• Informacje na temat:

    pasztet z twarogiem

Artykuły na temat: pasztet z twarogiem
  • ...1 Przyprawiony solą i pieprzem szpinak smaż dwie minuty na oleju. Cebulę i rybę pokrój w kostkę. Połącz z białkiem i twarogiem. Zmiksuj blenderem. Dodaj śmietanę, posiekany koperek, szpinak i sok z cytryny, wymieszaj. 2 Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Na dolną półkę wstaw brytfankę z wodą. Masę przełóż do formy...

  • Pasztet idealny

    Możesz go przygotować na wiele sposobów. Najlepiej z mięsa gotowanego w warzywach. Ale świetnie smakuje też pasztet z mięsa pieczonego, z podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, a nawet sera. Dużym powodzeniem wciąż cieszą się pasztety mięsne, choć i rybne mają coraz więcej miłośników. Wtedy pasztet jest kwintesencją smaku ulubionej ryby. Do jego przyrządzenia świetnie nadają...

  • Pasztet szpinakowy z parmezanem

    Takiego pasztetu jeszcze nie jedliście!

  • ..., odstaw, aby spęczniała. 3. Śmietanę ubij na sztywno. Masę ziemniaczaną utrzyj z twarogiem, mielonymi orzechami oraz masłem. przypraw do smaku solą i pieprzem. Spęczniałą żelatynę rozpuść(...) posiekane orzechy. Nałóż masę z ziemniaków. Wstaw do lodówki co najmniej na 2 godziny. Por rozetnij, opłucz, podziel na pojedyncze liście. Polej je wrzątkiem, osusz. Gotowy pasztet pokrój w plasterki...

  • ...sztywno. Wymieszaj twaróg z żółtkami, serem tartym, komosą, brokułami, boćwiną i natką. Dopraw papryką i resztą soku z cytryny. Wmieszaj pianę z białek. Piecz godzinę w 180°C. Pasztet wyjmij i pozostaw...

  • .... Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. 4. Masę ziemniaczaną utrzyj z twarogiem, wymieszaj z żółtym serem oraz zmielonymi orzechami. Dodaj szczypiorek i bitą śmietanę. Masę bardzo ostrożnie połącz z żelatyną. Foremkę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsyp pozostałe orzechy. Rozsmaruj na nich masę pasztetową. Wierzch wygładź. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem potnij w plasterki...

  • Zmień dietę i wyrzuć dezodorant!

    ...z niedosładzanym koktajlem owocowym na maślance, woda. Kolacja Pasztet drobiowy z szałwią, szparagi i buraczki gotowane, bagietka, woda z cytryną.

  • Pięć złotych zasad diety wegetariańskiej

    ...1. Jedz codziennie warzywa strączkowe! Wybieraj różne: soję, fasolę, soczewicę, cieciorkę, groch. Stosuj je jako dodatek do sałatek, zup, w formie pasztetów. Przed gotowaniem suchych ziaren zawsze je namocz, by pozbyć się substancji wzdymających.  2. Wybieraj produkty zbożowe z pełnego przemiału: grube kasze, razowy makaron, pieczywo pełnoziarniste. Zawierają więcej witamin niż biały ryż, pszenny...

  • Odejmij sobie lat, jedząc wielkanocne smakołyki

    ...kiełbasą. Pasztet z wątróbką zaba o wzrok i... urodę Wątróbka jest jednym z najbogatszych źródeł wit. A, która zapobiega tzw. kurzej ślepocie, utrzymuje w zdrowiu skórę, włosy, paznokcie i chroni(...), który wspomaga pracę serca i mięśni, ma też właściwości przeciwnowotworowe. Będziesz jeszcze zdrowsza! Zamiast tłustego mięsa do pasztetu dodaj warzywa, np. gotowaną soczewicę i zioła. W ten sposób...

  • Odchudzamy wielkanocne smakołyki

    ...zaostrza apetyt na tłuste i słodkie potrawy. Podczas śniadania zrezygnuj z największych bomb kalorycznych: białej kiełbasy, pasztetu wieprzowego oraz kajmakowego mazurka. Zjesz 800 kcal mniej(...) bakaliami. Pasztet nie musi być taki tłusty Upieczony z wieprzowiny, obłożony boczkiem, z dodatkiem jajek stanowi potężną porcję cholesterolu! Tymczasem wyborny pasztet można przygotować z chudego mięsa...

Przepisy na temat: pasztet z twarogiem
  • Pasztet szpinakowy z parmezanem

    Takiego pasztetu jeszcze nie jedliście!

  • Bo życie musi mieć smak

    ...gorzkawym smakiem. Ma szerokie i dosyć uniwersalne zastosowanie, dodaje się go np. do tłustych mięs, wędlin, pasztetów czy serów. Doskonale poprawia smak zup, sosów i warzyw. Jest także składnikiem...