• Informacje na temat:

    pianka do tortu

Artykuły na temat: pianka do tortu
  • Składniki na 12 porcji: korpus: 3 jajka, 1/3 szklanki cukru, 1 cukier wanilinowy, pół tabliczki gorzkiej czekolady, 10 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Pianka czekoladowa: 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, 50 ml rumu, łyżeczka żelatyny w proszku, tabliczka gorzkiej czekolady. Pianka mangowa: 2 żółtka, łyżka cukru pudru, 2 owoce mango, 25 dag twarogu mielonego, łyżeczka żelatyny.

  • .... Po wyjęciu przykryj płatem ciasta z bezą, odwracając go tak, aby beza leżała na warstwie agrestowej. Na wierzchu tortu wyciśnij dekoracyjnie bitą śmietanę przygotowaną ze śmietany kremówki, cukru...

  • ...z malinami. Tort wstaw do lodówki (na ok. 6 godzin). Resztę śmietany ubij. Posmaruj nią boki tortu i udekoruj jego wierzch. Dodatkowo piankę możesz ozdobić świeżymi malinami oraz posiekanymi pistacjami...

  • Składniki na 12 porcji: BISZKOPT: ■ 2 jajka ■ 2 łyżki cukru ■ 3 łyżki mąki tortowej ■ łyżka mąki pszennej ■łyżka kakao; PIANKA: ■ pół kg serka mascarpone ■ pół l kremówki ■ 40 dag jagód ■ 6 łyżeczek żelatyny ■ 3/4 szklanki cukru ■ pół szklanki wody.

  • ...z żelatyną dodaj do maślanki. Wsyp owoce, wymieszaj. Masę wylej na spód z wafli. Schłodź. Resztę śmietany ubij z 1 cukrem waniliowym. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij rozetki na wierzch tortu...

  • Składniki na 12 porcji: 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag gorzkiej czekolady, 450 ml kremówki 36 proc., 4 jajka, 2 łyżki kakao , 3-5 łyżek cukru, mleko, 1 opakowanie zagęszczacza do bitej śmietany,1 ciemny blat biszkoptowy

  • ...zastygła. Następnie ciepłym nożem obkrój brzegi tortownicy. Wierzch tortu udekoruj wiórkami wcześniej startej czekolady. Tort podziel na 12 porcji i każdą udekoruj jedną pianką ptasiego mleczka...

  • Składniki na 10 porcji. Biszkopt: ● 6 jaj ● cukier wanilinowy ● 6 łyżek cukru ● 6 łyżek mąki tortowej ● łyżka mąki ziemniaczanej. Masa: ● kostka naturalnego masła ● 3 jajka ● galaretka agrestowa ● 4 banany. Pianka: ● 3 białka ● pół szklanki cukru pudru ● galaretka wiśniowa.

  • Składniki na 12 porcji. Biszkopt: ● 2 jajka ● 2 łyżki cukru ● 3 łyżki mąki tortowej ● łyżka mąki pszennej ● łyżka kakao. Pianka: ● pół kg serka mascarpone ● pół l kremówki ● 40 dag jagód ● 6 łyżeczek żelatyny ● 3/4 szklanki cukru ● pół szklanki wody.

  • Składniki na 40 porcji: 12 jajek, 1 kg serka mascarpone, 50 dag drobnych owoców, 3 szkl. śmietany kremówki, 2 szkl. cukru, po 1 szkl. mąki pszennej i ziemniaczanej, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. cukru pudru, 5 op. zagęstnika do śmietany, 1 op. proszku do pieczenia.

Przepisy na temat: pianka do tortu