• Informacje na temat:

    pieczeń z polędwiczek wieprzowych

Artykuły na temat: pieczeń z polędwiczek wieprzowych
  • Polędwiczki wieprzowe

    Składniki na 4 porcje: 1 cebula, 35 dag pieczarek, 1 większa polędwiczka wieprzowa (lub dwie mniejsze), 3 łyżki masła, 100 ml białego wytrawnego wina, 1 szklanka śmietanki 30 proc., sól, pieprz

  • Pieczone polędwiczki wieprzowe

    Na odświętny obiad.

  • Składniki dla 4 osób: 2 polędwiczki wieprzowe • 15 dag makaronu penne • brokuł • 2 cebule • 2 pomidory • pół szklanki śmietany • jajko • 20 dag startego parmezanu • olej do smażenia • tymianek do dekoracji • bazylia • szczypta cukru • pieprz • sól.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag ziemniaków, 40 dag polędwiczek wieprzowych, 1 łyżka oleju, pieprz, 1 mała cebula, sól, 375 ml bulionu drobiowego, 10 dag śmietany kremówki, 5 łyżek calvadosu, 2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, 7,5 dag startej goudy, 2 łyżki posiekanego tymianku, tłuszcz do formy.

  • Składniki na 4 porcje: 10 dag suszonych pomidorów w oleju, oliwki, 1 łyżka kapa rów, sól, pieprz, 80 dag polędwiczek wieprzowych, 4 pomidory, 1 por, czosnek, 3 papryki, olej, 1 mała cukinia,1 czerwona cebula, ocet balsamiczny...

  • Składniki: 3 bulwy fenkuła, 40 dag polędwiczek wieprzowych, pieprz, 3-4 łyżki oleju, sól, 100 ml wytrawnego białego wina, 1 cebula, 20 dag śmietany kremówki, 25 dag sera gorgonzola, 4 dag suszonych pomidorów, 1 łyżka czerwonego pieprzu.

  • Składniki na 4 porcje: 2 jabłka, 2 łyżki cukru trzcinowego, 50 g masła, 30 ml brandy,2 polędwiczki wieprzowe, sól, pieprz, świeża kolendra, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, łyżeczka sosu sojowego, sok z cytryny

  • Składniki dla 4 osób: Mięso: 2 polędwiczki wieprzowe • 30 dag fasolki szparagowej • 5 szalotek • 10 dag bekonu • natka pietruszki • oliwa • słodka czerwona papryki • sól • pieprz. Sos: 50 ml białego wina • 2 łyżeczki miodu • 3 łyżeczki musztardy • olej • sól • pieprz.

  • Składniki: 2 małe polędwiczki wieprzowe, 3 łyżki oleju, 2 łyżki sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, kilka ziaren czerwonego pieprzu, gałązki rozmarynu, sól, mielony czarny pieprz

  • Składniki: 500 g polędwiczek wieprzowych, kalarepka (ok. 350 g), 300 g marchewki, 250 g groszku cukrowego, 1 kg białych szparagów, sól, pieprz, cukier, pół pęczka natki pietruszki, 8 plasterków wędzonego boczku, 100 g śmietany kremówki, opakowanie gotowego sosu holenderskiego, 50 g masła, pół pęczka trybuli.

Przepisy na temat: pieczeń z polędwiczek wieprzowych
  • Medaliony wieprzowe w piwie

    Chrupiąca orzechowa warstwa na wierzchu, a pod nią kąski delikatnego mięsa w aksamitnym sosie. To danie wygląda i smakuje niesamowicie! Polecamy!

  • Polędwiczki z fenkułem i cukinią

    Polędwiczkę oprósz solą, pieprzem, papryką.

  • Multicooker: Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-orzechowym

    Składniki 500 g polędwiczek wieprzowych w całości 100 ml śmietanki 30% 50 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego w kostkę 2 łyżki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu 3 łyżki oliwy garść posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania 1. W miseczce wymieszać 2 łyżki oliwy i pieprz, mieszanką natrzeć mięso i zostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny...

  • Pieczone mięso z fasolką

    Mięso będzie smaczne, jeśli je zamarynujesz. Może to być marynata z warzywami.

  • Polędwiczki z pieczarkami

    Pomysł na niedzielny obiad

  • Pieczone polędwiczki

    Na odświętny obiad.

  • ...1 kg polędwiczek wieprzowych; 2 łyżki tłuszczu; 4 ząbki czosnku, sól, pieprz; 50 ml jałowcówki. Ciasto: 250 g mąki (ok. 1,5 szklanki); 200 g masła; 125 ml śmietany kremówki; 3 żółtka, 1 jajko; sól.

  • ...z lodówki. Każdą z polędwiczek owiń liśćmi pora. Ułóż w uprzednio posmarowanej tłuszczem, żaroodpornej formie. Polędwiczki posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st...

  • Niekonwencjonalne łączenie składników daje potrawom nowy smak

    ...- Kawa i czekolada świetnie pasują do polędwiczek wieprzowych czy wołowiny. Dobrze sprawdzają się również owoce na słono. Polecam chutney, bo można w nich łączyć owoce, warzywa i jednocześnie jest to wytrawny, słony dodatek do mięs. Z kolei połączenie cebuli i cytrusów super pasuje do pleśniowych serów - mówi Natalia Huzarewicz, szefowa kuchni restauracji Szklarnia. Niekonwencjonalne połączenia...