• Informacje na temat:

    pasztet z wątróbki drobiowej i boczku i wieprzowiny

Artykuły na temat: pasztet z wątróbki drobiowej i boczku i wieprzowiny
  • Pasztet z żurawiną

    Składniki:  700 g wieprzowiny (może być np. łopatka)  500 g piersi z kurczaka  500 g wątróbki drobiowej  350 g boczku  100 g suszonej żurawiny  2 jajka  3 cebule  2 ząbki czosnku  ziele angielskie  6 liści laurowych  1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej  majeranek  suszony tymianek  pęczek włoszczyzny  5 g masła  bułka tarta  olej  czarny pieprz w ziarnach  sól  pieprz...

  • ...1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 50 dag wieprzowego podgardla, 1 kg udźca z indyka, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 2 marchewki, 3 kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 30 dag boczku w cienkich plasterkach, 5 jajek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, smalec i tarta bułka do formy.

  • Składniki na 30 porcji: 1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 1 kg wołowiny (może być gulaszowa), 50 dag boczku lub podgardla, 2 małe marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 3 kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 3–4 połówki brzoskwiń z puszki, 9 jajek, 5 suszonych borowików, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzu, sól, pieprz...

  • Wykwintny pasztet z żurawiną

    Składniki na 30 porcji: 1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 1 kg wołowiny na gulasz, 50 dag boczku lub podgardla, 2 małe marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 3 kajzerki, 9 jajek, 15 dag wątróbek drobiowych, 10–15 dag suszonej żurawiny, 5 suszonych borowików, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzu, sól, mielony czarny pieprz...

  • Wykwintny pasztet z suszoną żurawiną

    Składniki na 30 porcji: 1 kg wieprzowiny (karkówki, łopatki), 1 kg wołowiny (może być gulaszowa), 50 dag boczku lub podgardla, 2 małe marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 cebule, 3 kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 9 jajek, 10–15 dag suszonej żurawiny, 5 suszonych borowików, gałka muszkatołowa, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzu, sól, mielony...

  • Pasztet z boczkiem i grzybami robi się u nas od kilku pokoleń.

  • Składniki (na 24 porcje) : po 1 kg wieprzowiny i wołowiny, 50 dag boczku lub podgardla, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera (ok. 20 dag), 3 cebula, 3 bułki kajzerki, 15 dag wątróbek drobiowych, 9 jajek, 5 śliwek suszonych, 5 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarenek czarnego pieprzu, 3 listki laurowe, sól, gałka muszkatołowa, pieprz, smalec i 8 plastrów boczku.

Przepisy na temat: pasztet z wątróbki drobiowej i boczku i wieprzowiny
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...paski z reszty słoniny. Piecz ok. godz. w 180°C, zdejmij słoninę, posyp pieprzem, dociśnij i piecz jeszcze przez ok. 15 min. III. Pasztet tradycyjny Za 40 zł: Składniki: ●50 dag wieprzowiny(...) bułką, wyłóż paskami z reszty słoniny (5 dag), napełnij masą, nakryj folią, piecz ok. 50 min w temp. 180°C. Pasztet możesz posypać posiekanymi ziołami.   Za 30 zł: Składniki:    ●60 dag wieprzowiny...