• Informacje na temat:

    pasztet z indyka

Artykuły na temat: pasztet z indyka
  • Składniki: 40 dag karkówki, 40 dag piersi z indyka, 50 dag wą tróbki wołowej, 50 dag suszonych grzybów, 2 cebule, 3 jajka, 3 suche bułki, łyżka bułki tartej, łyżka gałki muszkatołowej, sól, pieprz...

  • Składniki na 20 porcji: 60 dag piersi z indyka, 25 dag wątróbek drobiowych, 6 łyżek żurawiny, 1 żółtko, 2 jajka, 1 kajzerka, około 1,5 szklanki bulionu drobiowego, 2 łyżki mleka, 3 łyżki płatków migdałowych, przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, lubczyk...

  • ...60 dag filetu z indyka, 25 dag wątróbek drobiowych, 375 ml bulionu drobiowego, 1 czerstwa kajzerka, 2 jajka, 6 łyżek żurawiny, 2 łyżki mleka, 4 łyżki płatków migdałowych, 1 żółtko, sól, czarny pieprz, suszony lubczyk, gałka muszkatołowa.

  • Składniki na 18 porcji: Po 1 kg udek z kurczaka i udźca z indyka, 1 marchewka, 1 pietruszka, 10 dag grzybów suszonych, 1 liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, 2 cebule, 2/3 szkl. oleju, 50 dag wątróbek drobiowych, 4 jajka, 1/2 szkl. śmietany kremówki, imbir mielony, gałka muszkatołowa, 40 dag słoniny.

  • Pasztet drobiowy w cieście

    Przygotowanie tego pasztetu najlepiej rozłożyć na dwa dni. Wtedy mamy pewność, że będzie taki, jakiego oczekujemy.

  • ...1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 50 dag wieprzowego podgardla, 1 kg udźca z indyka, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 2 marchewki, 3 kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 30 dag boczku w cienkich plasterkach, 5 jajek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, smalec i tarta bułka do formy.

  • Składniki: 80 dag udźca z indyka bez skóry, 30 dag wątróbek z drobiu, 30 dag boczku, duża cebula, 2-3 jajka, 2-3 łyżki suszonej żurawiny, strąk czerwonej papryki, olej, sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, słodka papryka, bazylia.

  • Składniki: pół kg mielonego indyka, 10 dag zielo nych oliwek, op. sera camembert, majeranek, bazylia, lubczyk, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, olej, bułka tarta, cebula, jajko, czerstwa kajzerka, pół szklanki mleka.

  • Drobiowy pasztet z suszonymi morelami

    Składniki na 20 porcji: 1 kg udek kurczaka, 1 kg udźca indyka, 1 marchewka, 1 pietruszka, 2 cebule, 1/3 szkl. oleju, 4 jajka, 20 dag suszonych moreli, 50 dag wątróbek drobiowych, 1/2 szkl. śmietany 36-proc., 5 ziaren ziela angielskiego, 1 listek laurowy, sól, pieprz, imbir mielony, gałka muszkatołowa, ciemny sos sojowy.

  • Składniki: na 12 porcji: 80 dag drobiowej wątróbki (z indyka, kurczaka, kaczki), 8 gałązek tymianku, 1,5 szklanki czerwonego wina, sól , 15 dag masła + do wysmarowania formy, 4 jajka + 1 do posmarowania, 10 dag suszonego mango (lub moreli), 10 dag suszonych borówek l 10 dag nieobranych i niesolonych pistacji, 40 dag ciasta francuskiego, pieprz Polewa porzeczkowa: 10 dag drobnego cukru,10 dag...

Wideo na temat: pasztet z indyka
Przepisy na temat: pasztet z indyka
  • Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku

    ...w 180°C. Żelatynę namocz. Marynatę gotuj, aż odparuje połowa płynu. Rozpuść w niej żelatynę. Wlej sok. Tężejącą galaretką zalej pasztet. Schładzaj go 12 godzin. Ozdób skórką z pomarańczy. Wersja odchudzona Postaw na pasztet przyrządzony wyłącznie z mięsa drobiowego (kurczaka i udźca indyka). Dodatkowo ok. 1/4 mięsa zastąp gotowanymi warzywami z włoszczyzny. Jeśli masa pasztetowa będzie zbyt...

