• Informacje na temat:

    pieczarki w cieście . v

Artykuły na temat: pieczarki w cieście . v
  • Pieczarki  w cieście

    ...1. Mąkę, mleko, wodę, jajka i bułkę tartą rozrobić na ciasto gęstsze niż na naleśniki, osolić. Pieczarki, umyć, oczyścić, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoto, osączyć na papierowym ręczniku. 2. Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pomidory, dusić, aż warzywa zmiękną i się rozpadną. Doprawić...

  • Pieczarki w cieście

    ..., olej do smażenia, sól, pieprz, cukier, słodka papryka, tymianek. Mąkę, mleko, wodę, jajka i bułkę tartą rozrobić na ciasto gęstsze niż na naleśniki, osolić. Pieczarki, umyć, oczyścić, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoto, osączyć na papierowym ręczniku. Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać...

  • ...zanurzaj w cieście i smaż na złoty kolor na tłuszczu. Osącz z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku i podawaj gorące. Pieczarki przed smażeniem w cieście można obsypać lekko przyprawami, np(...) Przygotowanie: Pieczarki umyj, osusz, odetnij nóżki do wysokości kapelusza. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj. Do miski wsyp mąkę, wlej mleko, wbij jajko i zmiksuj. Dodaj cebulę...

  • Składniki: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 15 małych pieczarek, zielone pesto, np. z rzeżuchy, bazylii, kulka sera mozzarella, białko do smarowania kopert, suchy mak do posypania albo sezam, czarnuszka.

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji.

  • ...1. Pieczarki i paprykę opłucz, osusz, pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, poszatkuj. Opłucz i posiekaj drobno listki z kilku gałązek natki. 2. W rondelku rozgrzej masło. Przesmaż pieczarki. Wsyp łyżkę mąki, mieszając zasmaż, a następnie, dalej mieszając, połącz z kremówką (wlewaj ją stopniowo). Duś sos na małym ogniu ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem...

  • ...(w środku i z wierzchu). Włóż do lodówki na całą noc. 2. Pozostałą cebulę drobno posiekaj. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w małą kostkę. Zeszklij cebulę na maśle. Dodaj do niej pieczarki i, mieszając, smaż aż odparuje cały powstały płyn. Gdy pieczarki z cebulą wystygną, przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z karpia usuń...

  • Przygotowanie: 1. Polędwiczkę oczyść z błon, opłucz i osusz. Natrzyj solą oraz pieprzem, włóż do lodówki na ok. 60 min. 2. Cebulę drobno posiekaj. Pieczarki umyj, zetrzyj na(...) pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż, od czasu do czasu mieszając, aż odparuje cały płyn. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj natkę, wymieszaj. Wystudzone mięso posmaruj musztardą...

  • Warzywa w cieście francuskim

    ...1. Pora oczyścić, pokroić w plasterki lub półplasterki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na...

  • ...1 Polędwicę umyj, osusz. W brytfance rozgrzej połowę masła i obsmaż mięso. Rozgrzej resztę masła, podsmaż pokrojone cebule, szynkę i pieczarki. Dopraw i duś. Pod koniec dodaj śmietanę i natkę. 2 Ciasto rozwałkuj, podziel na 2 części. Jedną posmaruj farszem, połóż na niej mięso, przykryj resztą farszu i zalep drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz...

Wideo na temat: pieczarki w cieście . v
  • Szybki przepis na pyszny obiad

    Polędwica wieprzowa z pieczarkami i szpinakiem w cieście francuskim z pewnością brzmi pysznie. A smakuje? Na pewno jeszcze lepiej. Jeśli ktokolwiek myśli, że przygotowanie tak skomplikowanego dania zajmie mu cały dzień, grubo się myli. Łukasz Konik w programie "Pytanie na śniadanie" pokazał, jak taki obiad przygotować szybko i łatwo. Nie ma wątpliwości, że oczaruje każdego smakosza.

Przepisy na temat: pieczarki w cieście . v
  • Tarta z serami i pieczarkami

    ...pieczarki, podsmaż. Wszystkie rodzaje sera i pomidora bez skórki pokrój w plastry. Białka ubij, dodaj żółtka, śmietanę, ubij. Dodaj przyprawy. Na cieście układaj wszystkie składniki, zalej sosem. Na...

  • Prawdziwa to ta na cienkim cieście, bez dodatków i ketchupu...

    - Włoska pizza uważana jest za najlepszą na świecie ze względu na jej prostotę, a zarazem wyrazistość smaku - mówi PAP Life Giancarlo Russo. We Włoszech prawdziwą zjemy dopiero wieczorem, tam też nie powinniśmy popijać jej winem. Spód można zrobić z kalafiora.

  • Pieczarki w cieście naleśnikowym - przysłała Mieczysława

    Przygotowanie: Pieczarki umyć, osączyć, odciąć ogonki przy kapeluszu, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, skropić sokiem z cytryny. Z mąki, mleka, jaj i wody przygotować ciasto nieco gęstsze od naleśnikowego, osolić do smaku. Pieczarki maczać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

  • Quiche lorraine

    To klasyczne danie kuchni francuskiej: quiche lorraine, placek lotaryński, czyli słona zapiekanka na kruchym cieście. Dołączmy ten przepis do tych chętnie wykonywanych, a żaden gość nas nigdy nie zaskoczy...

  • Paszteciki z mięsa mielonego

    W cieście francuskim.

  • Kolorowa tarta w stylu włoskim

    Sposób przygotowania: 1. Składniki ciasta posiekaj, zagnieć i schłodź (szczegółowe rady w ramce po prawej stronie). Następnie rozwałkuj, wylep formy do tart. Nakłuj widelcem, obciąż, podpiecz w 190°C do zezłocenia. 2.  Nadzienie: pieczarki i paprykę pokrój. Na podpieczonym cieście rozłóż ser, grzyby i paprykę. Posyp przyprawami. Jeśli chcesz, polej sosem (przepis w ramce na str. 100). Piecz...

