• Informacje na temat:

    pasztet skórki

Artykuły na temat: pasztet skórki
  • Kupujemy pasztet

    Cała prawda o pasztetach ze sklepowych półek.

  • Składniki na 8 porcji: • 35 dag wątróbki drobiowej • 4 jajka • po 25 dag piersi kurczaka i boczku • pół litra mleka • olej • ząbek czosnku • 3 kromki chleba bez skórki • ziarna jałowca i pieprzu • 12 plastrów boczku • tymianek • 2 łyżki winiaku • 60 dag ciasta francuskiego.

  • Przygotowanie: ok. 90 minut 1. Wątróbkę umyć, namoczyć w mleku na ok. 30 minut, odsączyć. Boczek, kurczaka i wątróbkę pokroić, zemleć z chlebem (bez skórki) w maszynce, doprawić roztartym czosnkiem, solą...

  • ...1. Filety opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon. 2. Zanurz składniki w marynacie wykonanej z porto, winiaku oraz soku z pomarańczy i otartej z niej skórki. 3. Wstaw mięso na noc do lodówki. Następnego dnia zmiksuj je z większą częścią słoniny (ok. 2/3), jajkiem i masłem. Dopraw całość solą i pieprzem. 4. Formę pasztetową wyłóż resztą słoniny, pokrojoną w cienkie plasterki i wypełnij masą...

  • W wodnej kąpieli Pasztet warto piec w kąpieli wodnej: formę z pasztetem umieszczamy w większym naczyniu napełnionym wodą. Wydzielająca się podczas pieczenia...

  • ...wyrabiam na jednolitą masę. Gotowy farsz wkładam do natłuszczonej formy. Pasztet piekę około 60 minut. Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji około 0,80 zł Janina...

  • ...w temperaturze 200° C przez 80 minut. Zostaw do ostygnięcia. Pasztet udekoruj listkami roszponki.

  • ...nagrzanego do 200° C. Piecz 80 minut. Gotowy pasztet podawaj udekorowany sałatą u żurawiną.

  • ...słoniny. Formę z pasztetem włóż do większej formy z wrzącą wodą (powinna sięgać do 3/4 wysokości naczynia). Piecz około 50 minut w 200° C. Przygotowanie ok. 70 minut, porcja 220 kcal, koszt porcji ok...

  • ...1 Wymieszać składniki marynaty. Wątróbkę oczyścić z błon, mięso opłukać i osuszyć. Zalać marynatą mięso i wątróbkę, odstawić na noc. 2 Masło stopić, zebrać pianę z wierzchu. Słoninę pokroić w cieniutkie plasterki. Mięso i wątróbki razem z marynatą zmiksować na gładką masę, wbijając po 1 jajku i wlewając powoli stopione masło. Doprawić solą i pieprzem. 3 Formę pasztetową wypełnić masą...

Przepisy na temat: pasztet skórki
  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    Zagrodowy podpowiada, jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami, piekąc wyśmienity pasztet dyniowy z kurczakiem.

  • Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku

    ...w 180°C. Żelatynę namocz. Marynatę gotuj, aż odparuje połowa płynu. Rozpuść w niej żelatynę. Wlej sok. Tężejącą galaretką zalej pasztet. Schładzaj go 12 godzin. Ozdób skórką z pomarańczy. Wersja odchudzona Postaw na pasztet przyrządzony wyłącznie z mięsa drobiowego (kurczaka i udźca indyka). Dodatkowo ok. 1/4 mięsa zastąp gotowanymi warzywami z włoszczyzny. Jeśli masa pasztetowa będzie zbyt...

  • Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami

    ...ścieramy na tarce na grubych oczkach. Stężały pasztet delikatnie wyjmujemy z formy, posypujemy orzechami laskowymi i startą czekoladą. Czas przygotowania: 2 godziny...

  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    ...dno, potem na boki. 1/3 plastra powinna zwisać na zewnątrz. Wyłóż mięso, wyrównaj powierzchnię, przykryj zwisającymi plastrami słoniny. Formę z pasztetem włóż do większej formy z wrzącą wodą...

  • Pasztet w cieście z żurawiną

    Składniki na 10 porcji: - 35 dag wątróbki drobiowej, - 2 jajka, - po 25 dag piersi kurczaka i boczku, - 1/2 litra mleka,olej, - ząbek czosnku, - 3 kromki chleba bez skórki, ziarna jałowca i pieprzu, - 2 polędwiczki wieprzowe, - 12 plastrów boczku (do owijania), - tymianek, - 2 łyżki winiaku, - 60 dag kruchego ciasta. Przygotowanie: 1. Wątróbkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Boczek...

  • Kuchnia pełna owoców

    ...pretekst do kulinarnych eksperymentów. Z mrożonych tuż po zebraniu owoców, można bez trudu przygotować także zaskakujący i smaczny sos na zimno do mięs. Podkreśli on smak pieczonych mięs i pasztetów(...) pieprzem. Odstaw do wystudzenia. 3. Gotowy sos podawaj na zimno do pasztetu i pieczonych mięs.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...na ok. 3 godz. Przed podaniem wyłóż na talerz. Serwuj z cytryną. Pasztety I. Mięsna mozaika Za 40 zł: Składniki: ●40 dag miel. mięsa wieprzowego ●30 dag wołowiny ●20 dag szynki wieprz. ●30(...), koncentrat, osączony groszek i kukurydzę. Wyrób gładką masę. Dopraw solą, pieprzem, cukrem, majerankiem. Włóż do natłuszczonej formy pasztetowej wysypanej sezamem. Piecz ok. 80 min w 180°C. Podawaj...