• Informacje na temat:

    pianka z galaretką z biszkoptem

Artykuły na temat: pianka z galaretką z biszkoptem
  • ...i tężejącą galaretką, dodaj brzoskwinie, wymieszaj. Wyłóż na biszkopt. Schłodź. Udekoruj śmietaną ubitą z cukrem pudrem i brzoskwiniami. Czas około 1,5 godziny.

  • Pierwszy krok w chmurach? Pianka na biszkopcie

    ...zgęstniała. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, studzimy. Maliny układamy na schłodzonej piance i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka zastygła. Zobacz...

  • Składniki na 12 porcji 10 dag masła, 20 dag ciastek biszkoptowych, 2 opakowania galaretki cytrynowej, 1 i 1/3 kg śliwek deserowych (np. santa rosa), 50 dag śmietany kremówki, 10 dag cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki grubego cukru do posypania, melisa cytrynowa do dekoracji.

  • Ciasto: 5 dag margaryny, 5 dag mąki tortowej, 2 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 5-6 kostek startej czekolady (gorzkiej lub mlecznej). Pianka: 2 szklanki śmietany 30-proc., galaretka truskawkowa. Ponadto: 12 okrągłych biszkoptów, 2-3 łyżki marmolady truskawkowej, galaretka o dowolnym smaku, winogrona.

  • Rozpuść oddzielnie obie galaretki, ostudź. Utrzyj masło, żółtka oraz 3/4 szklanki cukru. Wymieszaj z serkiem i galaretką cytrynową. Ubij białka z resztą cukru pudru. Dodaj galaretkę truskawkową. Na biszkopt połóż masę cytrynową, potem truskawkową. Schłodź. Porcje 15, przygotowanie 40 min, cena 1,20 zł, kalorie 353 kcal.

  • ...1 wyłóż na biszkopt. Przykryj plasterkami kiwi. Wyłóż na nie resztę masy 1, a na nią masę Całość zalej galaretką. Przepis przysłała Sylwia Łukaszewicz z Bydgoszczy czas przygotowania 10 min, ilość porcji...

  • Pianka kawowa: 11 dag kawy cappuccino czekoladowego, 2 łyżki żelatyny, trzy opakowania bitej śmietany w proszku, 2 szklanki mleka. Pianka śmietankowa: 40 dag śmietany kremówki, szklanka jogurtu naturalnego, 2 galaretki truskawkowe, 2 łyżki cukru pudru. Ponadto: 40 dag owoców, 10 dag okrągłych biszkoptów, 2 galaretki agrestowe.

  • Biszkopt: • 4 jajka •1 szkl. mąki pszennej •3/4 szkl. cukru pudru •1 łyżeczka proszku do pieczenia •1 galaretka cytrynowa Pianka: •50 dag mielonego twarogu •1 szkl. śmietany kremówki •1 op. śmietany w proszku typu śnieżka •2 galaretki pomarańczowe •1 łyżka cukru pudru Wierzch: •1 słoik dżemu pomarańczowego •1 łyżka masła •10 dag wiórków kokosowych...

  • Składniki na ok. 12 porcji. Na biszkopt: po 6 dag mąki pszennej i ziemniaczanej, 3 jajka, 10 dag cukru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia. Ponadto: 2 opakowania budyniu śmietankowego, ½ szklanki soku z cytryny, 1 szklanka cukru, 10 dag miękkiego masła, 1 galaretka cytrynowa , 500 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki cukru pudru, około 25 sztuk herbatników typu petit beurre, lukier.

  • SKŁADNIKI 300 ml kremówki, 6-7 łyżek cukru, 2 szklanki jagód, szkla nka malin, spód biszkoptowy, 2 galaretki malinowe, łyżeczka żelatyny.

Przepisy na temat: pianka z galaretką z biszkoptem
  • Cytrusowa delicja

    .... Domieszaj mąki przesiane z proszkiem. Piecz przez 25 minut w 170 st. C. Ostudź i przekrój na 2 równej grubości blaty. Jeden blat ciasta włóż do tortownicy, drugi potnij w kostkę.  2. Pianka: galaretkę rozpuść w 200 ml wrzątku. Pomarańcze obierz, pokrój w plastry, zanurz w galaretce i odłóż do zastygnięcia. Serek zmiksuj z galaretką, sokiem z mandarynek i cukrem. Domieszaj kostki ciasta. Przełóż do...