• Informacje na temat:

    pieczeni wolowa

Artykuły na temat: pieczeni wolowa
  • Pieczeń wołowa

    ...angielskie, liście laurowe, pieprz i tymianek. Przykryć, dusić 60-70 minut. Miękkie mięso wyjąć, trzymać w cieple. Z reszty oleju i mąki zrobić zasmażkę, dodać do sosu z pieczenia i zagotować. Zobacz...

  • ●1 kg wołowego mięsa na pieczeń ●4 łyżki musztardy francuskiej ●szklanka wywaru mięsnego ●sól, pieprz ●olej ●łyżka mąki ●łyżka masła

  • Pikantna pieczeń wołowa

    Pyszne mięso w domowej marynacie.

  • ...odparuj szpinak. Dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek i przypraw całość gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ostudź. ➌ Mięso rozłóż na papierze do pieczenia. Uformuj prostokąt o grubości ok. 2 cm. Rozsmaruj na nim szpinak, umieść osączone pomidory suszone i pokrojony w kostkę ser. Zwiń roladę, owijając ją papierem do pieczenia. ➍ Przełóż potrawę do naczynia żaroodpornego i piecz 50

  • Składniki na 8 porcji: • kilogram wołowiny • 2 marchewki • cukinia • por • mały seler • biała cebula • sól • pieprz • olej.

  • ...bulionem wołowym, dodać liść laurowy. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 2 godziny i 30 minut. W czasie pieczenia mięso kilka razy obracać. 3. Malutkie marchewki (typu...

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag ziemniaków, 40 dag pieczonego mięsa, np. wołowiny,1 cebula, 2 marchewki, po 100 ml bulionu i czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki migdałów, 1 kromka pieczywa razowego, 2 gałązki rozmarynu, 1 łyżka masła, oliwa z oliwek, sól, pieprz

  • Pieczeń wołowa ze śliwkami

    ...obróć. Następnego dnia lekko opłucz. Ułóż w natłuszczonej brytfance, skrop olejem. Wstaw do piekarnika 180 st. C. Piecz 75 min. W trakcie podlewaj bulionem. Na 25 min przed końcem pieczenia do brytfanki dołóż obrane, pokrojone na połówki szalotki. Wymieszaj z wytwarzającym się sosem. Na 10 min przed końcem pieczenia dodaj połówki wydrylowanych śliwek oraz cząstki jabłek (bez gniazd nasiennych...

  • Pieczeń wołowa na papryce

    ...1. Polędwicę wyjąć z lodówki godzinę przed przygotowaniem. Sól wymieszać z pieprzem, przepuszczonym przez praskę czosnkiem i rozmarynem. Mięso natrzeć oliwą i równomiernie otoczyć przyprawami, włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego z pokrywą. 2. Polędwicę piec w temperaturze 200ºC około 90 minut, obracając i podlewając wrzątkiem lub sosem. Kwadrans przed końcem pieczenia polać...

  • ...pieczenia odkryj mięso. Podawaj je z ryżem lub ziemniakami i sałatą. CZAS: około 1 godziny...

Wideo na temat: pieczeni wolowa
  • Karolina Pisarek i Damian Kordas o swoim związku

    Co łączy Karolinę Pisarek i Damiana Kordasa? Oboje są uczestnikami programów TVN: ona wystąpiła w "Top Model", on wygrał IV edycję programu "MasterChef". Poznali się na jednej z imprez i od razu zaiskrzyło. W "Dzień Dobry Wakacje" opowiedzieli o swoim związku i przygotowali kilka letnich dań. Wśród ich propozycji znalazła się tofucznica, czyli jajecznica bez jajek z jarmużem, kurkumą i zielonym groszkiem, hummus z bobu, krem z pieczonego pora oraz stek wołowy z sosem z czarnej porzeczki z...

  • Piotr Kucharski prezentuje dania z mniej popularnymi warzywami

    Topinambur, skorzonera, salsefia, miechunka - takie warzywa wziął pod lupę Piotr Kucharski w kuchni "Dzień Dobry TVN". Kucharski przygotował pieczony topinambur z wątróbką wołową, zapiekaną skorzonerę, salsefię z orzechami oraz pannacottę z miechunką.

