• Informacje na temat:

    pasztet domowy z podgardla

Artykuły na temat: pasztet domowy z podgardla
  • Skład na 2 pasztety, 24 porcje: ● 1 kg łopatki, karczku lub biodrówki wieprzowej ● 1 kg udźca wołowego ● 500 g podgardla ● 50 g wątróbki drobiowej ● 3 średnie cebule pokrojone w plastry ● 2 kajzerki ● 5 jajek ● sól i pieprz do smaku ● 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej ● łyżka ziaren pieprzu zielonego ● smalec do wysmarowania formy ● bułka tarta ● przyprawy do zagotowania: 2 listki laurowe...

  • Pasztet niejedno ma imię

    Były i są specjalnością polskiej kuchni. Pasztety z dziczyzny, drobiu, z podrobów czy mięs mieszanych.

  • Tania i zdrowa kuchnia

    ...1. Przyrządź pasztet Mięso z rosołu świetnie nadaje się na pasztet. Wystarczy dokupić trochę wątróbki i podgardla. Piekąc ten przysmak, zaoszczędzimy na kupnie wędliny. Zmielone mięso z rosołu można(...) przygotowane przetwory jako składniki posiłków. Naleśniki czy kanapki z domowymi konfiturami niewiele kosztują. Podobnie makaron z sosem z domowego przecieru pomidorowego. Nie wydawajmy więc pieniędzy na...