• Informacje na temat:

    pieczenie ciasta krowki

Artykuły na temat: pieczenie ciasta krowki
  • Babka z krówkami  i ajerkoniakiem

    Składniki: 20 dag masła, 15 dag cukru, 4 jajka, 26 dag mąki pszennej + łyżka, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag kruchych krówek (dałam 6 sztuk), 100 ml ajerkoniaku, tłuszcz i mąka do blaszki . Polewa: 100 ml śmietanki 30 proc., 10 dag masła, 7 dag brązowego cukru, 5 dag kruchych krówek (dałam 3 sztuki) i do dekoracji.

  • ...1 Jajka zmiksuj z cukrem. Wsyp obie mąki, proszek, wlej wodę, olej. Wymieszaj. 2 Podziel ciasto na dwie części. Do jednej wsyp 3 łyżki mąki, do drugiej – kakao. Do formy wlej cienką warstwę ciemnego ciasta, potem jasnego (do końca). Piecz 60 min w temp. 180C. Krówki zagotuj w 3 łyżkach wody. Polej ciasto, udekoruj. Porcje 15

  • Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąży. 1. Krówki pokrój na małe kawałki, oprósz mąką. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj. Wlej likier kokosowy, połącz. Banana obierz, pokrój na plastry (jeśli jest duży to na półplasterki). Dodaj do ciasta razem z krówkami, delikatnie wymieszaj. 2. Formę do babki z kominem natłuść, posyp mąką. Wlej...

  • Składniki na 16 porcji: 35 dag mąki pszennej, 1 op. proszku do pieczenia, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 5 jajek, 200 ml oleju, 100 ml likieru kawowego, 20 dag pistacji, 10 dag cukierków krówek, trochę mąki do oprószenia cukierków i orzechów tłuszcz i mąka do foremki. Do dekoracji: 1 op. gotowego waniliowego kremu do tortów i pistacje.

  • Składniki na 15 porcji: Ciasto: 20 dag masła, szklanka cukru, 6 żółtek, 3 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 6-8 łyżek dżemu. Krem: 1/2 litra mleka, 1 szklanka cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 ziemniaczanej, cukier waniliowy, 20 dag masła. Krem II: szklanka cukru, szklanka siekanych orzechów włoskich, szklanka śmietany 30%.

  • Ciasto: 3 jajka, po 3/4 szklanki cukru i mąki, 2 łyże czki sody oczyszczonej. Krem: op. budyniu waniliowego, półtorej szklanki mleka, pół kostki margaryny. Ponadto: polewa krówkowa, płatki migdałowe, saszetka kawy zbożowej.

  • Przygotowanie. Ciasto: Mąkę siekamy z margaryną i cukrem, dodajemy żółtka i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto, które dzielimy na dwie części i cienko wałkujemy. Pieczemy w temperaturze 175ºC na jasny kolor. Jeden placek ciasta smarujemy dżemem, przykrywamy go drugim plackiem. Masa: Obydwa rodzaje mąki i cukier...

  • ...  Ciasto: Do wysokiego naczynia wbij jaja i dodaj cukier. Mieszaj mikserem przez 20 minut. W ubiciu jaj z cukrem tkwi tajemnica wyrośniętego i puszystego ciasta. Powoli dodaj mąkę(...) Bakallanda.   Wystudzone ciasto podziel na dwie równe części. Cześć dolną nasącz herbatami zaparzonymi w 0,5 szklanki wody (kilka łyżek tak aby nie przemoczyć ciasta). Ciasto posmaruj kremem...

  • Pyszne i szybkie "ciasto" do kawy bez pieczenia

  • ...i pokrój na plasterki, wycinając gniazda nasienne. Odłóż kilkanaście plasterków – skrop je sokiem z cytryny. Do formy nałóż warstwę ciasta i przykryj połową jabłek, a następnie kolejną warstwą ciasta...

Przepisy na temat: pieczenie ciasta krowki
  • Murzynek karmelowy

    ...i pokrój na plasterki, wycinając gniazda nasienne. Odłóż kilkanaście plasterków - skrop je sokiem z cytryny. Do formy nałóż warstwę ciasta i przykryj połową jabłek, a następnie kolejną warstwą ciasta i resztą jabłek. Piecz 50 minut. 3. Odłożone jabłka rozłóż na cieście i zapiekaj przez 10 min. Polewa: krówki rozpuść w śmietance, dodaj migdały, polej ostudzone ciasto. Ale orzechowo! Do ciasta...

  • Puszyste babeczki śmietankowe

    ...wymieszaj łyżką, dosypując po porcji suchych. Wymieszaj do połączenia się składników. Do ciasta możesz dodać posiekaną białą czekoladę lub drobniutko pokrojone orzeszki albo cukierki krówki.  3. Nagrzej...

  • Rozeta z kurkumą i rodzynkami

    Dzięki dekoracyjnie ułożonym plasterkom jabłek prezentuje się wyjątkowo okazale. Do tego kusi pięknym złocistym kolorem. Będzie ozdobą każdego stołu!