• Informacje na temat:

    pieczeń z mięsa mielonego po amerykansku

Artykuły na temat: pieczeń z mięsa mielonego po amerykansku
  • Składniki na 2 słoiki po 500 ml: 8 dużych dojrzałych pomidorów , 1 pęczek dymek, 2 ząbki czosnku, 3 czerwone papryki, 2 bakłażany, 3 gałązki rozmarynu, 1 szklanka brązowego cukru, 1 szklanka jasnego octu winnego, 1 szklanka czerwonego wina, sól, mielony czarny pieprz. Przygotowanie: 60 min; Słoik: 770 kcal; Cena słoika: 7 zł.

  • Pieczeń z borówkami i camembertem

    Składniki: 50 dag mięsa mielonego, 12,5 dag borówek amerykańskich, 25 dag sera camembert, jajko, bułka tarta, majeranek, bazylia, pęczek świeżego koperku, masło, sól, pieprz...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag mięsa z udźca wołowego, 4 łyżki musztardy francuskiej, 150 ml białego wytrawnego wina, 3 łyżki jabłkowego octu, 3 łyżki oliwy, kilka gałązek rozmarynu, 3/4 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu.

  • DASH - najzdrowsza dieta świata

    ...podstawą posiłków powinny być warzywa i owoce oraz produkty zbożowe, najlepiej najzdrowsza dieta świata DASH pełnoziarniste. Dalej: chudy nabiał, odrobina ryb, chudego mięsa i roślinnego tłuszczu...

  • ​Odżywianie w chorobach onkologicznych

    ...to możliwe. Aby posiłek był jeszcze bardziej pełnowartościowy, warto podać zupę z pieczywem pełnoziarnistym i dodatkiem ugotowanego mięsa drobiowego, ryby, serkiem tofu lub jajkiem.\ Cukinia nadziewana...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...czekolady z zawartością 90 proc. kakao Kolacja: Pieczony filet z łososia polany sosem wasabi. Aby go przygotować zmiksuj trzy łyżki majonezu, łyżeczkę wasabi, odrobinę suszonego, zmielonego imbiru...

  • Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    Ból głowy, strzykanie w kościach, kiepski nastrój, nadwaga. Obwiniamy o to poczciwą pszenicę, jęczmień, żyto. Czy to możliwe?

Przepisy na temat: pieczeń z mięsa mielonego po amerykansku
  • Hamburger - Maciej Kuroń

    ..., pieprz, dodatki: ketchup, musztarda, majonez, ew. plaster żółtego sera. Z mielonego mięsa formujemy sporego, typowo amerykańskiego hamburgera. Ja radzę nie dodawać soli i pieprzu przed grillowaniem, gdyż(...) stronę w połowie pieczenia i po obróceniu solimy i pieprzymy. W uwagach wyjaśniam, dlaczego błędem jest ciągłe obracanie smażonego mięsa na drugą stronę, i staram się zawsze tak piec na grillu (na patelni...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...g chudej mielonej wieprzowiny lub wołowiny (mniej niż 10% tłuszczu) lub po 250 g mielonego mięsa każdego z rodzajów 1/2 średniej cebuli, drobno posiekanej 1 średnia marchewka, obrana i drobno starta(...)Śródziemnomorskie burgery wołowe Wszyscy uwielbiamy burgery, a można je jeść również na diecie. Jeśli do mięsa dodamy startą cebulę i cukinię, burgery wydadzą się znacznie większe, a zyskają tylko...

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    Burger z grillowaną piersią z kurczaka i żurawiną Majówkowy grill jest doskonałą okazją do przyrządzenia domowych burgerów. Klasyczny amerykański burger przyrządzamy na wolnym powietrzu w trakcie tzw. barbecue składa się z pszennej bułki, mielonego mięsa wołowego, sałaty, pomidora, ogórka konserwowego i sosu. My proponujemy burgera z soczystej wołowiny ze słodkim sosem żurawinowym. Składniki...

  • Made in USA

    ...ziaren kolendry, sól, pieprz, 4 patyczki długości 15 cm, olej do smażenia mięsa, konfitura cebulowa: 3 cebule czerwone, 80 ml czerwonego wina, 100 g cukru, 40 ml wody Zmiel mięso na średnim...