• Informacje na temat:

    pieczen z jagniecia

Artykuły na temat: pieczen z jagniecia
  • Kwestia kultury

    ...rowerze, dostarczał nam dobrą młodą baraninę. Trzeba było tylko zamarynować ją przed pieczeniem, a najlepszą marynatą, jaką stosuję do dziś, jest jogurt z ziołami i przyprawami. Po dwóch dniach należy(...)" powinno mieć około miesiąca i nie ważyć więcej niż 7 kilogramów. Mięso pokrojone na kawałki wkłada się na dużą blachę z czosnkiem, rozmarynem i szałwią. Podczas pieczenia można lekko pokropić białym...

  • Dieta dla serca

    ...; zawierające kwasy jednonienasycone np. rzepakowy i oliwa z oliwek; margaryny miękkie z tych olejów; margaryny o zmniejszonej zawartości tłuszczu. Masło, smalec, słonina, łój, tłuszcz spod pieczeni...

  • Pesach - żydowska "Wielkanoc"

    W nocy z 29 na 30 marca Żydzi obchodzili Pesach, jedno ze swoich najważniejszych świąt. My wyjaśniamy, co mają wspólnego 4 kielichy wina z ostatnią wieczerzą.

  • Pesach - żydowska "Wielkanoc"

    W nocy z 29 na 30 marca Żydzi obchodzili Pesach, jedno ze swoich najważniejszych świąt. My wyjaśniamy, co mają wspólnego 4 kielichy wina z ostatnią wieczerzą.

Przepisy na temat: pieczen z jagniecia
  • ​Zapach greckiej Wielkanocy

    ...jest lekko dostrzegalny smak cytrusa i dobrze wyrobione ciasto. Przygotowanie samego ciasta zajmuje ok. 30 minut, a pieczenie ok. 15 minut. Ciasto: 225 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka ½ szklanki soku z pomarańczy ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii ½ łyżeczki ekstraktu z migdałów 6 szklanek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Glazura...

  • Kuchnia chorwacka

    ...w grzyby. Kuchnia Zagrzebia oferuje bardzo dobry kotlet cielęcy z serem oraz pieczenie, gulasze i makarony. W Međimurju obowiązkowo należy skosztować indyka ze słoniną lub kiszkę oraz przystawek...