• Informacje na temat:

    patelnia w piekarniku

Artykuły na temat: patelnia w piekarniku
  • Tajemnice patelni

    ...). Patelnia żeliwna - najlepsza do smażenia mięsa, bardzo długo utrzymuje po nagrzaniu temperaturę (nagrzewa się długo) i można w niej przygotowywać potrawy także w piekarniku. Patelnia stalowa emaliowana - mało odporna na zadrapania, jednak doskonała do dań z ryb, warzyw i mięsa. Nadaje się do stosowania zarówno na płycie, jak i w piekarniku. Patelnia ze stali szlachetnej - nadaje się do użycia...

  • Patelnia, którą możesz włożyć do piekarnika

    Patelnia Fiskars Non-Overheatable (NOH), choć dopiero debiutuje w naszych kuchniach, już zdążyła podbić serca miłośników zdrowej kuchni.

  • Krem czekoladowo-orzechowy

    Przygotowanie: Orzechy laskowe podpraż na suchej patelni lub w piekarniku (w 180 st. C przez 5 minut). Następnie zawiń orzechy w papierowy ręcznik i energicznie...

  • Przysmaki z patelni

    ...je z nadmiaru tłuszczu. Empanadas możesz też piec w piekarniku. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20-30 minut w temperaturze 200° C. Przygotowanie: 45 minut Porcja: 500 kalorii...

  • Kotleciki ziemniaczane

    Posmarowane olejem kotleciki można upiec w piekarniku – ok. 30 minut w temp. 180 °C.

  • Smażona papryka z dorszem i kaparami

    Rybę możesz też upiec w piekarniku. Elegancko rozłóż ją na warzywach, udekoruj ziołami. Zamiast kaparów użyć możesz oliwek.

  • Pieczone z grzybami

    Pierogi pieczone w piekarniku mają zupełnie inny smak niż gotowane w osolonym wrzątku.

  • Omlet ze szpinakiem i majerankiem

    ...sera feta, usmażyć, delikatnie przewrócić na drugą stronę, dosmażyć, zsunąć z patelni. Tak samo usmażyć pozostałe omlety. Gotowe trzymać w gorącym piekarniku. Podawać posypane posiekanym majerankiem.

  • Cebulowa z grzankami

    Przygotowanie: Cebule pokrój w plasterki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Całość przełóż do garnka i wlej wino. Odparuj i wlej bulion. Gotuj 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Bagietkę posyp serem i zapiecz w piekarniku w temp. 160°C, do rozpuszczenia się sera. Zobacz także:

  • Litewska babka ziemniaczana

    .... Oprósz solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.  Powstałą masę przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego lub formy do babek. Piecz w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku przez około 50 minut...

Przepisy na temat: patelnia w piekarniku
  • Szaszłyki z oscypkiem

    Przygotowane w piekarniku lub na patelni grillowej - są równie smacznie!

  • Pasta z papryki

    Papryki umyj, przetnij na pół, pozbaw nasion oraz błon i upiecz w piekarniku.

  • Wiosenna pita z kotlecikami z cieciorki

    .... Spłaszczamy je delikatnie i smażymy na głębokim tłuszczu, rozgrzanym do 170 stopni, kilka minut. Odsączamy na papierowym ręczniku.   Podgrzewamy pity na patelni lub w piekarniku przez kilka minut. Otwieramy...

  • Sznycle w pieprzu z miodem

    Najlepiej smakują z wiejskim chlebem. Wcześniej kromki natrzyj oliwą i czosnkiem, a potem zrumień je w piekarniku. Będą jeszcze lepsze!

  • Dlaczego smażenie i pieczenie na pergaminie jest zdrowsze?

    ...1. Na patelni: wykładamy ją papierem do pieczenia, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, rozgrzewamy (2 min na średnim ogniu) i kładziemy np. sznycle z piersi z indyka obtoczone w przyprawach. Smażymy 5 min (jeśli sznycle mają 2 cm grubości). Plusy: zdrowszy i mniej kaloryczny posiłek oraz... czysta patelnia.  2. W piekarniku: zawijamy natarte przyprawami mięso w pergamin nasmarowany oliwą (wystarczy kilka...

  • Wykwintne kanapki

    Sposób przygotowania Bagietkę pokrój na kromki, posmaruj masłem, opiecz w piekarniku lub zrumień na patelni. Pikle pokrój w drobną kostkę, dodaj miód, musztardę francuską, estragon i wymieszaj. Przygotowane grzanki posmaruj pasztetem, na każdą ułóż pikle. 

  • Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem

    Sposób przygotowania Z podanych składników na kruche ciasto zagnieć jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto i oblep nim wnętrza mini tart. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut(...) podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem Kotlin Łagodny 60% kalorii mniej...

  • Naleśniki z boczkiem, porem i cukinią

    Sposób przygotowania 1. Do mąki wbij jajka, wlej mleko, dodaj szczyptę soli, zmiksuj ciasto. Pora, cukinię i boczek pokrój.Na patelni rozgrzej tłuszcz, kładź trochę pora, boczku i cukini, zalej kilkoma łyżkami ciasta, rozprowadź po patelni, smaż z obu stron. 2. Aby naleśniki nie ostygły, zanim skończysz smażenie ostatniego, gotowe trzymaj w nagrzanym piekarniku. Podawaj z kwaśną śmietaną...

  • Teriyaki burrito z kurczakiem

    ...przełóż do oddzielnej miseczki, a pozostały na patelni sos teriyaki wymieszać z ugotowanym, brązowym ryżem. Ryż, liście sałaty lodowej i kawałki kurczaka zawinąć w tortille Dan Cake i zapiec w piekarniku...

  • Naleśniki z kurczakiem i ze szparagami

    ...w piekarniku, posypując serem i mieloną papryką. 

Dyskusje na temat: patelnia w piekarniku
  • Re: dania niskokaloryczne

    witam gotuj prawie tak jak zawsze tylko wprowadz kilka zasad:wiecej owocow i warzyw, raz w tygodniu smazone a tak to staraj sie piec i gotowac, zamiast smietany uzywaj jogurtu, no i przydalaby sie patelnia teflonowa na ktorej mozna smazyc bez tluszczu.KOtlety nie panieruj w jajku,mace i w bulce tylko w maslance i w rozkruszonych platkach kukurydzinych np. i piec w piekarniku sa smaczne

  • Re: Patelnia pełna smaków

    jakiś jałowy przepis, pieczenie w piekarniku, po ostudzeniu smażenie na patelni. A co piekarnik nie dopiecze?

  • Re: Patelnia pełna smaków

    Mam piec udka w piekarniku, wystudzic i podgrzać na patelni.... Ha ha ha... Nawet się uśmiałam

  • Re: Patelnia pełna smaków

    Pewnie chodzi o to zeby byla chrupiąca skorka bo od pomidorow w piekarniku raczej tak nie bedzie;)

  • Re: Patelnia pełna smaków

    (w piekarniku z termoobiegiem): 140°C – pieczenie mięs z lekkim zrumienieniem; na sam koniec warto podwyższyć temperaturę do 200°C na kilka minut dla lepszego zrumienienia wierzchu; odpowiednie dla szynki

  • Re: Puszysty omlet

    A co z jajkami? Patelnia w piekarniku. Jajka ubite ze szczyptą (?) śmietany jemy na surowo? A patelnia? Zjarana jak nic. Super przepis.