• Informacje na temat:

    pieczarki nadziewane jajkiem zapiekana

Artykuły na temat: pieczarki nadziewane jajkiem zapiekana
  • Zapiekane pieczarki

    Nadziewane pieczarki to pyszna przystawka.

  • Składniki: 8 pieczarek, olej, 2 jajka ugotowane na twardo, cebula, bułka tarta, 2 łyżki masła, sól, pieprz, 2 łyżki natki pietruszki, sok z cytryny.

  • Kolorowe szaszłyki z grzybami i pulpecikami

    ...1. Pieczarki oczyść, odetnij nóżki. Kapelusze obierz ze skórki (prawdziwki lub podgrzybki opłucz w wodzie z solą), większe przekrój na pół. Mięso(...) tartej. Jeżeli będzie bardzo zwarta – odrobinę zimnej wody. Potem uformuj równe kuleczki o wielkości małej pieczarki lub połówki większej. 3. Umyj cukinię. Pokrój ją (razem ze skórką) wzdłuż, na...

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    ...jajkiem. Dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Farszem nadziej umytego kurczaka. Zwiąż udka, otwór zepnij wykałaczkami. Kurczaka natrzyj solą, pieprzem i papryką, skrop olejem. Ułóż w piekarniku (temp(...). 30 minut. Podaj do nadziewanego kurczaka. Klopsy w sosie borowikowym Składniki: Na sos: 30 dag prawdziwków, cebula, szklanka bulionu warzywnego, pół szklanki śmietany 12 proc., łyżka mąki, ząbek...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...pojawiły się wystawne schaby z morelami, wołowe sztufady czy pieczone gęsi oraz kaczki nadziewane śliwkami i pomarańczami. Tym samym polska kuchnia świąteczna zbliżyła się nieco do europejskiej(...) nadziewanego rodzynkami,  kruchych ciasteczek oprószonych cukrem, czy chałwy z bakaliami. Ważnym składnikiem wieczerzy wigilijnej są też zupy - rybna  i grzybowa. Tradycja kultywowana na  Litwie...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...razem. Wlać wino i połowę bulionu, gotować 25 minut na słabym ogniu pod przykryciem. Stopniowo dolewać wodę, w której moczyły się grzyby i resztę bulionu. Pieczarki poprzekrawać na pół, boczniaki na(...) w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Pietruszkę posiekać. Smardze pokroić. Cebulę zeszklić w rondelku dodać pieczarki. Przesmażyć, a następnie dodać smardze i pietruszkę. Krótko przesmażyć...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...rosołu (może być z kostki), olej do smażenia oraz zielona pietruszka. Mięso kroimy w 2-centymetrowe kawałki i oprószamy pieprzem. Kroimy cebulę (półtalarki) i pieczarki (plastry). Cebulę podsmażamy...

  • Chleb nasz powszedni

    ..., długą łyżką wydrąż gniazda nasienne, by wokół skórki pozostało trochę miąższu. Lekko zblanszuj ją w wodzie. Pozostałe warzywa przeznaczone na nadzienie umyj i obierz. Pieczarki posiekaj i podsmaż na(...) pokrój w talarki. Oczyszczone i obrane pieczarki pokrój w plasterki. Ser żółty zetrzyj na tarce. Jajka umyj i rozbij. 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż...

  • ...z ryżem i ananasem, brokułowa z serem, tuńczykowa z ogórkiem, kukurydzą i jajkami; nadziewane warzywa: papryka z ryżem i pieczarkami, cukinia zapiekana z serem; grzybowe klopsiki; zupa cappuccino...

Przepisy na temat: pieczarki nadziewane jajkiem zapiekana
  • Jajka na świątecznym stole

    Czas przygotowania: 30 minut Roladki z jajkiem Składniki na 8 porcji: - 4 jajka na twardo, - 10 dag ostrego żółtego sera, - 2 łyżki pestek słonecznika, - 2 łyżki kiełków sojowych, - ząbek(...) sałaty, zwinąć je. Ułożyć roladki na półmisku. Udekorować rzodkiewkami, schłodzić. Porcja - 85 kcal Czas przygotowania: 30 minut Jajka nadziewane pastą Składniki na 10 porcji: - 10 jajek...

  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    ...na oleju, do niego, po chwili dodajemy posiekane pieczarki, paprykę i cebulę. Do podsmażonych i wystudzonych składników dodajemy później ryż i roztrzepane jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami...

  • Naleśniki wytrawne

    .... Boczniaki umyj, pokrój w cząstki, pieczarki obierz, umyj, większe pokrój w cząstki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. 2. Na patelni rozgrzej olej, smaż cebulę, pieczarki i boczniaki. Dodaj pokrojony w drobną kostkę ser, śmietanę, jogurt, gałkę, sól i pieprz. Duś. Do naleśników nakładaj pieczarki z sosem, zawijaj. Podawaj z natką, sałatą, pomidorami. Czas przygotowania: ok. 40 minut...

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ..., olej, 20 dag tartego parmezanu, sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, szczypta cukru. Zrób sos: warzywa obierz, oczyść. Posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki. Na oleju zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj marchewkę, pieczarki i seler. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym dołóż mięso i mieszając, przysmaż. Dodaj koncentrat, sól, pieprz i zioła...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...razem. Wlać wino i połowę bulionu, gotować 25 minut na słabym ogniu pod przykryciem. Stopniowo dolewać wodę, w której moczyły się grzyby i resztę bulionu. Pieczarki poprzekrawać na pół, boczniaki na(...) w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Pietruszkę posiekać. Smardze pokroić. Cebulę zeszklić w rondelku dodać pieczarki. Przesmażyć, a następnie dodać smardze i pietruszkę. Krótko przesmażyć...