  • Pasztet drobiowy z suszonymi śliwkami

    Przepis na pyszny pasztet...

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...błyskawiczne i smaczne danie można np. posypać tartym serem. 6. Farsz do mięsa. Z zielonego groszku można przygotować świetne nadzienie do mięsnych roladek, np. z piersi kurczaka czy indyka. 7. Do omletów(...) z zielonym groszkiem. Groszkowy farsz do tarty dobrze będzie komponował się z mnóstwem dowolnych, lubianych przez ciebie dodatków, np. z pomidorami, cebulą, łososiem itp. 10. Pasztet bez mięsa...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...w maślankę na kolejne dwa, trzy dni. Potem obmyć i wyczyścić z błon. Naszpikować wędzoną słoniną. A wszystkie wnętrzności się wyjmuje na pasztet. Kupuje się boczku, miele razem, doprawia, piecze. I pasztet gotowy. Pieczony zając Zająca (skruszałego, oprawionego, oczyszczonego z błon i wymoczonego w maślance lub zsiadłym mleku) umyć i osuszyć. Rozgrzać piec. Mięso lekko ponacinać i starannie...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... kukurydzy ●6 łyżeczek żelatyny ●ugotowana marchewka ●4 plastry chudej wędliny z indyka ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym, doprawionym bulionie rozpuść żelatynę(...), aż stężeje. Na niej połóż połówki jajek, marchewkę i plastry wędliny z indyka. Zalej częścią galarety i zastudź. Na tym rozłóż kukurydzę, na niej - groszek. Zalej resztą galarety, wstaw do lodówki...

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    ...lub dorsza. Terrina - wytworny, aksamitny pasztet z mięsa, ryb lub warzyw. Najczęściej jednak jest to ryba lub kilka jej gatunków, zmielonych, doprawionych ziołami. Masę przekłada się do(...) mogą być zrobione z sera ricotta i szpinaku, te najlepiej smakują zapiekane z sosem z sera pleśniowego. Eskalopki - kotleciki z cielęciny lub pierś indyka, lekko rozbite i usmażone saute bez...

Dyskusje na temat: pasztet z indyka
  •  Re:  fuagra

    ten pasztet robi się z gęsich wątróbek i jest bardzo drogi,ale jest fałszywe "fuagra",robi się go bardzo prosto a jest super:wątróbkę z indyka dusimy na maśle,studzimy,ile wątróbki tyle dobrego masła,sól,pieprz i 0.25 wytrawnej wiśniówki-wszystko razem zmiksowac na gładziutko,foremkę wykładamy folią spożywczą i masą wątróbkową i do lodówki na conajmniej godzinę,potem wykładamy z foremki

  • Re: Pasztet z indyka i wołowiny

    najlepszy pasztet jest z mysich pitek

  • Re: Pasztet z indyka i wołowiny

    Świetny pomysł, polecam również prosty pasztet z szynki http://inews.com.pl/WordPress3/pasztet-z-szynki

  • Re: Pasztet z indyka i wołowiny

    na filmie te mięsa mają co najmniej po 1,5 kg, a nie po pół, jak ściemnia prowadząca

  • Re: Pasztet z indyka i wołowiny

    musi byc dodana sloninka lub cos tlustego

  • Re: Pasztet z indyka i wołowiny

    Glupoty, chude mieso jest bardzo niezdrowe, poczytajcie w sieci troche na ten temat. Njlepsze jest tluste, najlepiej wieprzowa karkowka, ges, kaczka, podroby, mioelone kosci, to jest to czego Twoj organizm potrzebuje. Chude mieso jest przyczyna wielu chorob, poniewaz zawiera zbyt duza ilosc czystego bialka.

  • Re: Pasztet z indyka i wołowiny

    gdzie można je kupić