• Informacje na temat:

    pieczen ze schabu z grzybami

Artykuły na temat: pieczen ze schabu z grzybami
  • Schab z grzybami

    Składniki na 8 porcji: • 1 kg schabu bez kości • 25 dag dowolnych grzybów (podgrzybki lub pieczarki) • 1 cebula • 2 łyżki tartej bułki • 1 łyżka startego żółtego sera typu parmezan • 2 łyżki posiekanej natki • 2 łyżki masła • 10 dag wędzonego boczku w plasterkach • 2 ząbki czosnku • sok z cytryny • tymianek • sól• pieprz • kulki ziemniaczane • sałata • ogórki • pomidory • oliwa z oliwek...

  • Schab po myśliwsku z grzybami

    Z grzybami i białym winem.

  • Składniki dla 4 osób: 70 dag małych grzybów • 50 dag szynki lub schabu • 2 łyżki masła klarowanego • 2 łyżki oleju • 2 cebule • 200 ml śmietany 18 proc. • 20 dag sera żółtego • 2 ząbki czosnku • ostra papryka w proszku • 3 łyżki mąki • listki świeżej kolendry lub pietruszki • sól • pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: ● 8 plastrów schabu ● szklanka posiekanych orzechów włoskich ● 12 pomidorków suszonych w zalewie ● 20 grzybów suszonych ● 4 łyżki posiekanej natki pietruszki ● bułka tarta do panierowania ● surowe jajko ● sól morska z młynka ● pieprz czarny świeżo mielony ● olej rzepakowy.

  • Składniki: 1,2 kg schabu, 2 cytryny, 10 plasterków boczku wędzonego, 2 ząbki czosnku, 1 kg ziemniaków, 5 listków szałwii, 1/2 pęczka natki, 4 łyżki oliwy, 6-7 pieczarek, 12 pomidorków koktajlowych, sól, pieprz.

  • Składniki: 1 kg schabu bez kości ● 200 g wędz. boczku ● 250-300 g mroż. borowików (można zastąpić pieczarkami) ● 100 g posiekanych orzechów włoskich ● 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki ● 3 łyżki pieprzu roztartego w moździerzu ● olej ● łyżka masła ● sól do smaku ● 2 cebule ● majeranek ● 2 posiekane ząbki czosnku.

  • Schab w sosie winnym z winogronami

    Składniki: - 2 dag suszonych grzybów - 25 dag pieczarek - 1,2 kg schabu bez kości - cebula - pęczek tymianku - 2 łyżki "Planty" - 300 ml wina riesling - 2 łyżeczki ziarenek smaku lub(...) ml wody. Piecz 45 min w temp. 200°C podlewając małymi porcjami wina. 2. Gotowe mięso zawiń w folię aluminiową. Wywar z pieczeni przelej do garnuszka, dodaj wywar z grzybów i bulion. Zagotuj, zagęść...

  • Składniki: - 2 dag suszonych grzybów, - 25 dag pieczarek, - 1,2 kg schabu bez kości, - cebula, - pęczek tymianku, - 2 łyżki "Planty", - 300 ml wina riesling, - 2 łyżeczki ziarenek smaku lub(...). Podlej 400 ml wody. Piecz 45 min w temp. 200 st C podlewając małymi porcjami wina. 2. Gotowe mięso zawiń w folię aluminiową. Wywar z pieczeni przelej do garnuszka, dodaj wywar z grzybów i bulion...

  • Składniki: 1,5 kg schabu karkowego, 1 dag soli, 2 dag soli do peklowania, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 3 ząbki czosnku, łyżeczka tymianku, cebula, kilka suszonych grzybów...

  • ...we wrzącej, osolone wodzie 2 min od wypłynięcia. Kopytka podaj polane grzybami, możesz serwować z mięsem.

Przepisy na temat: pieczen ze schabu z grzybami
  • Zapiekanka z grzybami

    Składniki dla 4 osób: 70 dag małych grzybów 50 dag szynki lub schabu 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki oleju 2 cebule 200 ml śmietany 18 proc. 20 dag sera żółtego 2 ząbki(...). W misce wymieszaj śmietanę oraz starty ser żółty. Zalej mięso z grzybami i piecz pod przykryciem około 45 minut w temperaturze 180°C. Czas przygotowania: 1,5 godziny...

  • Rolada z grzybami i orzechami

    ...pieczenia. Piecz ok. 60 minut w 170 st., podlewając wodą. Podawaj np. z jarzynami z wody polanymi sosem z pieczenia.

  • Schab po myśliwsku

    Z grzybami i białym winem.

  • Schab w sosie winnym

    Składniki: - 2 dag suszonych grzybów - 25 dag pieczarek - 1,2 kg schabu bez kości - cebula - pęczek tymianku - 2 łyżki "Planty" - 300 ml wina riesling - 2 łyżeczki ziarenek smaku lub bulionu(...) 400 ml wody. Piecz 45 min w temp. 200°C podlewając małymi porcjami wina. 2. Gotowe mięso zawiń w folię aluminiową. Wywar z pieczeni przelej do garnuszka, dodaj wywar z grzybów i bulion. Zagotuj, zagęść...

  • Składniki: - 2 dag suszonych grzybów, - 25 dag pieczarek, - 1,2 kg schabu bez kości, - cebula, - pęczek tymianku, - 2 łyżki "Planty", - 300 ml wina riesling, - 2 łyżeczki ziarenek smaku lub(...). Podlej 400 ml wody. Piecz 45 min w temp. 200 st C podlewając małymi porcjami wina. 2. Gotowe mięso zawiń w folię aluminiową. Wywar z pieczeni przelej do garnuszka, dodaj wywar z grzybów i bulion...