniutko. Twaróg rozdrobnij widelcem, połącz z jajkami. Majonez wymieszaj ze śmietaną lub jogurtem. Dodaj do masy jajecznej, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. 2 Na plastrach chleba razowego układaj plastry pomidora. Formuj łyżkami pastę z twarogu, ułóż na...

  • Składniki na 4 porcje: 4 jajka, 10 dag pomidorków koktajlowych, 10 dag żółtego sera (np. morskiego), natka, szczypiorek, sól, 1-2 młode cebulki, 8 kromek pszennego pieczywa tostowego, 10 dag masła

  • Najważniejsze zasady diety Ewy Wachowicz

    ..., wysoko przetworzone oraz typu light. Niestety, te odtłuszczone zazwyczaj zawierają bardzo dużo cukru (i na odwrót). Przykładowe menu Śniadanie: 2 kromki chleba z pastą jajeczną; przekąska: sałatka...

  • Śniadanie dla aktywnych

    ...w tosterze krom-kach chleba rozłóż szpinak i jajka. Energetyczne kanapki Składniki na 4 sztuki: Na bułki: 15 dag mąki pszennej, 3 dag otrębów lub płatków owsianych, 1 łyżka oleju, 1 dag świeżych...

  • Śniadanie dla ucznia

    Jakie powinny być posiłki?

  • Kuchnia polska to jest to! Od kilku lat odkrywamy ją na nowo, szukamy niecodziennych smaków i potrafimy je docenić. Coraz więcej Polaków zamiast zwyczajnego schabowego woli widzieć na talerzu gęś czy dziczyznę, woli jeść mniej, a wykwintniej, zaskakująco i interesująco, ale nadal po polsku.

Przepisy na temat: pasty jajeczne do chleba
  • Niedocenione, domowe pasty na kanapki

    Pasty na kanapki potocznie zwane smarowidłami można bardzo łatwo i szybko przygotować samemu w domu. Co więcej, większość z podanych przepisów zrobimy w 15 minut. Warto zainwestować ten czas, aby delektować się smakiem smacznej i zdrowej przekąski.

  • Sandwicz story, czyli nasz chleb powszedni

    Jak wyglądały początki pierwszego sandwicha? O powstaniu prototypu współczesnych kanapek możemy mówić w Średniowieczu, kiedy między kawałki chleba wkładano mięso i warzywa, a następnie maczano w gęstych sosach, które miały nadać daniu nieco więcej smaku. Średniowieczni notable wyjadali nadzienie, a chleb traktowali jako opakowanie do dania. Co działo się z resztkami chleba? Najpierw...

  • Pierogi czekoladowe z jabłkiem i serem według Bosackiej

    ..."Największa siła jest w bardzo dobrym produkcie i w bardzo prostej kuchni. Dlatego nie proponuję przepisów, do których potrzebnych będzie kilkadziesiąt składników. Żadnego wydziwiania, poza pewnym finezyjnym sposobem podania, czyli np. kolorowe pierogi, pasty jajeczne nie do smarowania na chleb tylko formowane w kształt kulek, jak czekoladki. Zdradzam trochę takie efekciarskie pomysły" - mówiła...

  • Jak gotuje Murakami?

    ...4 porcje: 4 udka kurczaka Kawałek imbiru (ok. 1 cm) 4 łyżki sake 1 marchewka 1 pomidor ½ ogórka Kilka liści sałaty karbowanej Sos: 4 łyżki pasty sezamowej (tahina) 2 łyżki cukru 2 łyżki(...) pasty z fasolki azuki (można kupić gotową, albo ugotować namoczoną wcześniej fasolkę azuki w wodzie a potem odcedzić i utrzeć z cukrem, w Japonii są 2 rodzaje pasty - z grudkami tsubuan- ucierania...