  • Pizza pieczarkowa z szynką

    .... Zagnieć ciasto. Pod koniec zagniatania dolej oliwę. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 45 minut. Pomidory sparz, obierz, miąższ pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na owalny placek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Na cieście rozłóż przygotowane składniki. Posyp je solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami.  2. Pizzę przykryj...

  • Zapiekanka na dwa sposoby

    .... 2. Cebule posiekaj, uduś na oleju. Cukinie pokrój, podsmaż. Warzywa ułóż na cieście, dodaj ser. Ubij białka, dodaj żółtka, śmietanę, sól, pieprz. Wylej masę na ciasto i warzywa. Piecz 40 minut(...), kurkumę, gotuj 10 minut, odcedź. Pieczarki obierz, pokrój w cząstki, podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj sól i pieprz. Cukinię pokrój w długie plastry, paprykę w paski. 2. W naczyniu żaroodpornym ułóż ryż...

  • Idealne przekąski na sylwestrową domówkę

    ...botwinki lub rukoli i podawaj Przepis pochodzi z magazynu SHOW. Przekąski z szynką i pieczarkami w cieście francuskim Sposób przygotowania Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Ser zetrzyj na tarce. Cebulę zeszklij na maśle lub oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki i duś aż zmiękną. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Odstaw do ostygnięcia. Rozwałkuj arkusze...

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    ...mleko (1/2 szkl.) i jajko, wymieszaj.W cieście zanurzaj cebulę i smaż na gorącym oleju do zrumienienia. Możesz podać z ketchupem lub innym sosem. 7. Wytrawne babeczki Jeśli lubisz muffinki na ostro...

Dyskusje na temat: pieczarki w cieście . v
  • pieczarki w cieście

    Proszę o przepis jak zrobić pieczarki w cieście naleśnikowym????

  • Re: pieczarki w cieście

    Ja robiłam,ale w cieście francuskim. A w naleśnikowym pewnie się tak robi tak samo, jak jabłka w cieście.:P

  • Re: pieczarki w cieście

    http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/pieczarki-smazone,25302

  • Re: pieczarki w cieście

    Jadłam te pieczarki u mojej teściowej, pyszne. Przepis: - 80 dkg dużych pieczarek, - 40 dkg mąki, - 2 szklanki mleka, - 5 łyżek wody, (najlepiej gazowanej) - 2 jajka, - sól, pieprz, (jak ktoś lubi to można do smaku dodać majeranek do kapeluszy), - olej do smażenia, Pieczarki umyć, odciąć ogonki (można posiekać podsmażyć i użyć do innej potrawy) i zostawić tylko kapelusze i poczekać aż ociekną

  • Re: menu na Sylwestra!

    Ja idę na imprezę domową i na pewno zrobię piersi z kurczaka w cieście francuskim plus pieczarki w środku, no i nasza tradycyjna polska sałatka jarzynowa :) Na razie więcej inwencji brak.

  • Re: co na roczek?

    A co powiesz na kawałki piersi z kurczaka w panierce pieczone w piekarniku? Można jeść na ciepło, albo na zimno z np. uwielbianym przez dzieciaki keczupem? Lub przygotowane wcześniej mini pizze na cieście francuskim, z ciasta francuskiego wycinasz niewielkie kółka, smarujesz lekko sosem pomidorowym, na to kawałek pieczarki lub papryczki, trochę szynki lub innej wędlinki, odrobina tartego sera

  • Re: sylwester

    Żeby nie stać przy garach to może frankfuterki, albo coś tylko do podgrzania. Ja robię żurek, sałatkę jarzynową, pieczarki z kapustą w cieście francuskim, "pałki"- nóżki z kurczaka - to kupię gotowe w przyprawach i tylko upiekę. W zasadzie toi tyle. Jak się idzie na salę, gdzie się potańczy to można pojeść, ale w domu wydaje mi się, że małe ilości wystarczą. Znasz jakiś fajny sposób na picie

  • Re: Imprezowa/sylwestrowa przekąska

    a ja proponuję zrób ptysie z pieczarkami. Możesz ptysie kupić gotowe lub upiec kilka dni wcześniej. Pieczarki, cebulkę podsmaż i albo je pokrój wcześniej drobno albo usmażone przekręć na dużych oczkach. To też moźna dzień wcześniej. Takie pieczarki z cebulką wymieszać z żółtym, startym serem i nałożyć do ptysiów. Można podawać a można podpiec w piekarniku na 2~5 min. tak aby nie przypalić

  • Re: Pizza obchodzi urodziny

    cieście bez sera, ale na serze. Inaczej ciasto się zamoczy. Absolutnie nie wolno dać np surowych pieczarek pod ser, bo wyjdzie z nich płyn i będzie z tego zupa z mokrym ciastem, a nie pizza. Najpierw daje się na ciasto ostudzony sos, szybko go cienko rozkładając, na sos lekko sypie ser, na niego pieczarki przygotowane na patelni tak, że nie ma już na patelni soku, ale nie są suche i przypalone. Daje się

  • Szukam pomysłu

    Zapiekanka z pora i pieczarek na gotowym francuskim cieście. Kroisz pieczarki i por (białe części) , podsmażasz jedno i drugie . Płat gotowego ciasta wystarcza na zapiekanke na 2 osoby , na solidny obiad. Wykładasz ciastem naczynie do zapiekanek , na to wrzucasz pieczarki i por , rozbijasz 1 jajo i 2 łyżki gęstej śmietany polewasz, posypujesz ziołami prowansalskimi , albo oregano . Na wierzch