• Informacje na temat:

    pasztet drobiowy bez watrobek

Artykuły na temat: pasztet drobiowy bez watrobek
  • Składniki na 3-4 porcje: 40 dag wątróbek drobiowych, 400 ml mleka, 4 dag masła, 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 3 plastry wędzonego boczku, 2 łyżki brandy lub koniaku, 125 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2-4 łyżeczki zielonego pieprzu, 10 dag żurawiny lub borówki (ze słoiczka), 1 łyżeczka żelatyny, sól.

  • ...1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 50 dag wieprzowego podgardla, 1 kg udźca z indyka, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 2 marchewki, 3 kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 30 dag boczku w cienkich plasterkach, 5 jajek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, smalec i tarta bułka do formy.

  • Składniki na 30 porcji: 1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 1 kg wołowiny (może być gulaszowa), 50 dag boczku lub podgardla, 2 małe marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 3 kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 3–4 połówki brzoskwiń z puszki, 9 jajek, 5 suszonych borowików, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzu, sól, pieprz...

  • Wykwintny pasztet z żurawiną

    Składniki na 30 porcji: 1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 1 kg wołowiny na gulasz, 50 dag boczku lub podgardla, 2 małe marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 3 kajzerki, 9 jajek, 15 dag wątróbek drobiowych, 10–15 dag suszonej żurawiny, 5 suszonych borowików, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzu, sól, mielony czarny pieprz...

  • Pasztet cielęcy z pistacjami

    Składniki na 12 porcji: 75 dag cielęciny bez kości, 20 dag wątróbek drobiowych, 10 dag tłustego boczku, 1 czerstwa kajzerka, 1/2 szkl. śmietanki 30-proc., 3 surowe jajka, 50 ml koniaku, 10 dag pistacji 1 łyżka smalcu, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, gałka muszkatołowa, sól, mielony biały pieprz. Na marynatę: 1 duża marchewka, 1 średnia pietruszka, 3 łodygi selera naciowego, 1 por (tylko biała...

  • Wykwintny pasztet z suszoną żurawiną

    Składniki na 30 porcji: 1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 1 kg wołowiny (może być gulaszowa), 50 dag boczku lub podgardla, 2 małe marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 3 kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 9 jajek, 10–15 dag suszonej żurawiny, 5 suszonych borowików, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzu, sól, mielony...

  • Pasztet z boczkiem i grzybami robi się u nas od kilku pokoleń.

  • Składniki (na 24 porcje) : po 1 kg wieprzowiny i wołowiny, 50 dag boczku lub podgardla, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera (ok. 20 dag), 3 cebula, 3 bułki kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 9 jajek, 5 śliwek suszonych, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzu, 3 listki laurowe, sól, gałka muszkatołowa, pieprz, smalec i 8 plastrów boczku.

  • Składniki na 24 porcje: 1 kg karkówki lub łopatki wieprz., 1 kg wołowiny, 50 dag boczku, 15 dag wątróbek drobiowych, 16 jajek, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 3 kajzerki, 4 suszone grzyby, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, smalec i tarta bułka do foremek.

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ..., zaskakujące i z polotem. Pasztet z wątróbek drobiowych z klarowanym masłem i konfiturą z gruszek Czas przygotowania: 45 minut + noc na schłodzenie pasztetu 4-6 porcji Pasztet: 600 g wątróbek (kurzych, gęsich, indyczych), 200 g cebuli, 200 ml porto, 400 g klarowanego masła, kilka plasterków szynki parmeńskiej, sól, pieprz dodatkowo foremka do pasztetu, folia spożywcza Konfitury: 1 kg...

Przepisy na temat: pasztet drobiowy bez watrobek
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...masła ●kremówka ●trybula ●cytryna ●bulion ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone(...) przygotowania: Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone ziemniaki. Odcedź. Masło zasmaż z mąką. Dolej wywar, śmietanę. Ugotuj...