• Informacje na temat:

    paszteciki warzywny

Artykuły na temat: paszteciki warzywny
  • Paszteciki mięsno-kapuściane we francuskim cieście

    Składniki: 40 dag ciasta francuskiego • 40 dag żeberek wieprzowych • 30 dag kapusty kiszonej • 10 g suszonych grzybów 1,5 szklanki bulionu warzywnego • cebula • łyżka miodu • łyżeczka majeranku • 1/2 łyżeczki kminku • żółtko do posmarowania • olej • sól, pieprz.

  • Przygotowanie: Grzyby namocz na noc. Rano ugotuj, drobniutko pokrój (wywar zachowaj). Wymieszaj miód z 2 łyżkami oleju, majerankiem, solą, pieprzem. Marynatą natrzyj mięso, wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Wyjmij z marynaty, obsmaż na oleju. Zalej bulionem warzywnym i gotuj ok. 40 minut (w razie potrzeby wlej wywar grzybowy). Usuń kości, mięso pokrój drobniutko...

  • Składniki: 50 dag ciasta francuskiego, 40 dag udźca cielęcego , mąka tortowa, 10 dag wędzonego boczku, jajka, olej, sól l pieprz, 10 dag pieczarek, po pół szklanki białego wina, bulionu warzywnego i śmietany, 10 dag parmezanu

  • Składniki na 3-4 porcje: 1 duży pęczek botwinki (z buraczkami), 2 średnie młode marchewki, 1 młoda pietruszka, 1 mała cebula,3 listki laurowe, po kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego, 1 łyżeczka majeranku, 4 łyżki soku z cytryny, 1 i ½ l bulionu drobiowego lub warzywnego, sól, pieprz, uszka z mięsem lub kapustą i grzybami

  • Księga smaków: Pieczarka

    ...podsmaż. Dodaj umyte i pokrojone pieczarki i smaż, aż sok odparuje. Dopraw, przełóż do gotujących się warzyw, dodaj bulion warzywny, liść laurowy, ziarenka ziela angielskiego oraz obrany i pokrojony...

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    ...pieczarki i smaż, aż sok odparuje. Dopraw, przełóż do gotujących się warzyw, dodaj bulion warzywny, liść laurowy, ziarenka ziela angielskiego oraz obrany i pokrojony w kostkę ziemniak. Gotuj 20

  • Rewolucja na talerzu

    ..., paszteciki, sztuka mięsa rumiana, szparagi, mostek cielęcy nadziewany. Według sugestii Lucyny w lecie z kolei zjemy na przykład: zupę grzybową, kartofle, szczaw z jajkiem sadzonym na maśle(...), paszteciki we francuskim cieście z rakami, szparagami lub móżdżkiem, majonez z łososia lub węgorza (majonez oznacza tu potrawę z takim sosem), comber cielęcy z truflami bądź cielęcina zwijana...

  • Jak zorganizować filmowy wieczór? Przekąski, gadżety, aranżacja

    ...powiesz na pierożki bądź paszteciki owinięte rumianym ciastem francuskim? To danie sprawdzi się zarówno w gorącej, jak i chłodniejszej wersji, a takiej przekąski nie powstydziłby się nawet festiwal...

  • Jesień na stole, czyli tanie i sycące potrawy dla całej rodziny

    ...szybciej wyschną, a my możemy schować je do słoika na później. Wszystkie warzywa (dynia, marchewka, seler, ziemniaki, cebula) kroimy w kostkę i gotujemy z nich bulion warzywny. Gdy zmiękną, miksujemy całość...

  • Młode warzywa

    Młoda kapusta, buraczki, cukinie, bób, marchewka... Zrobisz z nich wyśmienite zupy, placuszki albo tartę. Warto się skusić.

Wideo na temat: paszteciki warzywny
  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze