• Informacje na temat:

    pieczarki w muszlach na zimno

Artykuły na temat: pieczarki w muszlach na zimno
  • ...bezmięsnej. Może zrobisz je z pieczarkami? Podduś pokrojone pieczarki z cebulką, następnie przełóż je do ugotowanych muszli. Posyp obficie parmezanem oraz pieprzem i zapiecz. 3 Conchiglioni sprawdzi się też na zimno, jako przekąska. Ugotowane napełnij nadzieniem. Zrobisz je mieszając kukurydzę, pokrojoną wędzoną polędwicę i 2 serki topione.

  • Składniki dla 4 osób: 0,5 kg makaronu muszelki • 40 dag śmietany 18-proc. • 50 dag pieczarek • 20 dag podgrzybków • 2 cebule • 4 ząbki czosnku • pęczek koperku • 2 łyżki oliwy • 2 łyżki masła • sól • pieprz.

  • Przegrzebki Julii Child

    Muszle Świętego Jakuba, czyli przegrzebki   Przegrzebek to małż dwuskorupowy, morskie stworzenie, które mieszka między dwiema różowymi muszlami, złączonymi z jednej strony i wyściełanymi macicą perłową. Są przegrzebki zatokowe ( Argopecten irradians ) o muszlach wielkości 5-8 cm oraz przegrzebki głębinowe o średnicy sięgającej 20 cm. Jedna trzecia przegrzebka to duży biały mięsień odpowiedzialny...

  • Zapiekane muszelki

    ...i smacznie Muszle możesz podawać na ciepło lub na zimno i obie wersje są pyszne. Farsz do nich często przygotowuje się z pieczarek, szpinaku i pomidorów. Posolone pieczarki z cebulką wrzuć na patelnię...

  • Biały ser w roli głównej

    ...tak, by osączyć go z wody. Cebule posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz szynkę i smaż około 4 min. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż woda odparuje. Zdejmij z ognia(...) w temperaturze 200° C. Paszteciki smakują wybornie serwowane na ciepło, jak też i na zimno. Nie podawaj ich jednak bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, gdyż farsz może być wtedy bardzo gorący...

  • Pomysł na szybki obiad

    Przygotowanie: 1. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Warzywa umyj, osusz. Papryczki chili przetnij wzdłuż, oczyść z nasion, następnie pokrój w plasterki. Z pora oddziel pojedyncze warstwy, jeszcze raz umyj...

Przepisy na temat: pieczarki w muszlach na zimno
  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    ..., 3 łyżki oliwy z oliwek, pęczek bazylii, sól, pieprz. Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Obieramy pieczarki, myjemy pod strumieniem zimnej wody i kroimy...