• Informacje na temat:

    pasztet mięso z rosołu

Artykuły na temat: pasztet mięso z rosołu
  • Składniki na 18-20 porcji: 1 kg ugotowanych bioderek z kurczaka (np. z rosołu), 1 ugotowana marchewka, mały kawałek ugotowanego selera, 40 dag wątróbek drobiowych, 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta imbiru, 2 jajka, olej, sól, pieprz.

  • Składniki:  0,5 kg mięsa drobiowego z rosołu  0,5 kg wątróbki drobiowej  3 cebule  2 jaja  sól, pieprz  bułka  gałka muszkatołowa  olej...

  • Wesele bez mięsa?

    .... Pescowegetarianie jedzą jeszcze potrawy z ryb i owoców morza. Fleksitarianie od czasu do czasu pozwalają sobie na mięso, jednak często nie uznaje się ich za "prawdziwych wegetarian". Za to weganie stronią od(...) dania zgodnie z wytycznymi. Jeśli myślicie, że można podać wegańską zupę na mięsnym bulionie i nikt się nie zorientuje, to jesteście w błędzie! Mięso ma charakterystyczny smak i zapach, wyczuwalny nawet...

  • Pasztet: ●ok. 1,2 kg mieszanki mięsno-warzywnej, np. z rosołu ●100 g usmażonej i zmielonej dwa razy wątróbki drobiowej ●3 białka jaj ●świeżo starta gałka muszkatołowa ●sól, pieprz; dodatki: ●świeża papryka czerwona ●szpinak (opakowanie listków, ew. mrożony) ●papryka żółta; oraz masło i bułka do formy...

  • Składniki dla 4 osób: mały kurczak • 2 wątróbki drobiowe • 2 cebule • włoszczyzna • bułka • 5 dag masła • 3 jajka • tymianek (mielony i w ziarnach) • cukier • imbir • gałka muszkatołowa • ziele angielskie. Galareta: • 20 dag żurawin • 2 szklanki rosołu • 3 płaskie łyżeczki żelatyny • sól • pieprz.

  • Pasztet śliwkowy

    ...1 Kurczaka porcjuję. Marchew i pietruszkę obieram, kroję na mniejsze kawałki. 2 Mięso, marchew, pietruszkę wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotuję około godziny, do miękkości. Studzę(...) skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątróbkę, cebulę, kajzerki mielę w maszynce. Do masy dodaję surowe jajka, pokrojone śliwki, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko...

  • Przygotowanie: Mięso z królika ugotuj. Gdy wypłyną szumowiny, wylej wodę i nalej nową. Dołóż włoszczyznę, przyprawy, nadpaloną nad ogniem cebulę oraz wątróbkę i podroby królika. Gotuj całość ok. 50 minut. W drugim garnku podgotuj boczek. Mięso z królika oddziel od kości, przebierz podroby. W maszynce zmiel wszystkie rodzaje mięsa (zostaw kilka plasterków słoniny). Masę połącz...

  • Składniki: 60 dag cielęciny , 20 dag boczku świeżego, po 10 dag cebuli, pieczarek, bułki tartej i goudy, 1/2 szklanki śmietany, natka pietruszki, 2 jajka, szklanka rosołu drobiowego, ugotowana marchewka...

  • Składniki na 10 porcji: 60 dag cielęciny, 20 dag boczku świeżego, 3 cebule, 20 dag pieczarek, 6-8 łyżek bułki tartej, 10 dag sera żółtego, 1/2 szklanki śmietany, natka pietruszki, 2 jajka, szklanka bulionu, ugotowana marchewka, sól, pieprz.

  • Swiateczny i nie tylko pasztet mojej Babci.

    ...  Ania. Prosisz i masz.     Watrobka cieleca w tym pasztecie jest bo pasztet bez watrobki to nie pasztet.     Moja babcia robila z zajaca. Ale ja...

Przepisy na temat: pasztet mięso z rosołu
  • Pasztet z królika - Robert Sowa

    ...patyczkiem, jeżeli zostanie na nim mięso, piec kolejne 10 minut. Pasztet z królika podawać z żurawiną lub ćwikłą i marynowanymi owocami. Robert Sowa jest mistrzem kuchni warszawskiego Hotelu Jan III(...) winiaku; garść orzeszków pistacjowych; tłuszcz do wysmarowania foremek; sól, pieprz czarny mielony, rozmaryn, tymianek Sposób przygotowania Królika umyć, osuszyć, wyjąć kości. Mięso królika wraz...

Dyskusje na temat: pasztet mięso z rosołu
  • Re: mięso z rosołu

    Ja zazwyczaj najpierw obieram i zamrażam miesko... jeśli się go troszkę "uzbiera", to robie z niego pasztet :)