• Informacje na temat:

    pieczarkowa z mięsem mielonym

Artykuły na temat: pieczarkowa z mięsem mielonym
  • Przyrządzanie: 1. Włoszczyznę umyj, obierz i włóż do garnka wraz z mięsem. Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj. Po 40 minutach wywar przecedź. 2. Warzywa oraz mięso pokrój w kostkę i włóż z powrotem do garnka. 3. Pieczarki oczyść, potnij w cienkie plasterki i skrop sokiem cytrynowym. Posyp solą, pieprzem oraz szczyptą tymianku. Usmaż grzyby na złoto i dodaj do zupy. 4. Po chwili wlej...

  • Zupa pieczarkowa

    ...2,20 zł 370 kcal Przyrządzanie: Włoszczyznę umyj i obierz. Warzywa wraz z mięsem włóż do garnka. Zalej wodą. Dodaj przyprawy. Gotuj 45 minut. Wywar przecedź. Warzywa oraz mięso pokrój w kostkę, włóż z powrotem do wywaru. Pieczarki oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem cytrynowym i usmaż na złoto. Dodaj do zupy i mieszając, zagotuj. Wlej śmietanę rozrobioną z mąką. Przypraw...

  • Schab z farszem pieczarkowym

    Składniki na 8 porcji: 2 kg schabu bez kości, 20 dag pieczarek, 10 dag żółtego sera, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sok wyciśnięty z jednej cytryny, 1–2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka miodu lipowego, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, suszona szałwia, sól, mielony pieprz, olej do smażenia i do posmarowania mięsa.

  • Porcje 6. Przygotowanie 60 min. Cena 1,50 zł. Kalorie 340 kcal. Wszyscy się nimi zajadają.

  • Składniki: 60 dag mielonego mięsa z indyka • 25 dag pieczarek • 3 łyżki startego sera żółtego • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • jajko • szklanka wywaru z kostki rosołowej • szklanka śmietany 18% • zioła prowansalskie • 2 łyżki mąki • olej • sól • pieprz • słodka papryka.

  • Składniki: 1-2 główki młodej kapusty, 1 kg mieszanego mielonego mięsa, 2 cebule, 2 szklanki ryżu, ok. 1 litr bulionu rosołowego liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, olej. Sos: 70 dag pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki masła, łyżka mąki, 2 łyżki śmietany 18-proc., sól, pieprz.

  • Najczęściej do przyrządzenia tego dania używam mięsa wieprzowego, ale doskonale nadaje się także drobiowe. W sezonie zamiast pieczarek można dodać grzyby leśne. Keks jest wówczas jeszcze smaczniejszy.

  • Składniki na 5 porcji. Zakupy podstawowe: 2 ćwiartki z kurczaka, 10 plasterków szynki (wędzonej lub konserwowej), 20 dag pieczarek, 10 dag ryżu, 1 l bulionu warzywnego 3–4 łyżki majonezu, olej. Przyprawy: łyżeczka curry, sól, pieprz mielony.

  • Składniki (na 4 porcje) : 60 dag wołowiny na gulasz, 30 dag pieczarek, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oleju, 1 litr bulionu wołowego (z kostki), 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 szklanka śmietany 22 proc., 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka mielonego kminku, słodka i ostra papryka w proszku, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 15 dag pieczarek, 1/2 czerwonej papryki, cebula, kilka gałązek pietruszki, 2 łyżki masła, łyżka mąki tortowej, 250 ml śmietany kremówki, sól, pieprz czarny mielony, 70 dag mielonej wołowiny, 2 żółtka, 35 dag ciasta francuskiego, ziarna sezamowe do posypania.

Przepisy na temat: pieczarkowa z mięsem mielonym
  • Pulpeciki w sosie pieczarkowym

    Z mielonego mięsa.

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    Złote tosty na śniadanie Każda, nawet kilkudniowa kajzerka, może być bazą pysznych grzanek. Kromki opiecz skropione jedynie smakową oliwą (np. czosnkową, bazyliową) lub zrób tosty z serem żółtym (startym lub w plastrach), pomidorem, pieczarkami itp. Grzanki do zupy Pieczarkowa, cebulowa, krem z pomidorów lub groszku będą znakomicie smakowały z grzankami z bułki. Pokrój ją na kromki lub...

  • Dla tych, co nie lubią zawijać ich w liście. Przepis przysłała Anka S.