• Informacje na temat:

    pieczarki w folii aluminiowej na grilla

Artykuły na temat: pieczarki w folii aluminiowej na grilla
  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    Pieczarki nie należą do produktów spożywczych szczególnie cennych pod względem żywieniowym, głównie ze względu na niską wartość odżywczą i dużą zawartość celulozy. Są jednak aromatycznym dodatkiem(...) D (odpowiada za prawidłową gospodarkę wapniowo-fosforanową w organizmie, a więc utrzymanie prawidłowej kondycji kości i zębów). Pieczarki z serem camembert (1 porcja) Czas przygotowania: 55 minut | Poziom...

  • ...folią aluminiową lub ułóż na tacce grillowej. Opiekaj na średnim ogniu 20-30 min. Rada: Do farszu można też dodać świeże pomidory pokrojone w kostkę, kukurydzę z puszki, przesmażone pieczarki, natkę...

  • ...posiekaj. Pieczarki umyj, pokrój w półtalarki. Ser feta pokrój w małą kostkę. 2. Bulion wlej do rondelka i doprowadź do wrzenia. Kuskus wsyp do miski i zalej gorącym bulionem, aby przykrył kaszę na(...) cebulę, zeszklij, a następnie dodaj pieczarki. Smaż, od czasu do czasu mieszając, około 10 minut. Wystudź. 3. Do miski z kaszą dodaj przesmażone warzywa, posiekaną natkę pietruszki, ser feta, sok...

  • ...8 dużych pieczarek, woreczek kaszy gryczanej, mała cukinia, papryczka chili, czerwona cebula, 6 pomi dorków koktajlowych, kawałek ogórka, 5 dag sera feta, łyżeczka przyprawy do grilla, oliwa...

  • Grillowanie bez skutków ubocznych

    Sezon na grilla właśnie się zaczyna. Czy możemy zajadać się potrawami tak przygotowanymi, czy ich unikać?

  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ...​Co wrzucić na ruszt, w jakiej temperaturze piec, czym rozpalić grilla? Radzimy, jak grillować, żeby potrawy smakowały i nie szkodziły.

  • Sezon na grillowanie

    ...ziemniak, brokuł, kalafior, cebulę, pieczarki, cukinię, bakłażan, paprykę - pokroić, podlać łyżką oliwy i tak zawinąć w kuleczki z folii. Po upieczeniu otrzymamy smaczny i zdrowy dodatek do mięsa albo(...)Podobno grillowanie to ulubiony sport Polaków, jak ktoś powiedział. Coś w tym jest, bo rozpalamy grilla, gdzie się da: w ogrodach, na biwakach, a także na balkonach - ku rozpaczy sąsiadów. Parę lat...

  • Grillowa uczta

    W letnie popołudnia uwielbiamy biesiadować w ogrodzie. Zaskocz gości wyjątkowymi daniami z grilla.

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Kilka sposobów na pyszne szaszłyki

    ...o grubości około 1 cm. Cebulę obieramy, paprykę i cukinię czyścimy. Cebulę kroimy na ćwiartki, paprykę w większą kostkę, cukinię w talarki. Pieczarki obieramy. Boczek kroimy na cienkie plasterki, które następnie zwijamy w ruloniki. 2. Na szpadki na zmianę nadziewamy ziemniaki, cebulę, papryki, cukinię, ruloniki z boczku i pieczarki. Szaszłyki skrapiamy oliwą, nacieramy solą i pieprzem. Owijamy folią...

Przepisy na temat: pieczarki w folii aluminiowej na grilla
  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Nie ma grilla bez Mosso

    W powietrzu czuć już wiosnę, a to nic innego, jak początek sezonu grillowego. Długie wieczory w towarzystwie przyjaciół i oczywiście niebanalnych potraw z grilla. Masz ochotę w tym roku zapewnić znajomym prawdziwą ucztę smaków? Mamy dla ciebie propozycje, które z pewnością spotkają się z uznaniem gości.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • Grill? Dlaczego nie!

    Trudno wyobrazić sobie polskiego grilla bez ociekającej tłuszczem kiełbasy, karkówki czy kaszanki. Grill to nasza specjalność. Choć w ostatnich latach umiejętność przyrządzania potraw na ogniu urosła do rangi sztuki, ze względów medycznych i dietetycznych, ma tyle samo zwolenników, co przeciwników.

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Szaszłyczki wegetariańskie z nutką zbójnicką - Maciej Kuroń

    ...soczystość. Gdy szaszłyki zrumienią się z obu stron, zawijam je w kawałki folii aluminiowej, aby zapobiec wyciekaniu topiącego się oscypka. Podaję najczęściej z makaronem. Nutkę "zbójnicką" nadaje(...). Cebulę obieram i kroję na plasterki lub w ćwiartki. Oscypek kroję w plasterki grubości 0,5 cm. Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą kostkę. Pieczarki czyszczę, usuwam trzonki...

  • Szaszłyki

    ...o grubości około 1 cm. Cebulę obieramy, paprykę i cukinię czyścimy. Cebulę kroimy na ćwiartki, paprykę w większą kostkę, cukinię w talarki. Pieczarki obieramy. Boczek kroimy na cienkie plasterki, które następnie zwijamy w ruloniki. 2. Na szpadki na zmianę nadziewamy ziemniaki, cebulę, papryki, cukinię, ruloniki z boczku i pieczarki. Szaszłyki skrapiamy oliwą, nacieramy solą i pieprzem. Owijamy folią...