  • Antrykot w tłuczonym pieprzu

    Kucharz Tomasz Jakubiak wraz z Katarzyną Olubińską z „Dzień Dobry TVN” rozpoczęli sezon na grillowanie. - Podstawa sukcesu to maksymalnie rozgrzany grill. Jestem zwolennikiem wrzucania suchych mięs – powiedział Jakubiak. - Wegetariańska kuchnia to nie ze mną, ale warzywa i dodatki na grillu u mnie muszą być – dodał. Wspólnie przygotowali antrykot wołowy w tłuczonym pieprzu i salsę z pieczonych warzyw oraz sałatkę z pomidorów, stek monteryaki i grillowane boczniaki oraz porterhouse , czyli...

Przepisy na temat: pieczeni wolowa
  • Rolada wołowa

    ...wyjmij, przykryj, odstaw. Do sosu z pieczenia dodaj masło, wymieszaj, podaj z mięsem. 

  • Sos do pieczeni wołowej

    Cebulowy, z ziołami.

  • Polędwica wołowa z dynią

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, osusz. Posmaruj je odrobiną oleju, posyp solą i pieprzem, odstaw do lodówki na godzinę.  2. Włóż mięso w rękaw do pieczenia lub do brytfanki o grubym dnie. Dodaj kawałki dyni obranej ze skórki i pokrojonej, posiekane pieczarki, ząbki czosnku. Piecz w temp. 230 st. C 40 minut.  3. Na maśle podsmaż żurawinę i wiśnie, dolej wino, sok z cytryny i wsyp cukier...

  • Pieczeń wołowa korzenna

    ...obróć. Następnego dnia lekko opłucz. Ułóż w natłuszczonej brytfance, skrop olejem. Wstaw do piekarnika 180 st. C. Piecz 75 min. W trakcie podlewaj bulionem. Na 25 min przed końcem pieczenia do brytfanki dołóż obrane, pokrojone na połówki szalotki. Wymieszaj z wytwarzającym się sosem. Na 10 min przed końcem pieczenia dodaj połówki wydrylowanych śliwek oraz cząstki jabłek (bez gniazd nasiennych...

  • Pieczeń wołowa w musztardzie

    ...żaroodpornego. Podlać wywarem i piec pod przykryciem w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, przez ok. 1 h ( w zależności od grubości mięsa). W czasie pieczenia często polewać mięso sosem. Po upieczeniu wyjąć mięso...

  • Saksońska pieczeń z marynowanego mięsa (Sauerbraten)

    Klasyczne danie z kuchni niemieckiej.

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    Danie to nosi w Meksyku nazwę fajitas i jest podawane obowiązkowo z gotowaną fasolą i różnymi ostrymi sosami oraz pieczonymi warzywami.

  • Rosół, który postawi na nogi!

    Zupa pho, czyli bardzo esencjonalny, wietnamski rosół, który doda sił po sylwestrowych szaleństwach. Pachnący imbirem, anyżem i goździkami. Dość pracochłonny, ale jego smak zrekompensuje trudy. I postawi na nogi!

  • Ziemniaczane szaszłyczki

    Składniki: - 60 dag małych ziemniaków, - 20 dag pieczeni wołowej, - gałązki tymianku i oregano, - otarta skórka i sok z 1 limetki, - sól, pieprz, - 8 dag cieniusieńkich plasterków szynki gotowanej(...) papryczkami. Resztę z plastrami pieczeni i awokado. Udekoruj ziołami.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    .... Pamiętaj tylko, by zjeść jedną, a nie cały tuzin! Składniki na 12 porcji: 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 75 g drobnego brązowego cukru 100 g borówek(...) papilotkami lub odpowiednio uformowanymi kwadratami papieru do pieczenia. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną do dużej miski, dodaj cukier, borówki amerykańskie oraz skórkę cytrynową...

Dyskusje na temat: pieczeni wolowa
  • Re: Schab ziołowy z jabłkami

    Dlaczego w Polsce piecze sie schab? Przeciez to suche mieso, bez smaku.Lopatka ,karczek,to jest mieso wieprzowe ,ktore nadaje sie do pieczenia.Schab powinno sie robic tylko w panierce,albo jako stek.Poza tym w Polsce nie ma w tradycji pieczeni wolowych.Taka pieczen wolowa ,to jest to !