• Informacje na temat:

    pieczarki bulka tarta serek topiony

Artykuły na temat: pieczarki bulka tarta serek topiony
  • Masa mięsna: 50 dag mielonego mięsa, namoczona bułka, 2 jajka, sól, pieprz, tarta bułka, przyprawa do gyrosa. Farsz: 10 dag pieczarek, cebula, jajko, natka, serek topiony ze szczypiorkiem, papryka, olej Przygotowanie: Mięso połącz z resztą składników (zużyj tylko jedno jajko), wyrób masę mięsną, przypraw. Pokrojone pieczarki, paprykę i cebulę obsmaż na oleju. Dodaj ugotowane...

  • Składniki: 2 i 1/2 l bulionu drobiowego, 2 duże marchwie, 50 dag pieczarek, zupa pieczarkowa (opak.), po 10 dag serków topionych: kremowego i pieczarkowego, 200 ml śmietanki 30 proc., masło Pulpeciki: 50 dag mięsa mielonego-wieprzowego, jajko, garść bułki tartej...

  • Składniki: 1 litr rosołu z kostki okrągłe op. serków topionych, 3 plasterki szynki, pół szklanki śmietany 12-proc., sól, pieprz. Krokiety: 20 dag ryżu, 15 dag pieczarek, cebula, łyżka masła, 3 łyżki żółtego sera, jajko, bułka tarta, olej.

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarki to pyszny dodatek do zup i dań mięsnych. Dziś kilka klasycznych i mniej znanych przepisów na pieczarkowe dania.

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...zakwaszają! Ogranicz jedzenie serów żółtych, pleśniowych i topionych, wędlin ze sklepu i słodyczy. Nie pij więcej niż jedną kawę dziennie, a czarną herbatę zamień na malinową. Twój tygodniowy plan(...)). KOLACJA: Risotto z pieczarkami (porcja na dwa dni) Szklankę ryżu podpraż na oliwie, następnie zalej bulionem warzywnym i duś do miękkości. Dodaj podsmażone na oliwie pokrojone pieczarki...

  • Szybki zimowy obiad

    ...i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Paprykę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Na patelni lub w woku usmaż kurczaka wraz z marynatą. Na drugiej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki, smaż około 5 minut, mieszając. Warzywa przełóż do mięsa, wlej bulion i duś całość na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dopraw...

  • Danie z tego... co zostanie

    ...wrzenia i gotuj 10-12 minut na średnim ogniu. W tym czasie zetrzyj żółty ser, a serek topiony pokrój w grubą kostkę. Kromki chleba pokrój na nieduże grzanki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć chleb i mieszając usmaż na rumiano. Ugotowane pory zmiksuj w bulionie. Dolej śmietankę, dodaj starty ser i serek topiony. Mieszając podgrzewaj, aż sery się stopią. Zupę dopraw pieprzem i gałką muszkatołową...

  • Pora na dania z pora

    ...czym zmniejszyć płomień i gotować jeszcze 5 minut. Dołożyć serek topiony, podgrzewać, mieszając, aż całkowicie się rozpuści. Zabielić śmietaną. Dołożyć podsmażone mięso. Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem. Zupę rozlać do miseczek. Osobno można podać - dla chętnych - groszek ptysiowy. Serek topiony do zagęszczania Serek topiony idealnie nadaje się do zagęszczania zup, np. pomidorowej...